Eksoottisten eläinten kirurgiset toimenpiteet

Yleisiä eksoottisten eläinten kirurgisia toimenpiteitä ovat uudismuodostumien poistot, virtsakivileikkaukset ja suolistokirurgia, esim. frettien suolistotukokset. 

Lisäksi hoidamme eksoottisten eläinten erilaisia ruoansulatuskanavan ja ihon ongelmia, virtsatiesairauksia, hengitystietulehduksia ja traumoja.

Kehittynyttä tutkimusta ja hoitoa

Pienten eläinten sairauksien diagnostiikka ja hoitomahdollisuudet ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi. Käytämme eksoottisten eläinten ongelmien selvittelyssä apuna esimerkiksi röntgenkuvausta, ultraäänitutkimusta ja verinäytteitä sekä CT-tutkimusta.

Anestesiaa vaativissa toimenpiteissä nukutusaineet ja -käytäntö valitaan toimenpiteestä, eläinlajista ja potilaan kunnosta riippuen. Heräämistä valvotaan potilasosastollamme ja eläin kotiutetaan vasta, kun se on hyvin herännyt ja pärjää kotona omistajansa hoidossa.

Pienet eläimet nopeasti hoitoon

Useimmat eksoottisista lemmikeistä ovat luonnossa saaliseläimiä ja niillä on luontainen kyky peittää oireitaan.  Tämän takia eläimen päivittäinen hoito ja sen toimintojen tarkkailu ovat tärkeitä pientenkin muutosten ja sairauden oireiden havaitsemiseksi.  Huomattaessa muutoksia eläimen voinnissa yhteydenotossa vastaanotolle ei pidä viivytellä, sillä eläimen pieni koko ja nopea aineenvaihdunta voivat johtaa nopeasti kunnon huononemisen.

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa