Evidensian osaaminen kiinnostaa maailmalla – vahvistamme ortopedian, kirurgian ja urheilukoirien hoidon kehittämistä entisestään

perjantai 7. helmikuuta 2020
Tanskalaiset ortopedit ja Ale

Tanskalaiset ortopedit Johan Rechnagel, Kasper Hansen, Jonas Overgaard ja Thomas Egelund tutustuivat Urheiluklinikkaan Alessandro Pirasin johdolla.

Evidensian verkostossa työskentelee lukuisia maailmalla arvostettuja eläinlääketieteen ammattilaisia ja korkea osaamisemme kiinnostaa myös ulkomaisia kollegoitamme. Tällä viikolla ryhmä tanskalaisia ortopedeja vieraili Urheilukoiraklinikalla ja Eläinsairaala Evidensia Tammistossa hakemassa oppia ortopediasta, kirurgiasta ja osaamisen kehittämisestä, joihin panostamme jatkossa entistä vahvemmin.

Viime vuoden lokakuussa Espooseen avautuneen Suomen ensimmäisen Urheiluklinikan johtaja, eläinlääketieteellisen kirurgian erikoiseläinlääkäri Alessandro Piras on nimitetty kehittämään Evidensian ortopedian, pehmytkudoskirurgian, urheilukoiraeläinlääketieteen ja neurologisen kirurgian alojen eläinlääkäreiden jatkuvan osaamisen kehittämistä. Pirasin uuden roolin myötä Urheilukoiraklinikan johtajana on aloittanut klinikan perustamisessa mukana ollut pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Laura Hakala.

– On erittäin tärkeää ymmärtää, miten koulutuksellisiin tarpeisiin voidaan vastata, jotta voimme parhaiten kehittää taitoja ja osaamista. Evidensiassa osaaminen ja koulutus on jo hyvin kattavaa ja kasvun kannalta on tärkeää, että kehitämme sitä yhdessä edelleen, Piras kommentoi.

Evidensian varatoimitusjohtaja, eläinlääketieteellinen johtaja Anssi Tast on iloinen siitä, että Suomen Evidensia on saanut joukkoonsa kansainvälisesti arvostetun kirurgian ja ortopedian ammattilaisen, jonka osaaminen ulottuu kliinisen työn lisäksi vahvasti myös koulutukseen ja tutkimukseen.

– Alessandron osaaminen auttaa osaltaan eläinlääkäreiden urapolkujen luomisessa yhteistyössä Clinical Boardin ja HR:n kanssa. Tässä toteutetaan yrityksemme visiota rakentaa Evidensiasta alan halutuin työpaikka vuoteen 2022 mennessä, Tast sanoo.

Piraksen vastuulla on myös yhdessä Clinical Boardin ja johtoryhmän kanssa kehittää edelleen urheilukoiraeläinlääketieteen liiketoimintaa.

Urheiluklinikan johtoon ortopedian ja ortopedisen kirurgian taitaja Laura Hakala

Laura Hakala.

Urheilukoiraklinikan johdossa on jatkossakin tuttua urheilukoiraeläinlääketieteen ja ortopedisen kirurgian kärkiosaamista, kun vetovastuu siirtyy klinikalla työskennelleelle erikoiseläinlääkäri Laura Hakalalle. Erikoistumisopinnoissaan ortopediaan keskittynyt ja useita kansainvälisiä alan jatkokoulutuksia suorittanut Hakala on Clinical Boardin jäsen. Hän kertoo pitävänsä nimitystään suurena kunniana.

– Olen otettu minulle osoitetusta luottamuksesta ja annetusta vastuusta. Urheilukoirat ja niiden hyvinvointi on ollut jo pitkään intohimoni niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Uravalintaani ja siinä kehittymistä on ohjannut jo 1990-luvulla alkanut aktiivinen koiraharrastaminen tokon, agilityn ja nyt myös vinttikoiraurheilun parissa.

Tast iloitsee Hakalan innosta lähteä johtamaan Urheilukoiraklinikkaa.

– Lauran nauttima laaja arvostus sekä kollegoiden että asiakkaiden keskuudessa antaa hyvän pohjan edelleen kehittää Urheilukoiraklinikkaa, hän näkee.

Hakalan mukaan hänen tavoitteensa klinikan tulevaisuudelle ovat korkealla, mutta motivoituneen työyhteisön kanssa ne ovat saavutettavissa.

– Aion ylläpitää ja kehittää klinikan toimintaa yhdessä tiimimme kanssa niin, että pystymme tarjoamaan tasokasta, ainutlaatuista hoitoa niin huippu-urheilijakoirille kuin sellaisiksi haluaville, sekä kaikille, ketkä etsivät luotettavaa hoitosuhdetta pienissä tai isoissa vaivoissa, Hakala kertoo.

Urheilukoiraklinikka antaa myös konsultaatioapua ja Hakala sanoo, että klinikka tulee tarjoamaan tietoa sekä koirien omistajille että eläinlääkärikollegoille. Hän toivoo, että niin lemmikkien omistajat, kollegat, yhteistyökumppanit kuin tulevatkin tuttavuudet ottavat epäröimättä klinikkaan yhteyttä asiassa kuin asiassa.

– Suomen ensimmäinen Urheilukoiraklinikka on syntynyt suurista unelmista teitä varten, Hakala sanoo.

Tanskalaiset hakivat oppia polven ristisideleikkauksiin ja eläinlääkäreiden koulutukseen

Tällä viikolla Piras, Hakala sekä pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Esa Eskelinen Eläinsairaala Evidensia Tammistosta perehdyttivät Tanskan Evidensian ortopedeja polven ristisideleikkausten tekoon TPLO-menetelmällä.

Tanskalaiset ortopedit pääsivät seuraamaan Laura Hakalan Urheilukoiraklinikalla ja Esa Eskelisen Tammiston eläinsairaalassa tekemiä leikkauksia. Kuvassa Urheilukoiraklinikalla ovat mukana myös hoitajat Laura Bäckman ja Irina Björkman.

Samalla Jonas Overgaard Karlsunden sairaalasta, Kasper Hansen Slotsbyen Dyreklinikistä, Karlsunden sairaalajohtaja Thomas Egelund, Slotsbyen Dyreklinikin klinikkajohtaja Johan Rechnagel sekä maajohtaja Ulla Pless tutustuivat Urheiluklinikan ja eläinsairaaloiden toimintaan laajemminkin.

Pless pitää Evidensian 11 Euroopan maata kattavan verkoston yhtenä suurimpana vahvuutena sitä, että tietoa parhaista käytännöistä ja osaamista voidaan jakaa kollegoiden kesken.

– Olemme olleet hyvin vaikuttuneita suomalaisten osaamisesta ja käytössä olevista tiloista. Olemme aloittamassa polven ristisideleikkauksia TPLO-menetelmällä Tanskassa ja eläinlääkäreidemme kouluttamisen kannalta meille on ollut todella arvokasta tutustua siihen, miten ja millaisilla instrumenteilla leikkauksia tehdään täällä, Pless kertoi.

Tanskan Evidensian toimitusjohtaja Ulla Pless ja Alessandro Piras.