Evidensia edistää tiedettä koirien terveyden hyväksi - aineenvaihduntatutkimukset

torstai 12. toukokuuta 2022
  • aineenvaihdunta
  • koira
  • PetMeta Labs
  • yhteistyötutkimus
Mahdollisuudet eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon ovat kasvaneet viime vuosikymmeninä merkittävästi, mutta eläinlääketieteen kehitys vaatii jatkuvaa ponnistelua. Siihen tarvitaan halua kehittää eläinten terveyttä, uusia innovaatioita ja luotettavia tieteellisiä tutkimusmenetelmiä. Evidensia Eläinlääkäripalvelut tekee osansa eläinten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen hyväksi.

Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy aloittaa kolme yhteistyötutkimusta PetMeta Labs Oy:n kanssa kolmessa koirien terveyteen ja hyvinvointiin liittyvässä tilassa:
  1. Krooninen munuaisten vajaatoiminta
  2. Kehonkunto 
  3. Tulehdukselliset sairaudet
Näistä krooniseen munuaisten vajaatoimintaan liittyvä tutkimus on mittava kahden vuoden seurantatutkimus, jossa yhteistyökumppanina on myös Yliopistollinen Eläinsairaala.

Tutkimukset toteutetaan normaaleilla potilaskäynneillä ja niihin ei kuulu verinäytteenottoa kummempia toimenpiteitä. Tutkimuksiin osallistuminen on vapaaehtoista eivätkö ne vaikuta koiran saamaan hoitoon tai aiheuta lisäkustannuksia. Osallistuessaan omistaja saa kussakin tutkimuksessa ilmaisia analyysejä oman koiransa terveydentilaan liittyen. Toistaiseksi tutkimuksiin voi osallistua Evidensian klinikoilta ainoastaan Eläinsairaala Evidensia Tammistossa ja Espoon Eläinsairaalassa.

Yhteistyökumppanimme, suomalainen PetMeta Labs Oy hyödyntää maailman ensimmäistä koirille kehitettyä ja validoitua aineenvaihduntaa mittaavaa veritestiä koirien terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Aineenvaihduntatuotteiden tutkiminen, eli metabolomiikka, on ala, jolla on valtava potentiaali eläinlääketieteen kehitykseen ja eläinten hyvinvoinnin ylläpitoon. Aineenvaihdunnan kokonaisvaltainen ymmärtäminen ja kattava aineenvaihduntatuotteiden mittaus voi mahdollistaa muun muassa tarkentaa diagnostiikkaa sekä mahdollistaa sairastumisriskin ennustamisen ja yksilöllisten tarpeiden täyttämisen eläinlääkinnässä.

Lue lisää PetMeta Labsin verkkosivuilta
 
Kiinnostaako osallistuminen?

Ota yhteyttä: 
Essi Leminen, tutkimushoitaja
essi.leminen@evidensia.fi