Leikin merkitys koiranpennulle

Leikkiminen on olennainen osa koiranpennun kasvua ja kehitystä. Se ei ole vain hauskaa ajanvietettä, vaan myös tärkeä tapa oppia, sosiaalistua ja kehittää motorisia taitoja.

Koiralle leikkiminen on tärkeää, sillä se kehittää muun muassa epävarmuuden sietokykyä, oma-aloitteisten ratkaisujen tekoa, sosiaalisia suhteita, itseluottamusta, sekä motoriikkaa. On myös tutkittu, että leikkiminen tehostaa oppimista, sillä se lisää positiivista virettä ja laskee kortisolitasoja. Siksi esimerkiksi koulutustilanteiden jälkeen voi olla tehokasta pitää pieni leikkituokio koiran kanssa. Leikkiminen toimii monesti myös hyvänä palkkana.

Leikkiminen on koiralle lajityypillistä toimintaa, jonka vuoksi se lisää koiran hyvinvointia. Leikkiminen tarjoaa myös mahdollisuuden opettaa uusia taitoja sekä tiivistää suhdetta omistajaan. Kaikille koirille myös lajitovereiden kanssa leikkiminen on tärkeää, mutta erityisesti pennuille, jotta pentu oppii toisilta koirilta sosiaalisia taitoja ja koirien elekieltä.  Tämän lisäksi leikkiminen on todella hyvää liikuntaa ja toisten koirien kanssa painiminen virkistää mieltä.
Koiranpennut leikkimässä. 

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan