Evidensia panostaa henkilöstönsä kouluttamiseen

tiistai 23. tammikuuta 2024
  • Henkilöstö
  • Koulutukset
Meillä Suomen Evidensiassa käy vuodessa puoli miljoonaa lemmikkiä ja niitä hoitaa yli 1500 eläinlääkintäalan ammattilaista. Panostamme henkilöstömme osaamisen kehittämiseen, ja jaamme oppia sekä omalle väelle että muille alamme toimijoille. Koostimme tähän yhteenvedon viime vuodestamme. Tutustu ja ole yhteydessä, jos haluat kuulla lisää tai tulla osaksi tiimiämme!

Evidensian vuoden 2023 koulutusteema oli sisätaudit. Järjestimme koulutukset pääsääntöisesti verkossa, mutta loppuvuotta kohden kouluttauduimme myös kasvokkain. Kaiken kaikkiaan sisäisiä koulutuksia järjestettiin vuonna 2023 yhteensä 405 tuntia ja koulutuksiin ilmoittauduttiin ja osallistuttiin 2140 kertaa. Kiitämme kaikkia viime vuoden luennoitsijoita ja koulutuksiin osallistuneita!

Sisäisten koulutusten lisäksi henkilöstömme kävi myös ulkopuolisissa koulutuksissa ahkerasti ja osallistuimme isolla joukolla Eläinlääkäripäiville ja Eläintenhoitajapäiville sekä Eläintenhoitajaseminaariin sekä Suomen eläinlääkäripraktikoiden koulutuspäiviin. Myös yhteistyökumppanimme järjestivät koulutuksia henkilöstöllemme, kiitos heille mukana olosta!

Digitaalisen oppimisalustallamme (Learning Hub) sisältö laajeni huomattavasti ja siitä tuli aktiivinen työkalu henkilöstöllemme. Learning Hub tuo konsernin koulutukset kaikkien ulottuville ja sitä kehitetään jatkuvasti kansainvälisen työryhmän toimesta. Konsernissamme on tällä hetkellä 21 maata, ja kaikki he voivat virtuaalisesti kouluttautua yhdessä portaalimme kautta. Arvoistamme (We Care We Share We Dare), We Share näkyy arjessamme etenkin osaamisen kehittämisen kautta. Kutsumme koulutuksiimme myös yrityksemme ulkopuolisia ammattilaisia mukaan useamman kerran vuodessa. Omat ammattilaisemme luennoivat säännöllisesti myös muiden järjestämissä tilaisuuksissa.

Eläinlääkäreille oli tarjolla käytännön ultraäänikursseja, ja teoriapuolen luennoilla käsiteltiin sisätauteja alansa huippuosaajien johdolla. Aiheina olivat mm. maksasairaudet ja endokrinologia. Kardiologi Elisa Välimäki aloitti kardiologian urapolku- kokonaisuuden kouluttaen nuorempia kollegoitaan sydänsairauksien diagnostiikkaan ja hoitoon, lisäksi hän kävi sairaalakiertueella kouluttamassa päivystäjiä sydämen ultraäänitutkimuksen saloihin. Syksyllä saimme vieraaksemme anestesian diplomaatin, Vilhelmiina Huuskosen, ja hänen kanssaan järjestimme käytännön kurssin paikallispuudutteista. Yksittäisiä koulutuksia pidettiin mm. hammashoidoista sekä iho- ja korvasairauksista.

Koulutustarjonta hoitajille oli jälleen kattava. Jatkoimme suosittuja, sisäisesti toteutettuja ohjelmiamme, Nurse Academy vastavalmistuneille hoitajille (yhteistyössä Zoetis) sekä Ane-Täsmä Ely -keskuksen ja Taitotalon kanssa. Ane-Täsmässä keskitytään pelkästään anestesia-asioihin yli kymmenen päivän ajan. Vuoden aikana yksittäisten koulutusten aiheina olivat mm. sisätautipotilaan hoito sekä yleisanestesia, ravitsemus, ja useasta eri aiheesta oli lyhyitä luentoja. Hoito- ja asiakaspalveluhenkilöstöllä oli halutessaan myös mahdollisuus opiskella englannin kielen ammattisanastoa verkossa.

Vuoden aikana koulutettiin henkilöstöä myös paikallisesti yksiköissä (mm. elvytyskoulutukset, case clubit, anestesiakoulutukset).

Syksyllä järjestettiin ohjaajakoulutusta kaikille ohjaustyötä työssään tekeville hoitajille ja eläinlääkäreille. Esihenkilöitämme osallistui vuoden aikana myös Ratkaisukeskeisen esimiestyön koulutukseen. Erikoistujien lehtikatsaukset sekä hoitajien suositut iltapäiväkahvit pyörivät läpi vuoden kesätaukoa lukuun ottamatta.

Kuluvan vuoden teema on farmakologia, ja sen ympärille olemme suunnitelleet useita koulutuskokonaisuuksia. Henkilöstömme on äärimmäisen motivoitunutta ja alamme vaatii jatkuvaa kouluttautumista, ja tälle työyhteisölle on palkitsevaa järjestää koulutuksia.