Glykolimyrkytys kissalla

Myrkytyksen ensimmäisiä oireita ovat lisääntynyt juominen ja virtsaaminen sekä tasapainohäiriöt. Munuaisten toiminta heikkenee, ja ne voivat lakata toimimasta kokonaan.

Ehkäise ennalta

Jäähdytysneste ja muut glykolia sisältävät aineet ovat aina kissoille haitallisia. Säilytä myrkylliset aineet suljetuissa pakkauksissa kissasi ulottumattomissa. Jos kissasi suuhun päätyy glykolia sisältävää ainetta, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Milloin haen apua?

Jos kissasi on juonut glykolia sisältävää ainetta, ota välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin saadaksesi lisäohjeita. Älä yritä oksennuttaa kissaasi kotikonstein, sillä esimerkiksi suolalla oksennuttaminen voi johtaa suolamyrkytykseen. Eläinlääkäriasemalla kissa voidaan oksennuttaa lääkkeillä, eläinlääkärin valvonnassa.

Myrkytys voi olla vaikeaa havaita, sillä oireet voivat olla epämääräisiä ja ilmaantua vasta myöhemmin. Ota yhteys eläinlääkäriin, mikäli kissallasi on seuraavia oireita:

  • Lisääntynyt juominen
  • Lisääntynyt virtsaaminen
  • Tasapainohäiriöt

Mitä eläinlääkäri tekee?

Eläinlääkäri tutkii kissasi ja päättää hoidosta sen mukaan, millaisesta myrkytyksestä on kyse. Jos myrkyllisen aineen juomisesta on kulunut korkeintaan pari tuntia, kissa voidaan oksennuttaa eläinlääkäriasemalla. Oksennuttaminen on kuitenkin tehtävä ennen, kuin myrkytyksen oireet ilmenevät. Jatkohoito riippuu myrkytyksen laadusta sekä myrkytyksen aiheuttamista vaurioista.

Katso tästä lähin päivystävä Evidensia-eläinsairaala

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa