Pennun terveystodistus on osoitus kasvattajan vastuullisuudesta

Jokainen pentu on yksilö myös terveytensä osalta. Evidensian Pentutarkastuksessa eläinlääkäri tutkiikin jokaisen pennun erikseen – pentuekokonaisuuden sijaan – ja kirjoittaa jokaiselle pennulle oman terveystarkastustodistuksen. Tutkimuksessa pennun sydän kuunnellaan, sen suu, korvat ja silmät tutkitaan, sekä varmistetaan, että pentu liikkuu ontumatta ja on muutoinkin ikänsä mukaisessa hyvässä kunnossa.

Kasvattajan kannattaa tuoda pennut tarkastukseen lähellä luovutusta, jotta tutkimus on tuore ja mahdolliset ongelmat tulleet näkyviin. Tulevaisuudessa terveystodistusta voidaan myös tarvita, jotta pentu voidaan vakuuttaa jo nuorena.

Yksilöllinen terveystodistus on sekä pennun myyjälle että ostajalle hyvä tapa varmistaa pennun kunto luovutushetkellä. Terveystiedot kirjataan Evidensiassa myös pennun omalle sähköiselle potilaskortille, joka löytyy Evidensia-eläinlääkäriasemalta pennun tullessa tapaamaan eläinlääkäriä uuden perheensä kanssa myöhemmin.

Varhaisrokotus mahdollistaa oikea-aikaisen sosiaalistumisen

Koirille 7–9 viikon ja kissoille 8–9 viikon iässä annettava varhaisrokotus suojaa pentua kriittisenä ajankohtana ja varmistaa turvallisemman elämän sen siirtyessä uuteen kotiin. Kotiin siirtyminen ajoittuu erityisesti koirilla usein pennun sosiaalisen kehityksen herkimpään vaiheeseen, joka on 7–14 viikon iässä. Kissoilla sosiaalinen kehittyminen on voimakkainta 2-7 viikon iässä. Tällöin pennun aivot muovautuvat käsittelemään asioita, joihin se ympäristössään törmää ja tapahtumilla on merkittävä vaikutus pennun loppuelämään.

Pentutarkastuksen yhteydessä tai heti luovutuksen jälkeen annettu varhaisrokotus mahdollistaa tämän tärkeän hetken hyödyntämisen turvallisemmin. Varhaisrokotuksen turvin pentu voi tutustua uuteen elinympäristöönsä ja muihin lajitovereihinsa, esimerkiksi osallistua pentukerhoon jo 2 viikon kuluttua rokotuksesta, ja oppia sitä kautta suhtautumaan positiivisesti erilaisiin sitä ympäröiviin ärsykkeisiin.

Lue lisää varhaisrokotuksesta

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa