Palvelemme normaalisti. Lue toimintaohje ennen asiointia klinikalla.

Kissan terveystarkastus

Kissan terveystarkastus on suositeltava säännöllinen rutiini kaikille kissoille. Terveystarkastus auttaa hoitamaan mahdolliset ongelmat ajoissa.

Terveenkin kissan kannattaa tavata eläinlääkäri säännöllisesti. Terveystarkastuksessa varmistetaan, että mahdolliset ongelmat voidaan ehkäistä ja niihin päästään tarvittaessa puuttumaan hyvissä ajoin.

Kissa peittelee oireitaan

Kissat pyrkivät peittelemään vaivojaan mahdollisimman pitkään, sillä luonnossa sairas kissa on suurempien saalistajien ruokalistalla. Kipeä kissa voi vaikuttaa päällisin puolin vain vähän tavallista vaisummalta. Etenkin vanhoilla kissoilla omistaja saattaa laittaa vanhuuden piikkiin kissan vähentyneen aktiivisuuden. Kaikki muutokset kissan käytöksessä kannattaa kuitenkin ottaa vakavasti.

Millainen on kissan terveystarkastus?

Kissan terveystarkastuksessa eläinlääkäri tekee kissalle huolellisen kliinisen tutkimuksen ja keskustelee omistajan kanssa kissan voinnista. Tarkastuksessa eläinlääkäri arvioi myös kissan rokotustarpeen ja tarkastaa sen suun ja hampaiden terveyden. Myös sterilisoinnin tai kastroinnin tarve voidaan arvioida.

Terveystarkastusta voidaan tarvittaessa laajentaa esimerkiksi verinäytteen tutkimisella. Tämä on suositeltavaa varsinkin ikääntyville kissoille. Iäkkäille kissoille suosittelemme kattavampaa senioritarkastusta.

Kissan terveystarkastuksessa tutkitaan myös suun kunto.

Terveystarkastus auttaa hoitamaan mahdolliset ongelmat ajoissa

Huolellinen hoito parantaa kissan elämänlaatua.  Monen sairauden ennaltaehkäisy on myös paljon helpompaa kuin sairauden hoito. Terveystarkastuksessa eläinlääkäri saattaa huomata kissalla esimerkiksi hammaskiveä tai ylipainoa. Ikääntyvän kissan tarkastuksen tarkkaillaan mm. kilpirauhasen liikatoimintaa ja munaisten vajaatoimintaa. Jatkotoimenpiteillä ongelmasta voidaan päästä eroon tai sitä voidaan lievittää, ja kissa saa terveitä lisävuosia elämäänsä.  Hoidamme kissaasi kuin omaamme!

Varaa aika kissasi terveystarkastukseen lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat