Suomen suurin eläinlääkäriyritys Evidensia ostaa Omaeläinklinikan

maanantai 30. elokuuta 2021
Hyppy
  • Evidensia
  • Omäeläinklinikka
  • Yrityskauppa

Suomen suurin eläinlääkäriasemien ja -sairaaloiden verkosto Evidensia ostaa Omaeläinklinikan. Kauppa kasvattaa Evidensian toimipisteiden määrän viiteenkymmeneen. Kumpikin yritys jatkaa toimintaa toistaiseksi nykyisillä nimillään.

Yrityskauppa vahvistaa Evidensian asemaa Suomen suurimpana laadukkaiden eläinlääkäripalveluiden tarjoajana ja alan huippuosaajana. Omaeläinklinikan osto laajentaa Evidensian valtakunnallista eläinlääkäriasema ja eläinsairaalaverkostoa entisestään. Evidensia saa käyttöönsä myös Omaeläinklinikan ammattilaisten tietotaidon, ja yhdistetty verkosto kykenee tulevaisuudessa palvelemaan asiakkaita entistä paremmin.

”Olen todella innoissani kahden hienon yrityksen yhdistymisestä. Yhdessä pystymme entistä parempaan ja näin meillä on tarjota asiakkaillemme alan huippuosaamista yhä laajemmin Suomessa. Käytössämme on kansainvälisen verkostomme tuki ja korkeatasoinen paikallinen osaaminen yli 1 400 ammattilaisen voimin. Uskon, että yhdistyminen hyödyttää koko toimialan kehittymistä ja siten vaikuttaa positiivisesti myös suomalaisten lemmikinomistajien palveluihin ja heidän lemmikkiensä hyvinvointiin”, kertoo Evidensian toimitusjohtaja Jukka Toivanen.

”Yhdistyminen Evidensian kanssa tuo Omaeläinklinikan henkilöstölle erinomaisen mahdollisuuden kansainväliseen kouluttautumiseen ja monipuolisiin uramahdollisuuksiin. Olemme kasvaneet voimakkaasti ja uskon kasvumahdollisuuksien paranevan entisestään. Yhdistyminen vauhdittaa digitaalisuutta ja eläinlääketieteellistä kehittymistä, lisää palveluvalikoimaa sekä parantaa asiakaskokemusta”, arvioi Omaeläinklinikan toimitusjohtaja Jaana Tarkki.

Evidensialla on kaupan jälkeen Suomessa yhteensä 1 425 työntekijää, joista 1 000 työskentelee Evidensian 37 yksiköissä ja 425 Omaeläinklinikan 13 yksiköissä. Evidensian liikevaihto oli edellisellä tilikaudella noin 70 miljoonaa euroa ja nousee kaupan jälkeen noin 90 miljoonaan euroon.

Lisätietoja