Koiran tai kissan hammasröntgenkuvaus

Koiran tai kissan säännöllinen hammastarkastus ja hammasröntgenkuvaus auttavat ennaltaehkäisemään monien hammasongelmien kehittymisen ja löytämään mm. tulehtuneet tai kipeät hampaat, jotka omistajan on itse lähes mahdotonta huomata.

Hammasröntgenkuvaus on osa huolellista hammastarkastusta

Huolellinen hammastarkastus ja hammasröntgenkuvaus tehdään hammaskiven ja plakin poiston yhteydessä tai kun koiran tai kissan suussa havaitaan muita näkyviä oireita. Lemmikin hampaat kuvataan hammastarkastuksen yhteydessä tarpeen mukaan. Toimenpidettä varten koira tai kissa nukutetaan ja lemmikin anestesiaa valvotaan huolellisesti.

Röntgenkuvien perusteella potilaalle tehdään yksilöllinen suun hoitosuunnitelma. Hammashoidon jälkeen omistaja saa mukaansa tarkat, kirjalliset hoito-ohjeet sekä suositukset seuraavista tarkastuskäynneistä. Röntgenkuvausta suositellaan kaikille koirille ja kissoille ensimmäisen hammashoidon yhteydessä ja jatkossa aina tarpeen mukaan, suun tilanteesta riippuen.

Hammasröntgen auttaa löytämään suun ongelmien syyt

Hammasröntgen parantaa merkittävästi diagnostiikkaa suun ja hampaiden ongelmien syiden selvittämisessä ja hoidon suunnittelussa sekä näin ollen myös nopeuttaa potilaan parantumista. Röntgenkuvaus antaa tärkeää tietoa koiran tai kissan hampaiden ja leukaluun tilasta mm. hampaiden kiinnityskudoksen tulehduksen eli parodontiitin, hammassyöpymän, hammas- ja leukamurtumien, suun kasvainsairauksien, hammasvärjäymien, kuluneiden hampaiden sekä puuttuvien hampaiden yhteydessä

Röntgenkuvat apuna hammastoimenpiteissä

Perushammastoimenpiteiden eli hammastarkastusten ja hammaskiven poistojen lisäksi hammassairauksiin perehtyneet eläinlääkärimme hyödyntävät röntgenkuvia myös muissa hammastoimenpiteissä, kuten hampaiden poistoissa, hampaiden paikkauksissa, juurihoidoissa jne.

Säännöllinen hammastarkastus pitää lemmikkisi suun terveenä.

Lue lisää hammassairauksien Evidensia-erikoisklinikoista.

Varaa aika huolelliseen hammastarkastukseen lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa