Pentuvuosi koiralle tai kissalle

Evidensian Pentuvuosi on kokonaisuus, jonka avulla koiran- tai kissanpentusi terveydenhoito on alusta alkaen suunnitelmallista ja helppoa. Huolehdimme tarvittavista rokotuksista, luomme pennullesi yksilöllisen hoitosuunnitelman ja olemme tukenasi pentusi kasvaessa ja kehittyessä.

Kun pennulla on ensimmäisen vuotensa aikana säännöllinen terveystarkastus- ja rokotusohjelma sekä oikein hoidettu madotus, se saa hyvän vastustuskyvyn, josta on hyötyä sen koko elämän ajan. Hyvinvoiva pentu voi keskittyä täysipainoisesti uuteen ympäristöönsä ja muihin koiriin tutustumiseen sekä uusien asioiden omaksumiseen.

Katso suloiset videot Pentuvuoden vauhdikkaista vaiheista

Koiran pentuvuoden terveystarkastus- ja rokotuskäynnit

8 -viikkoinen: Pentutarkastus ja varhaisrokotus

Koiranpentua ostaessasi on hyvä varmistaa, että sille on tehty yksilöllinen pentutarkastus, se on madotettu säännöllisesti ja että pentujen emä on rokotettu ennen astutusta.

Kun pentusi kasvattaja on tuonut sen Evidensiaan pentutarkastukseen, saat kasvattajaltasi terveystarkastustodistuksen. Tällöin pennullasi on valmiina Evidensiassa potilaskortti, johon on merkitty terveystarkastuksen olennaisimmat terveys- ja hoitotiedot.

Tässä ”kotiintulotarkastuksessa” tarkastamme pennun madotus-, rokotus- ja tunnistusmerkintätarpeen ja terveydentilan.

Suosittelemme koiranpennulle myös varhaisrokotusta, jolloin pentu voi kahden viikon kuluttua rokotuksesta tutustua turvallisemmin muihin koiriin ja ympäristöönsä. Rokotus mahdollistaa esimerkiksi pentukerhoon osallistumisen ja pennun sosiaalistamisen jo pienestä pitäen.

12-viikkoinen: Terveystarkastus ja rokotus

Kun koiranpentu täyttää 12 viikkoa, on sen aika tavata eläinlääkäri. Käynnillä pennullesi tehdään huolellinen, erityiset riskit huomioiva terveystarkastus ja se saa rokottteet penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvovirusta, rabiesta ja kennelyskää vastaan. Suosittelemme pennullesi loishäätöohjelman matoja ja punkkeja vastaan. Lue lisää koiran rokotuksista.

1-vuotias: Terveystarkastus ja rokotus

Koira tutkitaan käynnillä huolellisesti ja se saa tarvittavat tehosterokotukset. Keskustelemme kanssasi aikuiseksi varttuneen koirasi yksilöllisestä terveydenhuollosta ja otamme huomioon mahdolliset perinnölliset sairausriskit.

Monet PEVISAan kuuluvat viralliset tarkastukset voidaan tehdä 1-vuotiaalle koiralle, ja halutessasi voit yhdistää ne tähän käyntiin. Varaa tällöin aika erikseen puhelimitse.

Kissan pentuvuoden terveystarkastus- ja rokotuskäynnit

8–9 -viikkoinen: Varhaisrokotus

Kissanpentu on herkkä tarttuville sairauksille. Varmuudella ei voida sanoa, kuinka kauan emon vasta-aineet suojaavat pentua. Parhaan mahdollisen suojan turvaamiseksi suosittelemme kasvattajille kissanpentujen rokotusta kahdeksan viikon iästä alkaen. Varhaisrokotuskäynnillä tarkastamme pennun madotus-, rokotus- ja tunnistusmerkintätarpeen ja terveydentilan. Lue lisää varhaisrokotuksesta.

12-viikkoinen: Terveystarkastus ja rokotus

Pentua ostaessasi on hyvä varmistaa, että sille on tehty yksilöllinen pentutarkastus, se on madotettu säännöllisesti ja että pentujen emä on rokotettu ennen astutusta. Pentutarkastuksessa eläinlääkärimme tutkii jokaisen kissanpennun terveydentilan erikseen: kuuntelee sydämen, tutkii korvat, suun ja silmät sekä, että pentu liikkuu normaalisti ja on muutoin hyvässä kunnossa. Pentutarkastuskäynnillä pennut voidaan myös tunnistusmerkitä.

Kun pentusi kasvattaja on tuonut sen Evidensiaan pentutarkastukseen, saat kasvattajaltasi terveystarkastustodistuksen. Tällöin pennullasi on valmiina Evidensiassa potilaskortti, johon on merkitty terveystarkastuksen olennaisimmat terveys- ja hoitotiedot. Käynnillä kissa voidaan myös rokottaa. Lue lisää kissan rokotuksista.

Mikäli uusi omistaja tuo itse pennun eläinlääkärikäynnille sen ollessa 12 viikon ikäinen, käynnillä tehdään pennulle huolellinen, erityiset riskit huomioiva terveystarkastus ja tarvittavat rokotukset. Pentu tulee madottaa 1–2 viikkoa ennen rokotusta.

16-viikkoinen: Terveystarkastus ja rokotus

Tällä käynnillä tutkimme pennun ja tarkastamme mahdolliset hammaspuutokset ja purentavirheet. Pentusi rokotetaan ja keskustelemme kanssasi pentusi yksilöllisestä hoitosuunnitelmasta. Pentu tulee madottaa 1-2 viikkoa ennen rokotusta. Suosittelemme käynnin yhteydessä ulostenäytteen tutkimista matojen varalta. Tutustu kissan loishäätösuosituksiin.

1-vuotias: Terveystarkastus ja rokotus

Kissa tutkitaan käynnillä huolellisesti ja se saa tarvittavat tehosterokotukset. Keskustelemme kanssasi aikuiseksi varttuneen kissasi yksilöllisestä hoito-ohjelmasta ja otamme huomioon mahdolliset sairausriskit.

Jokainen pentu on yksilö

Evidensian Pentuvuoden eläinlääkärikäynneillä haluamme antaa pennulle parhaat eväät koko elämän ajaksi. Yksilöllisen hoitosuunnitelman avulla pentusi terveydenhoito on alusta alkaen suunnitelmallista ja tähtää lemmikkisi parhaaseen mahdolliseen hyvinvointiin ja terveyteen – oli kyse sitten ennakoivasta terveydenhoidosta tai hoidosta silloin, kun koiraasi tai kissaasi kohtaa sairaus tai onnettomuus.

Terveystiedot kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla

Pentu saa Evidensiassa aina oman potilaskortin, jonka terveystiedot ovat eläinlääkäreiden käytössä asioidessasi millä tahansa Evidensia-eläinlääkäriasemalla ympäri Suomen.

Varaa aika pentusi eläinlääkärikäynnille lähimmälle Evidensia-eläinlääkäriasemallesi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat