Pentukerho koirille

Pentukerho on koiranpennuille hyvä mahdollisuus sosiaalistua. Pentukerhossamme tapaatte muita koiranpentuja ja heidän omistajiaan ja saatte hyvät eväät pennun matkalle kohti aikuisuutta.

Pentukerhossa opitaan ja tavataan muita pentuja

Pentukerho on koiranpennuille hyvä mahdollisuus opetella sosiaalista kanssakäymistä niin toisten pentujen kuin vieraiden ihmistenkin kanssa.

Evidensia-eläinlääkäriasemien pentukerhotoiminta muodostuu yleensä yhteisestä pentujen leikkiajasta sekä omistajainfosta seuraaviin aihepiireihin liittyen:

  • koiran terveydenhoito ja nuoren koiran yleisimmät sairaudet ja vaivat
  • koiran ravitsemustarpeet ja ruokinta
  • koirien yleisimmät käyttäytymisongelmat ja niiden ennaltaehkäisy

Pentusi sosiaalistuminen on tärkeää

Koiranpennun kehittyminen koiraksi on nopeaa ja jo vuodessa pentusi on kehittynyt nuoreksi täysikasvuiseksi koiraksi. Pennun henkinen kehittyminen on tätäkin nopeampaa: koiranpennun sosiaaliset taidot karttuvat jo 5–14 viikon iässä. Tämän herkän kauden jälkeen pennun tapa reagoida eri asioihin on vakiintunut hyvinkin pysyväksi.

Tämän vuoksi on tärkeää totuttaa pentu jo hyvin nuorena ihmisiin, toisiin koiriin ja ympäristön ”omituisiin asioihin” kuten ohikiitäviin polkupyöriin, autossa matkusteluun, paukkeisiin, kolinoihin ja myös yksinoloon.

Lue lisää pennun sosiaalistumisesta

Milloin pentukerhon voi aloittaa?

Ensimmäiseen pentukerhotapaamiseen voi tulla kahden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Jos pentusi on saanut varhaisrokotteen 7–9 viikon iässä, se voi tulla mukaan pentukerhotoimintaan noin 3 kuukauden iässä.

Lue lisää koiran rokotuksista

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa