Koiranpennun hampaat

Koiranpennun hampaiden vaihtuminen alkaa yleensä noin 4 kuukauden iässä ja on yleensä valmis noin 6 kuukauden ikään mennessä. Hampaiden vaihtumisen tahti vaihtelee paljon yksilöittäin ja rotukohtaisesti. 

Hammastarkastus auttaa varmistamaan, että tämä luonnollinen prosessi etenee oikein ja että pysyvät hampaat puhkeavat oikeaan aikaan ja oikeaan asentoon. Lisäksi hammastarkastuksessa voidaan havaita mahdollisia ongelmia, kuten kiinni jääneitä maitohampaita tai purentavirheitä, jotka voidaan mahdollisesti korjata jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ne aiheuttavat vakavampia ongelmia. Varhainen huomio hammasongelmiin voi auttaa välttämään kipua ja epämukavuutta pennulle ja säästää omistajalle kuluja pitkällä aikavälillä. 

Jos huomaat, että pysyvä hammas alkaa puhjeta, vaikka maitohammas on vielä paikoillaan, on tilannetta hyvä seurata päivittäin. Paikoilleen jäänyt maitohammas täytyy yleensä poistaa, sillä maitohammas voi aiheuttaa ongelmia pysyvien hampaiden puhkeamiselle ja sitä kautta purentaan. Myös murtuneet maitohampaat on usein syytä poistaa, sillä hampaan vaurioituminen voi luoda bakteereille reitin hammasjuureen saakka. Jos huomaat hampaissa vaurioita, ota yhteyttä eläinlääkäriin. 

On myös tärkeää totuttaa pentu säännölliseen hampaiden tarkasteluun ja palkita sitä heti katselun jälkeen. Aloittele lyhyillä katseluhetkillä, palkkaa ahkerasti ja lisää harjoitusten kestoa vähitellen, kun pentu tottuu toimenpiteeseen. Parodontiitin, eli hampaiden kiinnityskudoksen tulehduksen ehkäisemiseksi on tärkeää totuttaa pentu hampaiden harjaukseen jo varhain. Aloita lempeästi ja palkitse pentu, kun se suostuu harjaukseen. Harjoittele päivittäin, jotta hampaiden harjaus muodostuu rutiiniksi ja helpoksi toimenpiteeksi koko koiran elämän ajaksi. 
Koiranpennun hampaat.

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa