Kanin kastraatio

Kanin kastraatiolla voidaan kitkeä ei-toivottuja käytösmalleja, kuten oman reviirin merkitseminen virtsaamalla.

Kanin kastraatio voi tulla kysymykseen, mikäli samassa taloudessa elää sekä uros- että naaraseläimiä eikä niille toivota poikasia. Lemmikin kastraatio vähentää myös kivessyövän riskiä tulevaisuudessa.

Kanin kastraatio on rutiinitoimenpide, joten riskit ovat hyvin vähäiset. Anestesiin liittyy aina riski, mutta eläimen ollessa terve riski on minimaalinen. Suosittelemme verinäytteiden tutkimista ennen nukutusta lemmikin terveydentilan varmistamiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista.

Kania ei tarvitse paastottaa ennen kastraatioleikkausta.

Leikkaus suoritetaan aamulla, jolloin lemmikkiä voidaan tarkkailla sen herätessä anestesiasta. Kotiin lähtiessään steriloitu lemmikki saa mukaansa kipulääkkeet, joita annetaan suun kautta 5–7 päivän ajan.

Hyvästä kivunlievityksestä huolimatta joillakin eläimillä voi kestää hetken ennen kuin ne alkavat jälleen leikkauksen jälkeen syödä. Tällöin kanille voi antaa tukiravintoa toimenpiteen jälkeen parin päivän ajan.

Käytämme sulavia tikkejä haavan sulkemiseksi, joten tikkejä ei tarvitse erillisellä käynnillä poistaa. Suosittelemme kuitenkin tarkastuskäynti viikko leikkauksen jälkeen paranemisen seuraamiseksi.

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa