Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

keskiviikko 19. joulukuuta 2018
joulu_linkkikuva

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Joulun herkut, kukat ja muut koristeet saattavat aiheuttaa lemmikkiperheissä odottamattomia vaaratilanteita. Uusi vuosi taas aiheuttaa monelle lemmikille ahdistusta.

Kinkku, suklaa ja rusinat eivät sovi koiran jouluherkuksi

– Kinkku on joulun herkuista koirille kaikkein haitallisin. Se on suolaista ja rasvaista ja voi siksi aiheuttaa kivuliaan haimatulehduksen, kinkun verkko voi aiheuttaa suolitukoksen ja luut sairaalahoitoa vaativan luu-ummetuksen, muistuttaa erikoiseläinlääkäri Maija Hagman Evidensia Tammistosta.

Lisätietoa lemmikeille sopimattomista jouluherkuista

Kissoille vaaralliset joulukukat

Kissat ja kukat ovat usein valitettavan vaarallinen yhdistelmä. Varsinaisista joulukukista juuri mikään ei sovellu kissaperheeseen.
– Esimerkiksi amaryllis, hyasintti, jouluruusu ja tulppaani tulee ehdottomasti pitää kissojen ulottumattomissa, muistuttaa kissaeläinlääkäri Suvi Kosonen Eläinlääkäriasema Villimyksestä.

Lue lisää myrkyllisistä kasveista ja myrkytyksen aiheuttamista oireista

Koira pelkää raketteja? Kertaa vinkit vuodenvaihteeseen!

– Ääniherkkä koira reagoi ilotulitteisiin esimerkiksi vinkumalla, läähättämällä tai pakenemalla tilanteesta, ongelmakoirakouluttaja Jaana Koukkula Evidensia Oulusta kertoo. Helpota eläinkaverisi oloa kouluttajan vinkeillä. Feromoni- ja lääkevalmisteet aattoiltaan saatte tarvittaessa omalta Evidensia-eläinlääkäriasemaltanne.

Lue ongelmakoirakouluttajan vinkit turvalliseen uuteenvuoteen

Evidensian eläinsairaalat päivystävät 24h myös jouluna

Eläinsairaalamme Vantaan Tammistossa, Hattulassa sekä Raisiossa päivystävät joka päivä vuorokauden ympäri myös joulun ja vuodenvaihteen pyhinä.

Katso päivystävien eläinsairaaloiden yhteystiedot

Tunnelmallista joulun aikaa ja vuodenvaihdetta kaikille kaksi- ja nelijalkaisille asiakkaillemme!