Evidensia panostaa eläinlääkinnän ammattilaisten koulutukseen

torstai 26. tammikuuta 2023

Kuva Felt Fotografi

  • Koulutukset
  • Vuosikooste

Meillä Suomen Evidensiassa käy vuodessa puoli miljoonaa lemmikkiä ja niitä hoitaa yli 1500 eläinlääkintäalan ammattilaista. Panostamme henkilöstömme osaamisen kehittämiseen, ja jaamme oppia sekä omalle väelle että muille alamme toimijoille. Koostimme tähän yhteenvedon viime vuodestamme. Tutustu ja ole yhteydessä, jos haluat kuulla lisää tai tulla osaksi tiimiämme!

Evidensian vuoden 2022 koulutusteema oli Diagnostinen kuvantaminen. Edellisvuoden tavoin koronapandemia pakotti meidät järjestämään useita koulutuksia verkossa, mutta henkilökuntamme oli jo ottanut webinaarit hyvin omakseen ja niihin osallistuttiin ahkerasti sekä livenä että katsomalla tallenteita jälkikäteen. Pääsimme vihdoin tauon jälkeen kouluttautumaan myös kasvotusten. Kaiken kaikkiaan sisäisiä koulutuksia järjestettiin vuonna 2022 yhteensä 308 tuntia ja koulutuksiin ilmoittauduttiin ja osallistuttiin 3300 kertaa. Kiitämme kaikkia viime vuoden luennoitsijoita ja koulutuksiin osallistuneita!

Sisäisten koulutusten lisäksi henkilöstömme kävi myös ulkopuolisissa koulutuksissa ahkerasti ja osallistuimme isolla joukolla Eläinlääkäripäiville ja Eläintenhoitajapäiville sekä Eläintenhoitajaseminaariin. Myös yhteistyökumppanimme järjestivät koulutuksia henkilöstöllemme.

Uusi oppimisalustamme Learning Hub otettiin käyttöön elokuussa. Learning Hub tuo konsernin koulutukset kaikkien ulottuville ja sitä kehitetään edelleen kansainvälisen työryhmän toimesta. Konsernissamme on tällä hetkellä 21 maata, ja kaikki he voivat virtuaalisesti kouluttautua yhdessä portaalimme kautta. Arvoistamme (We Care We Share We Dare), We Share näkyy arjessamme etenkin osaamisen kehittämisen kautta. Kutsumme koulutuksiimme myös yrityksemme ulkopuolisia ammattilaisia mukaan useamman kerran vuodessa. Omat ammattilaisemme luennoivat säännöllisesti myös muiden järjestämissä tilaisuuksissa. 

Eläinlääkäreille oli tarjolla käytännön ultraäänikursseja, ja teoriapuolen luennoilla käsiteltiin EKG-asioita sekä röntgenkuvien tulkintaa. Syksyllä opiskeltiin kissa-aiheita ja akuutteja silmävaivoja webinaareissa ja hammasröntgeniä käytännössä yhdessä hoitajien kanssa. Lisäksi ortopedi Alessandro Piras koulutti ohjelmassaan useita ortopedeja ja kardiologi Elisa Välimäki kävi sairaalakiertueella kouluttamassa päivystäjiä sydämen ultraäänitutkimuksen saloihin. Joulukuussa kollegamme Baltiasta pääsivät myös ensimmäisen kerran mukaan yhteiseen koulutukseemme.

Koulutustarjonta hoitajille oli kattava. Aloitimme kaksi uutta ohjelmaa, Nurse Academy vastavalmistuneille hoitajille (yhteistyössä Zoetis) sekä Ane-Täsmä Ely -keskuksen ja Taitotalon kanssa, jossa keskityttiin pelkästään anestesia-asioihin yli kymmenen päivän ajan. Vuoden aikana aiheina olivat mm. röntgenkuvauksen ABC, ja useasta eri aiheesta oli lyhyitä luentoja. Hoito- ja asiakaspalveluhenkilöstöllä oli halutessaan myös mahdollisuus opiskella englannin kielen ammattisanastoa verkossa.

Vuoden aikana koulutettiin henkilöstöä myös paikallisesti yksiköissä (mm. elvytyskoulutukset, case clubit, anestesiakoulutukset).

Syksyllä järjestettiin ohjaajakoulutusta kaikille ohjaustyötä työssään tekeville hoitajille ja eläinlääkäreille. Esihenkilöitämme osallistui vuoden aikana myös Ratkaisukeskeisen esimiestyön koulutukseen. Erikoistujien lehtikatsaukset sekä hoitajien suositut iltapäiväkahvit pyörivät läpi vuoden kesätaukoa lukuun ottamatta. 

Marraskuussa koko Evidensian henkilöstö osallistui kauan odotettuun koulutuspäivään Helsingissä ja illalla juhlittiin yhdessä vuoden aikana saavutettuja onnistumisia. 

Kuluvan vuoden teema on sisätaudit, ja sen ympärille olemme suunnitelleet useita koulutuskokonaisuuksia. Henkilöstömme on äärimmäisen motivoitunutta ja alamme vaatii jatkuvaa kouluttautumista, ja tälle työyhteisölle on palkitsevaa järjestää koulutuksia.