Uutiset

Uutiset

210 artikkelia

Koira uimassa

Sinilevä voi olla lemmikille kohtalokas

Vedet ovat poikkeuksellisen lämpimiä, jolloin myös sinilevää alkaa esiintyä rehevöityneissä vesistöissä. Koiralle ja kissalle sinilevä nieltynä voi olla tappava. Sinilevän havaitsemiseksi on kuitenkin helppoja konsteja.

Lue lisää

Pidä koira helteellä viileänä ja pidä vettä jatkuvasti saatavilla

Kesän helteet voivat olla koiralle hengenvaarallisia, jos omistaja ei pidä koiraansa viileänä. Koiran normaali ruumiinlämpö on korkeampi kuin ihmisellä; 38-39 astetta, mutta jo muutaman asteen lämmön nousu voi olla koiralle kohtalokasta. Suurimmassa riskissä ovat lyhytkuonoiset koirat, joiden lämmönsäätely on muita koiria heikompaa.

Lue lisää

Evidensia avaa eläinklinikan Kokkolaan

Valtakunnallisesti toimiva, eläinlääkintäpalveluita tarjoava Evidensia avaa eläinklinikan Kokkolaan. Tammikuussa 2025 avautuvan klinikan tavoitteena on työllistää 14 henkilöä. 

Lue lisää

Pentutehtailulla on selkeät tunnusmerkit

Kevät ja kesä on koiranpennun hankinnan aikaa, ja kyseessä on lemmikin eliniän pituinen sitoumus. Koiranpentua hankittaessa tulee varmistaa, että pennun ja omistajan tarpeet kohtaavat ja että pentua ei hankita pentutehtailijalta.

Lue lisää

Älä anna lemmikillesi kyytablettia

Kyykäärmeet aloittavat liikkumisen huhtikuussa ja kyyn purema voi olla kohtalokas koiralle tai kissalle. Kyyn purema vaatii aina eläinlääkärin hoitoa. Kyytablettia tai tulehduskipulääkkeitä ei suositella.

Lue lisää

Puutiaiset heräävät viidessä asteessa

Puutiaiset eli punkit lähtevät liikkeelle lämpötilan ylittäessä viisi astetta. Yleinen harhaluulo on, että jokailtainen punkkitarkastus riittäisi puutiasten hallintaan. Pienimmät kehitysmuodot ovat nuppineulanpäätä pienempiä, joten niiden löytäminen lemmikin turkin alta on lähes mahdotonta ja aikaa vievää.

Lue lisää
Pro Plan ECN-ruokasäkit

Evidensia avasi verkkokaupan

Evidensia Kauppa on verkkokauppa, josta löytyy koirien ja kissojen ruokia ja muita lemmikkituotteita. Evidensia-kauppa sijaitsee osoitteessa evidensia.fi/kauppa.

Lue lisää

Edistämme potilasturvallisuutta HaiPro- ja RiskiPulssi-järjestelmien avulla

Lue lisää

Evidensian sisäinen erityisosaamisen määrittely

Lue lisää