Koiran maitohampaan poisto

Aina koiran maitohampaat eivät irtoa pysyvien tieltä aivan ongelmitta. Tällöin apuna on eläinlääkäriasemalla tehty koiran maitohampaan poisto.

Koiralla, kuten ihmiselläkin, on suussaan maitohampaat ennen pysyviä hampaita. Koiralla on 28 maitohammasta ja 42 pysyvää hammasta. Maitohampaat irtoavat ja korvautuvat pysyvillä hampailla noin 4–6 kuukauden iässä. Normaalisti koiran maitohampaat ovat vaihtuneet pysyviksi 7 kuukauden ikään mennessä.

Kun pennun maitohammas ei irtoa

Varsinkin pienillä koiraroduilla on tyypillisesti ongelmia maitohampaiden irtoamisen kanssa. Omistajan kannattaa tarkkailla pennun hampaiden vaihtumista ja ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, jos maitohammas on tiukasti paikoillaan, vaikka pysyvä hammas on jo näkyvissä sen vieressä. Tyypillisesti ongelmat esiintyvät kulmahampaiden kanssa. Irtoamaton maitohammas poistetaan kirurgisesti nukutuksessa.

Katkennut maitohammas

Jos pennun maitohammas katkeaa, se tulisi poistaa mahdollisimman nopeasti, sillä se aiheuttaa koiralle kipua. Katkenneen maitohampaan juurikanava on avoimena, ja sen kautta hampaan juureen voi syntyä tulehdus, joka pahimmillaan vahingoittaa myös pysyvän hampaan kiillettä.

Kysy lisää lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa