Bloggaaja Annika Ollila: ”En jättäisi omiakaan hampaita pesemättä, miksi tekisin sen koiralleni?”

perjantai 19. tammikuuta 2018
annika-ollila-luka-evidensia

Ollila pääsi seuraamaan Luka-koiransa hammashoitoa Evidensia Tammistoon.

“Oma koirani on samalla myös paras ystäväni ja haluankin tehdä kaikkeni, että hän saa elää elämänsä niin terveenä kuin mahdollista ja toivoisin, että kaikki muutkin koiranomistajat ajattelisivat samalla tavalla”, kirjoittaa bloggaaja Annika Ollila jonka koira Luka kävi hammashoidossa Evidensia Tammiston eläinsairaalassa.

Vasta neljävuotiaalta Lukalta on jouduttu poistamaan jo useita hampaita parodontiitin eli hampaan tukikudoksen sairauden vuoksi. Parodontiitti ja muut hammasvaivat ovat hyvin yleisiä, sillä niistä kärsii arviolta jopa 80 % aikuisista koirista. Siksi lemmikin hampaiden säännöllinen hoito on tärkeää – yhtä tärkeää kuin omistajankin.

“Tiistaina tehdyt röntgenkuvaukset oli erityisen tärkeät sen vuoksi, että pikkuherran terveennäköisestä, ulospäin oireilemattomasta suusta löytyi jo toistamiseen hampaanpoistoa vaativa ärhäkkä parodontiitti, joka kävi ilmi ainoastaan röntgenistä. — Vaikka koira ei oo missään vaiheessa näyttänyt kipua, niin tuossa tilassa oleva hammas on hyvin suurella todennäköisyydellä ollut kipeä jo jonkin aikaa”, Ollila kirjoittaa.

Lue lisää bloggaajan ajatuksia ja kokemuksia pörröisen kaverin hampaiden hoidosta

Tarjoamme nyt hammasröntgenkuvauksen vain 50 eurolla anestesiassa tehtävän hammashoidon yhteydessä! Tarjous on voimassa 15.1.–16.3.2018 kaikilla hammasröntgenkuvausta tarjoavilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla. Lue lisää ja varaa aika