Tietoa kyyn puremasta kissalla

Osa kyyn puremista on niin kutsuttuja “kuivia puremia”, joissa ei ole myrkkyä. Tällainen purema ei aiheuta eläimelle mitään oireita. Kyyn puremaan kannattaa kuitenkin aina suhtautua vakavasti, sillä pahimmillaan se voi olla kissalle kohtalokas. Mikäli kyy puree kissaasi, ota välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin.

Kyynpuremat ovat vaarallisempia koirille ja kissoille kuin ihmisille, sillä eläimet ovat kooltaan pienempiä. Yleensä kissat selviävät puremista koiria paremmin.

Kyyn myrkky on entsyymisekoitus, joka lamauttaa ja tappaa saaliin, esimerkiksi myyrän, ja helpottaa ruuan sulamista. Saaliseläin kuolee useimmiten joko sisäisiin verenvuotoihin tai sydämen toiminnan tai hengityksen loppumiseen. Saman tyyppisiä mutta paikallisempia oireita on myös kissalla kyyn pureman jälkeen. Veri- ja imusuonet vaurioituvat ja syntyy verenvuoroa ja turvotusta. Kissan verenkierto voi heiketä ja se on usein väsyneempi. Myös sydämen rytmihäiriöitä ja verenvuotoa voi esiintyä. Vakavimmissa tapauksissa kissa voi saada sisäelinvaurioita.

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Tilaa eläinlääkärin hoitovinkit sähköpostiisi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita maksuttomaan eläinlääkärin neuvontanumeroon 020 1800 900