Miten kissan vatsa toimii?

Kissan immuunijärjestelmä

Jotta kissa saa syömästään ruuasta oikeat ravintoaineet, on mahalaukun vatsan ja suoliston toimittava normaalisti. Ruuansulatuskanavassa oleva suolistobakteerikanta tuottaa ravintoaineita, kuten vitamiineja ja rasvahappoja. Lähes 90 % kissan immuunijärjestelmästä sijaitsee ruuansulatuskanavassa. Immuunijärjestelmä suojaa kissaa tauteja aiheuttavilta bakteereilta ja viruksilta. Ruuansulatuskanavan hyvinvointi vaikuttaa siis kissan koko kehon hyvinvointiin.

Kissan ulostaminen

Kissan syömä ravinto vaikuttaa sen tarpeeseen ulostaa. Myös ulosteen väri ja koostumus voivat vaihdella riippuen ravinnosta. Normaalisti terve kissa ulostaa kiinteää ulostetta noin 1–2 kertaa päivässä.

Ehkäise kissan vatsavaivat ennalta

  • Tarjoa kissallesi laadukasta ruokaa. Kissoilla on erilaisia ruoka-aineyliherkkyyksiä, joten ruokaa ei kannata vaihdella usein. Palkitse kissaasi vain kissoille tarkoitetuilla makupaloilla.
  • Tarkkaile kissasi normaalia käyttäytymistä. On hyvä tietää, kuinka usein kissasi normaalisti käy hiekkalaatikolla. Tällöin muuttunut käytös ja mahdolliset ongelmat on helpompi havaita.
  • Pidä huoli, että kissasi rokotukset ovat ajan tasalla. Myös sisäkissat on syytä rokottaa kissaruttoa vastaan säännöllisesti.

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan