Palvelemme normaalisti. Lue toimintaohje ennen asiointia klinikalla.

Kanin rokotus

Kanin rokotus on suositeltava toimenpide kaikille lemmikkikaneille ympäri Suomen.

Kanin rokotus RHD-virustautia vastaan Evidensiasta

Rokote annetaan lemmikkikanille kertapistoksena nahan alle. Kanin tulee olla rokotettaessa vähintään 10 viikon ikäinen ja rokotus uusitaan vuosittain. Rokotteen suoja alkaa viikon kuluttua pistämisestä. Siihen asti kanin ulos viemistä, ulkoa tuodun ruuan syöttämistä sekä kontakteja tuntemattomiin ja rokottamattomiin kaneihin tulee välttää.

Rokotteen sivuvaikutukset ovat harvinaisia. Sivuvaikutuksia voivat olla lievä lämmön nousu sekä pieni patti rokotuskohdassa.

Rokotuskäynnin yhteydessä kanille tehdään terveystarkastus.

RDH eli kanien verenvuototauti on herkästi leviävä ja nopeasti etenevä tauti villi- ja lemmikkikaneilla. Se leviää suoraan kaikkien eritteiden välityksellä kanista toiseen, mutta myös välillisesti esimerkiksi kontaminoituneen ruuan ja ympäristön kautta. Vertaimevät hyönteiset, esimerkiksi hyttyset, voivat myös levittää sitä, samoin villikaneja syövät petoeläimet. RHD on hyvin säilyvä virus: se kestää pakastamista, säilyy ympäristössä kuukausia ja kestää yli tunnin 50 asteen lämpötilaa.

Lue lisää kanien RHD-viruksesta

RHD2-virustautia on toistaiseksi todettu pääkaupunkiseudulla, Oulun alueella, Varsinais-Suomessa sekä Satakunnassa, ja se on voinut levitä lintujen mukana ympäri koko maan. Tästä syystä suosittelemme rokotusta kaikille lemmikkikaneille.

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat