Suomen suurin yksityinen päivystävä eläinsairaala Evidensia Tammisto tarjoaa lähes kaikkien erikoisalojen hoitoa 24/7

perjantai 3. huhtikuuta 2020
evidensia011216-057-print
  • anestesia
  • eksoottiset eläimet
  • eläinsairaala
  • päivystys
  • veripankki

Samoin kuin ihmiset, myös lemmikit tarvitsevat usein hoitoa kellonajasta riippumatta. Eläinsairaala Evidensia Tammisto on Suomen suurin yksityinen ympäri vuorokauden päivystävä eläinsairaala. Vantaalla erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä sijaitseva eläinsairaala vastaanottaa potilaita ilman lähetettä.

– Laadukkaan perusterveydenhoidon lisäksi sairaalamme tarjoaa myös erittäin vaikeasti sairaille ja vammautuneille lemmikeille korkeatasoista hoitoa, sillä ammattilaisissamme on lähes kaikkien eläinlääketieteen erikoisalojen osaajia, kertoo Eläinsairaala Evidensia Tammiston johtaja, erikoiseläinlääkäri Anne Kemppainen.

Eläinsairaala Evidensia Tammistossa on neljä leikkaussalia, joissa voidaan tehdä pikaisiakin leikkauksia. Lemmikkien hoidon tukena on oma laboratorio ja yksi Evidensian kolmesta veripankista. Tammistossa toimivat myös sydän-, iho-, silmä- ja hammassairauksien sekä ortopedian Evidensia-erikoisklinikat. Lisäksi kattavasti varustellulla sairaalalla on erikoisosaamista muiden muassa sisätaudeista sekä eksoottisista lemmikeistä.

Verenluovutus on voittoa tavoittelematonta toimintaa. Veripankki mahdollistaa vakavasti sairauden tai traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon ja monessa tapauksessa pelastaa lemmikin hengen.

Eläinsairaalan vahvuus onkin moniammatillisissa tiimeissä, näkee muutama kuukausi sitten Eläinsairaala Evidensia Tammistossa aloittanut, kuvantamiseen perehtynyt erikoiseläinlääkäri Anni Tilamaa. Erityisesti vaikeissa tapauksissa eri osaamisalojen yhteistyö voi olla ratkaisevan tärkeää oikean diagnoosin ja hoitosuunnitelman tekemiselle. Muiden muassa kirurgien työn tukemisen lisäksi Tilamaa ottaa vastaan lähetepotilaita sekä kehittää sairaalan kuvantamista.

– Meillä on käytössämme erittäin laadukkaat, nykyaikaiset ultraääni- ja röntgenlaitteet sekä uusin tietokonetomografia- eli CT-tekniikka. Esimerkiksi laajalla vatsaontelon ultraääniäänitutkimuksella voidaan todeta tai poissulkea monia sairauksia, Tilamaa avaa.

Sairaalan johtaja, erikoiseläinlääkäri Anne Kemppainen, eläinanestesiologian dosentti Jussi Honkavaara, erikoiseläinlääkäri Anni Tilamaa ja erikoiseläinlääkäri Delphine Laniesse.

Turvallinen nukutus ja kivunhoito ovat tärkeitä erityisesti kroonisesti sairaille potilaille ja akuuttitapauksissa

Eläinanestesiologian dosentti Jussi Honkavaara työskentelee Eläinsairaala Evidensia Tammistossa muiden muassa diagnostisen kuvantamisen, hammashuollon ja kirurgisten toimenpiteiden tukena. Honkavaaran mukaan anestesian ja kivunhallinnan merkitys korostuu silloin, kun potilaalla on yksi tai useampi pitkälle edennyt krooninen sairaus.

– Hyviä esimerkkejä ovat vaikeasti sydänvikaiset eläimet, joiden päivittäistä elämänlaatua heikentää eniten tekemätön hammashuolto. Toinen merkittävä potilasryhmä on akuuttipotilaat, erityisesti monitrauma- ja pikaista rintaontelokirurgiaa tarvitsevat potilaat. Näissä tapauksissa tarvitaan erityistä osaamista sekä anestesian että kivunhallinnan suhteen, Honkavaara kertoo.

Honkavaara osallistuu itse vaikeiden potilaiden anestesiahoidon suunnitteluun ja toteutukseen, kehittää sairaalan anestesiapotilaiden hyvinvointia ja kouluttaa muiden Evidensia-klinikoiden ammattilaisia.

– Pyrkimyksenä on, että anestesiapotilas ei olisi kotiin lähtiessään vain herännyt, vaan jo selvästi alkanut toipumaan suuremmistakin toimenpiteistä, Honkavaara kertoo.

Eläinsairaala Tammisto on hammassairauksien, ortopedian, selkäsairauksien, ihosairauksien, sydänsairauksien ja silmäsairauksien Evidensia-erikoisklinikka.

Kattavia palveluita myös eksoottisille eläimille

Eläinsairaala Evidensia Tammistosta löytyy myös kansainvälisiä osaajia. Yksi heistä on ranskalainen erikoiseläinlääkäri Delphine Laniesse, joka on ensimmäisenä Suomessa työskentelevänä eläinlääkärinä suorittanut viisivuotisen eksoottisten eläinten eurooppalaisen diplomaattitutkinnon.

Evidensia Tammistossa tarjotaan eksoottisille eläimille kattavia palveluita, kuten tehohoitoa, tähystysoperaatioita, kirurgisia toimenpiteitä ja vaativia hammashoitoja.  Eksoottisille eläimille on Tammistossa oma odotustila, vastaanottohuone ja heräämö.

Laniesse on tehnyt lopputyönsä linnuista, mutta hän on perehtynyt kaikenlaisten lemmikiksi luettavien eksoottisten eläinten hoitoon: esimerkiksi kanien, jyrsijöiden, frettien ja myrkyllisiä käärmeitä lukuun ottamatta myös matelijoiden.

Laniesse käyttää työkielinään englantia ja ranskaa, mutta vastaanotolla on koko ajan mukana suomenkielinen hoitaja. Asiakkaan halutessa myös lemmikin hoito-ohjeet käännetään suomeksi. Laniesse kertoo päätyneensä Suomeen ja Evidensialle töihin monen tekijän lopputulemana.

– Kun palasin Kanadassa suorittamistani erikoistumisopinnoista takaisin Eurooppaan, halusin seuraavaksi maahan, jossa olisi Kanadan tavoin lunta, luontoa ja upeita maisemia sekä Pariisia rauhallisempi elämänmeno. Pohdin maita, joissa ihmiset olisivat valmistautuneita lemmikin hankintaan, sillä silloin eläintä on mahdollista hoitaa hyvin. Suomessa ihmiset ovatkin yleisesti ottaen hyvin vastuullisia lemmikin hankinnassa, Laniesse kehuu.

Eläinsairaala Evidensia Tammiston päivystyspuhelinnumero: 0600 418 730 (1,97 €/min + vpm). Numero on käytössä viikonloppuisin perjantaista kello 22 maanantaiaamuun kello 7.00 saakka sekä arkiöisin kello 2207. Arkisin kello 0722 palvelemme paikallisverkkomaksun hintaan numerossa 020 1800730.

Kaikki Evidensian eläinsairaalat löydät täältä.