Koiran iho- ja korvasairaudet

Koiran iho- ja korvasairauksien taustalla voi olla monia eri syitä. Koirien ihosairauksista yleisimpiä ovat allergiat.

Iho-oireita voivat aiheuttaa myös esimerkiksi bakteeri-, hiiva- tai sieni-infektiot, ulkoloiset, ihon toimintahäiriöt ja ympäristön aiheuttama rasitus- ja hormonaaliset tekijät.

Koiran allergia

Tutkimusten mukaan 10–20 prosenttia koirista on allergisia. Allergiat aiheuttavat kutinaa ja ihotulehduksia, ja koiran omistajan onkin hyvä tiedostaa, että kutina, joka ilmenee esimerkiksi tassujen nuolemisena, ei ole normaalia, vaan edellyttää hoitoa. Vaikka koiran sairaus ei parane, allergiaoireisiin löytyy kuitenkin apua. Hoitoina käytetään shampoota, suihkeita ja lääkkeitä. Eläinlääkärin tehtävänä on löytää kullekin potilaalle parhaat ja helpoimmat hoitokeinot, joten yhteistyö eläinlääkärin ja omistajan välillä on tärkeää.

Koiran korvavaivat

Koiran krooninen korvatulehdus on jossain määrin itseään ruokkiva tila. Toistuvat tulehdukset ahtauttavat korvakäytäviä ja tulehduserite ja mahdollisten lääke- tai puhdistusaineiden jäämät tukkivat niitä entisestään. Joillain koiraroduilla korvakäytävät ovat jo lähtökohtaisesti ahtaat ja huonosti tuulettuvat. Eläinlääkäriasemalla, jolta löytyy koiran korvakäytävien tähystyslaitteisto, korvakäytävät pystytään puhdistamaan erityisen tehokkaasti. Opastamme mielellämme sinua myös puhdistamaan koirasi korvat oikein.

Koiran iho-ongelmien tutkimus

Diagnoosia varten eläinlääkäri kerää koirasta huolelliset taustatiedot, tutkii sen yleistilan ja useimmiten ottaa solu- ja raapenäytteet ihottuma-alueilta. Myös verinäytteen analysointi saattaa olla tarpeen.

Katso ihosairauksien Evidensia-erikoisklinikat

Mikäli epäilet koirallasi iho- tai korvavaivaa, ota yhteys lähimpään Evidensia-eläinlääkärisemaasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa