IVC Evidensia lähettää eläinlääketieteen ammattilaisia auttamaan Australian maastopalojen pelastusoperaatioissa

tiistai 21. tammikuuta 2020
wildlife_800x400

Kaikkiaan 11 Euroopan maassa toimiva IVC Evidensia auttaa Australian maastopaloissa kärsineitä eläimiä lähettämällä eläinlääkäreitään ja hoitajiaan paikallisten kollegoiden työn tueksi. 

Uutiset ja kuvat Australian katastrofaalisista maastopaloista ja sen seurauksista maanosan eläimille koskettavat meitä kaikkia. Eläinlääketieteen asiantuntijoihin tiedot maastopalojen vaikutuksista Australian ainutlaatuiseen eläimistöön ovat vaikuttaneet erityisen vahvasti.

Evidensia on osa eurooppalaista IVC Evidensia -verkostoa ja koko verkostolla on vahva halu auttaa tulipaloista kärsineitä eläimiä. Konserni hakee parhaillaan työntekijöidensä joukosta vapaaehtoisia eläinlääkäreitä ja hoitajia työskentelemään Australiaan.

– Paras tapa osallistua pelastustöihin on tarjota osaamisemme käyttöön ja olla fyysisesti läsnä siellä, missä tapahtuu. Siksi tulemme rahoittamaan tänä vuonna vähintään neljän viikon jaksoissa työskentelevän eläinlääkäreistä ja hoitajista koostuvan tiimin työtä Australiassa. Näin tuetaan pidemmän aikavälin pyrkimyksiä auttaa villieläinten toipumista. Hanke on merkittävä sekä siinä työskenteleville ihmisille että yhtiölle taloudellisesti, mutta tämä on oikea ja asianmukainen reaktio Euroopan johtavalta eläinlääkäripalveluita tarjoavalta konsernilta, sanoo IVC Evidensian toimitusjohtaja David Hillier.

Hankkeeseen osallistuvat työntekijät voivat työskennellä tarpeen mukaan joko palojen etulinjassa tai tukemalla paikallisia ammattilaisia klinikoilla, jotta he voivat auttaa pelastusoperaatioissa.

– Australian kesää on vielä jäljellä neljä kuukautta ja palot todennäköisesti jatkuvat. Työskentelemme yhdessä australialaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa varmistaaksemme, että apumme on mahdollisimman suureksi hyödyksi, kertoo hankkeen koordinointiin osallistuva IVC Evidensian operatiivinen johtaja Russell Trenter.

Vapaaehtoisia työntekijöitä haetaan myös Suomesta.

– Olemme päivittäisessä toiminnassamme lemmikkien ja omistajien apuna sekä arjessa että hädän hetkellä. Vaikka tämä katastrofi tapahtuu kaukana arjestamme, emme halua vain katsoa sivusta. Kuuluminen isoon eurooppalaiseen verkostoon mahdollistaa meille avun tarjoamisen ja osallistumisen myös täältä Suomesta käsin, sanoo Evidensian toimitusjohtaja Jukka Toivanen.

IVC Evidensia on Euroopan suurin eläinlääkäriasemien verkosto, johon kuuluu 1370 eläinlääkäriasemaa Iso-Britanniassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa, Belgiassa ja Irlannissa. Suomessa Evidensia Eläinlääkäripalveluiden verkostossa on 40 eläinlääkäriasemaa ja -sairaalaa, jotka ovat paikallisten eläinlääkäreiden johtamia.