Pentutarkastus koirille ja kissoille

Pentutarkastuksessa eläinlääkäri tutkii jokaisen pennun yksilöllisesti. Pentutarkastus teetetään koko pentueelle ennen pentujen luovutusta uusiin koteihinsa.

Pentutarkastus suositellaan tehtäväksi mahdollisimman lähellä pentujen luovutusta uusiin koteihinsa. Koirille pentutarkastus tehdään 7-9 viikon iässä ja kissoille noin 12 viikon iässä. Tutkimuksessa eläinlääkäri kuuntelee pennun sydämen, tutkii sen suun, korvat ja silmät, sekä varmistaa, että pentu liikkuu ontumatta ja on muutoinkin ikänsä mukaisessa hyvässä kunnossa. Pentu saa tutkimuksesta oman terveystarkastustodistuksen ja tiedot tallennetaan pennun omalle sähköiselle potilaskortille, jolloin terveystutkimustiedot ovat käytettävissä pennun asioidessa myöhemmin millä tahansa Evidensia-eläinläkäriasemalla Suomessa.

Miksi pentutarkastus?

Pennuille teetetty yksilöllinen terveystarkastus ja siitä todistuksena oleva terveystarkastustodistus ovat hyvä merkki vastuullisesta kasvattajasta. Yksilöllinen terveystodistus on sekä pennun myyjälle että ostajalle hyvä tapa varmistaa pennun kunto luovutushetkellä. Pentutarkastus antaa kasvattajalle tärkeää tietoa pentujen terveydestä myös kasvatustyönsä tulevaisuutta silmällä pitäen. Pennun ostajan näkökulmasta taas oman pennun terveystarkastustodistus kertoo uuden lemmikin terveydentilasta ostohetkellä. Pentutarkastus kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä koiran- tai kissanpennun luovutushetkeä, jotta tutkimus on mahdollisimman tuore.

Pentutarkastuksen yhteydessä tunnistusmerkintä ja rokotukset

  • Pentutarkastuksen yhteydessä pentu on hyvä tunnistusmerkitä eli mikrosiruttaa rekisteröintiä ja jatkon tunnistamista silmällä pitäen.
  • Pentutarkastuksen yhteydessä voidaan myös aloittaa pennun rokotusohjelma. Ennen luovutusikää annettava varhaisrokotus (koirille 7–9 viikon iässä ja kissoille 8–9 viikon iässä) suojaa pentua kriittisenä ajankohtana ja mahdollistaa pennun aikaisen sosiaalistumisen ilman tarttuvien tautien riskiä.
  • Kissan rokotusohjelma aloitetaan viimeistään pennun ollessa 12 viikon ikäinen, jo ennen pennun luovutusta. Koiran rokotusohjelma aloitetaan viimeistään sen uudessa kodissa pennun ollessa 12 viikon ikäinen.

Oma terveystodistus ja potilaskortti

Pentutarkastuksessa tehdyt löydökset ja pennun terveystiedot kirjataan Evidensiassa pennun omalle sähköiselle potilaskortille. Potilaskortti löytyy myöhemmin kaikilta Evidensia-eläinlääkäriasemilta pennun tullessa tapaamaan eläinlääkäriä uuden perheensä kanssa myöhemmin – missä päin Suomea tahansa.

Tervetuloa asiantuntevalle Evidensia-eläinlääkäriasemalle!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa