Kissan perusterveystarkastus

Kissan perusterveystarkastus on suositeltava säännöllinen rutiini kaikille kissoille. Terveystarkastus auttaa hoitamaan mahdolliset ongelmat ajoissa.

Terveenkin kissan kannattaa tavata eläinlääkäri säännöllisesti. Perusterveystarkastuksessa varmistetaan, että mahdolliset ongelmat voidaan ehkäistä ja niihin päästään tarvittaessa puuttumaan hyvissä ajoin.

Kissa peittelee oireitaan

Kissat pyrkivät peittelemään vaivojaan mahdollisimman pitkään, sillä luonnossa sairas kissa on suurempien saalistajien ruokalistalla. Kipeä kissa voi vaikuttaa päällisin puolin vain vähän tavallista vaisummalta. Etenkin vanhoilla kissoilla omistaja saattaa laittaa vanhuuden piikkiin kissan vähentyneen aktiivisuuden. Kaikki muutokset kissan käytöksessä kannattaa kuitenkin ottaa vakavasti.

Millainen on kissan perusterveystarkastus?

Kissan perusterveystarkastuksessa eläinlääkäri tekee kissalle huolellisen kliinisen tutkimuksen ja keskustelee omistajan kanssa kissan voinnista. Mahdollista piilevää kipua arvioidaan kipukaavakkeen kysymysten avulla. Tarkastuksessa eläinlääkäri arvioi myös kissan rokotustarpeen ja tarkastaa sen suun ja hampaiden terveyden. Sisäloislääkityksen tarve arvioidaan tutkimalla ulostenäyte. Myös sterilisoinnin tai kastroinnin tarve voidaan arvioida.

Perusterveystarkastusta voidaan tarvittaessa laajentaa esimerkiksi verinäytteen tutkimisella. Tämä on suositeltavaa varsinkin ikääntyville kissoille. Yli 7-vuotiaille kissoille suosittelemme verinäytteet sisältävää kattavampaa laajaa terveystarkastusta kissan laaja terveystarkastus

Perusterveystarkastus auttaa hoitamaan mahdolliset ongelmat ajoissa

Huolellinen hoito parantaa kissan elämänlaatua.  Monen sairauden ennaltaehkäisy on myös paljon helpompaa kuin sairauden hoito. Perusterveystarkastuksessa eläinlääkäri saattaa huomata kissalla esimerkiksi hammaskiveä tai ylipainoa. Ikääntyvän kissan laajalla terveystarkastuksella seulotaan mm. munaisten vajaatoimintaa. Jatkotoimenpiteillä ongelmasta voidaan päästä eroon tai sitä voidaan lievittää, ja kissa saa terveitä lisävuosia elämäänsä.  Hoidamme kissaasi kuin omaamme!

Varaa aika kissasi terveystarkastukseen lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat