Espoon Eläinsairaala - Eläinsairaala Evidensia Finnoo

Tänään: 7.30–20.00
Palaa tarkastelemaan kaikkia työntekijöitämme
Laura Hakala

Laura Hakala

Erikoiseläinlääkäri

Eläinlääkäriasemat:

Eläinsairaala Evidensia Finnoo, Malmin Eläinklinikka Apex, Urheilukoiraklinikka

Laura on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2006. Uransa alussa Laura teki sijaisuuksia sekä suureläinten parissa, että vilkkailla pieneläinklinikoilla ja päivystyksissä. Jo silloin kiinnostus kirurgiaan, ortopediaan ja urheilukoirien hoitamiseen suuntasi uraa, ja heti tilaisuuden tultua hän hakikin töihin Yiopistollisen eläinsairaalan kirurgian osastolle. Siellä työskenneltyään viisi vuotta, Laura siirtyi Eläinsairaala Aistiin tekemään ortopediaa ja kirurgiaa.

Erikoistumisopintonsa Laura suoritti keskittyen ortopediaan. Lauran julkaisu polvilumpioluksaation korjauksesta käyttämällä polven telauraproteesia julkaistiin Suomen Eläinlääkärilehdessa vuonna 2013. Yliopistollisessa eläinsairaalassa työskennellessä Laura teki potilastyön ja opiskelijoiden opettamisen lisäksi tutkimusta kroonisen lonkkakivun hoidosta lonkan tekonivelleikkauksella. Potilaille suoritettiin tekonivelleikkaus, jonka jälkeen kuntoutumista seurattiin askelvoimamatolla, voimalevyllä ja fysioterapeuttien kanssa yhteistyössä mm. liikelaajuus- ja lihasmassamittauksien avulla.

Laura on suorittanut jatko-opintoja ortopediasta ja urheilukoirien vaurioista laajasti osallistumalla useille kansainvälisille kursseille ja kongresseihin ja suorittamalla kaksi kuukautta kestävän AOVET Fellowship ohjelman Italiassa ja Irlannissa urheilukoiraklinikoilla. Hän myös luennoi aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla.

Erityisinä kiinnostuksen kohteina Lauralla ovat niveltähystykset, akuutit traumat ja murtumat sekä varpaiden vauriot.

Lauran kiinnostus urheilukoirien hoitamiseen juontaa juurensa jo 90-luvulta, aloitettuaan tuolloin silloisen koiransa kanssa toko- ja agilityharrastuksen. Tällä hetkellä Lauran kotona asuu kaksi englanninvinttikoiraa, joista toinen on joutunut lopettamaan juoksu-uransa loukkaantumisen seurauksena ja toinen aloittelee ratajuoksijana. Lisäksi Lauran aika kuluu kolmen lapsen ja kahden seuraneitinä toimivan villakoiran parissa.

Kielitaito:
Suomi
English

Omat lemmikit:

Greyhound Snöde, Greyhound Snöde, Villakoira Sulo, Villakoira Myy

Perehtyneisyys:

  • Tuki- ja liikuntaelinsairaudet / Ortopedia
  • Ortopedinen kirurgia