Synnytysapu koiralle

Kun koiralla on synnytysongelmia ja synnyttävä narttukoira tuodaan eläinlääkärin vastaanotolle, ensin selvitetään ongelma ja arvioidaan ongelman hoitamisen kiireellisyys.

Nartulle tehdään sisätutkimus ja pentujen tilanne selvitetään ultraäänitutkimuksella. Joskus on tarpeen ottaa röntgekuva pentujen lukumäärän selvittämiseksi. Lisäksi koiralta voidaan ottaa tarvittaessa verinäyte.

Mikäli pennuilla ja emällä ei ole hätää ja tilannetta voidaan jäädä seuraamaan, kotiutetaan narttu mieluummin, kuin jätetään vastaanotolle synnyttämään. Mikäli päädytään lääkitykseen, seurataan vastaanotolla, miten synnytys lääkityksen jälkeen etenee.

Vaikeissa tapauksissa keisarileikkaus

Joskus nartun kunto on niin heikko, että se vaatii kohentamista ennen kuin päästään varsinaiseen synnytysapuun.  Kiireellisissä tapauksissa tai jos lääkkeellinen hoito ei edistä synnytyksen kulkua, tehdään keisarileikkaus. Leikkauksella syntyneiden pentujen kunto ja mahdolliset anatomiset poikkeavuudet tutkitaan. Pennut pyritään saamaan imemään heti, kun emä alkaa heräillä nukutuksesta.

Mikäli tarvitset synnytysapua, ota yhteys lähimpään Evidensia-eläinlääkäriasemaasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa