Eläinlääkäriasema HauMau, Helsinki

Eläinlääkäriasema HauMau

Jo vuodesta 1978!

Tänään: 08:00 ­- 20:00

0300 484 722

(0,42 €/min + pvm/mpm)

Hietaniemenkatu 7, 00100 Helsinki
4.5
251 Google reviews

HauMaun historiikki

HauMaun historia alkaa vuodesta 1978 kun Mikael Ilves perusti Oksasenkadulle eläinlääkäriaseman nimeltä Hauveli Station. Vastaanottohuoneita oli vain yksi, mutta tiloista löytyi jo silloin röntgen, leikkauspöytä ja pieni laboratorio, jossa tehtiin mm. bakteeriviljelyitä ja laskettiin veren valkosoluja. Yhteistyötä eläinsuojeluyhdistyksen kanssa tehtiin paljon ja kissojen sterilaatio- ja kastraatioleikkauksia tehtiin päivittäin. Aluksi klinikalla työskenteli kolme eläinlääkäriä ja kaksi avustajaa, joista toinen oli pieneläinhoitaja ja toinen vastaanottoapulainen. Potilaskortisto oli paperinen ja eläinlääkärit kirjoittivat kuitin ja hoito-ohjeet omistajille käsin.

Vuonna 1986 toiminta siirtyi Hietanimenkadulle entisen moottoripyöräliikkeen tiloihin ja nimi vaihtui HauMauksi. Uuden eläinlääkäriaseman avajaiset oli merkittävä kutsuvierastapahtuma. Uusissa hulppeissa 80 neliön tiloissa vastaanottohuoneiden määrä kaksinkertaistui ja varustelutaso parani mm. ultralla ja hampaidenhoitovälineillä.

1990-luvulla Haumaun tuotevalikoimaan otettiin juuri markkinoille tulleet teolliset erikoisruoat. Enää asiakkaiden ei ollut pakko valmistaa kotona tarkalla reseptillä ruokaa mm. maksa- tai munuaisvikaa sairastavalle lemmikille.

Arvonlisävero otettiin Suomessa käyttöön kesällä 1994 ja siitä tiedotettiin asiakkaita.

 

 

 

 

Vuonna 1998 Heikki Putro siirtyi HauMaun johtoon Mikael Ilveksen jatkaessa edelleen eläinääkärinä. Tiloja laajennettiin ja HauMaun ilme muuttui meille tutumpaan vihreään väriin. Remontin myötä tilat kasvoivat 150 neliömetriin ja suurimpana uudistuksena oli erilliset huoneet leikkauksia, hammashoitoja, röntgeniä ja ultraa varten. Myös klinikan varustelutaso parani uusien laitteiden kuten anestesianvalvontamonitoreiden myötä. 90-luvun loppupuolella HauMauhun tuli myös ensimmäinen tietokone, joka mahdollisti sähköisen potilaskortisto-ohjelman käytön.

 

 

2000-luvulla tulee Animagi

HauMau liittyi osaksi valtakunnallista Animagi-ketjua vuonna 2012. Nimeksemme tuli Animagi HauMau ja myös visuaalinen ilme muuttui selvästi.Ketjuun liittyminen loi tukea ja turvaa alati kasvavalla eläinlääketieteen alalla. Pienten yritysten yhdistyminen nosti eläintenhoidon lääketieteellistä laatua koko Suomessa. Muodostuneet isot konsernit pystyivät helpommin investoimaan uusiin, arvokkaisiin laitteisiin, sekä eläinlääkäreiden ja –hoitajien koulutukseen. Investointien myötä palveluvalikoima laajentui ja henkilökunnan määrä kasvoi.

 

Animagi ja Univet yhdistyivät ja siitä tulee Suomen Evidensia
Vuonna 2015 Animagi liittyi osaksi Eurooppalaista Evidensia-konsernia. HauMausta tuli muutoksen myötä Evidensia Kamppi. Evidensia-nimi tulee englannin termistä evidence based medicine. Nimi kertoo, että työmme terveyden edistäjinä perustuu tutkimukseen ja viemme koko toimialaa eteenpäin. Evidensia yhdistyi brittiläisen IVC-eläinlääkärikonsernin (Independent Vetcare) kanssa vuonna 2017. Muutoksen myötä toimintamalli Suomessa muuttui ja klinikat saivat enemmän vapautta suunnitella ja johtaa omaa toimintaansa.

 

Vanha ja tuttu nimi HauMau otetaan käytttöön

Evidensia Kampista tuli jälleen Eläinlääkäriasema HauMau kesäkuussa 2019. Laajan remontin myötä tilamme kasvoivat 550 neliöön ja varustelutasomme kasvoi entisestään. Laajennuksen myötä käytössämme on mm. kuusi vastaanottohuonetta, kaksi leikkaussalia, 2-paikkainen hammashuone ja CT eli tietokonetomografialaite. Uusissa avarissa tiloissa on aiempaa väljemmät odotus-, tutkimus- ja heräämötilat – myös kissapotilaille.

Syksyllä 2019 uudistetun HauMaun johtoon valittiin Anu Jäminki, joka on aikasemmin työskennellyt mm. Keravan, Malmin ja Tammiston toimipisteissä. Erityisinä ammatillisina mielenkiinnon kohteina Anulla on sydänsairaudet, joihin hän on perehtynyt eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa. Heikki Putro jatkaa edelleen HauMaussa kirurgiaan, ortopediaan ja syöpäsairauksiin keskittyvänä eläinlääkärinä.
Syksyn aikana palveluvalikoimamme on laajentunut ja uusia osaajia on liittynyt mahtavaan tiimiimme. Vastaanotossa asiakkaidemme tarpeista huolehtivat asiakaspalvelijamme hoitajien keskittyessä hoitotyöhön. Uusina palveluina tarjoamme jatkossa muun muassa CT-tutkimuksia, korvatähystyksiä ja laserterapiaa. HauMau on suu- ja hammassairauksien, silmäsairauksien sekä ortopedian Evidensia-erikoisklinikka.
 
HauMaun alkuajoista lähtien Mikael Ilves on pitänyt eläinlääkärinä eläinten oikeuksia tärkeänä. Jatkamme edelleen eläimiä arvostavaa työtä ja haluamme tarjota parasta hoitoa ihmisen parhaalle ystävälle.

Onko sinulla hyviä muistoja HauMausta? Kuulemme niitä mielellämme. Kertomuksia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: haumau@evidensia.fi

Julkaistu 14.2.2020, Suvituulia Valta, Klinikkaeläintenhoitaja


Anu Jäminki uudistuneen HauMaun johtoon

Eläinlääkäri Anu Jäminki on aloittanut Eläinlääkäriasema HauMaun uutena klinikan johtajana. Evidensialla Anu on työskennellyt alkuajoista lähtien Keravalla, Malmilla, Tammistossa sekä Kampin HauMaussa. Erityisinä ammatillisina mielenkiinnon kohteina Anulla on sydänsairaudet, joihin hän on perehtynyt eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa sekä akupunktiohoidot, joihin hän on suorittanut eläinlääkäreiden kansainvälisen eläinakupunktiokoulutuksen. Klinikan johtajuuden Anu kokee mielekkäänä haasteena.

– HauMau on korkeatasoinen ja hyvin varusteltu päiväsairaala, jossa tehdään laadukasta eläinlääkintää. Lisäksi henkilöstömme on aivan mielettömän motivoitunutta ja mahtavaa porukkaa. Otan innoissani uuden haasteen vastaan, vaikka tiedän että täytettävänä on suuret saappaat, Anu kertoo.

Heikki Putro jatkaa edelleen HauMaussa kirurgiaan, ortopediaan ja syöpäsairauksiin keskittyvänä eläinlääkärinä.
Heikki on ollut ansiokkaasti klinikan johdossa jo pitkään ja luotsasi HauMaun vielä nykyiseen loistoonsa mittavassa kevään laajennus- ja modernisointihankkeessa tukenaan klinikkamanageri Jenny Kaija ja koko HauMaun henkilöstö. Uudistuneen klinikan avajaisia vietettiin kesäkuussa.

– On ollut upeaa olla rakentamassa HauMauta tähän uuteen vaiheeseen. Luottavaisena siirrän nyt vetovastuun Anulle, Heikki kertoo.

– Tästä on hyvä jatkaa. HauMau on erittäin kiinnostavassa vaiheessa ja Heikin tuki tulee olemaan todella tärkeää, kun alan vetämään klinikkaa, Anu kiittelee.

HauMau on suu- ja hammassairauksien, silmäsairauksien sekä ortopedian Evidensia-erikoisklinikka. Laajennuksen myötä klinikalla on nykyään myös CT.

Julkaistu 9.9.2019


Evidensia Kamppi on taas pian vanha tuttu HauMau – yhä kattavampi palveluvalikoima laajennetuissa tiloissa

Eläinlääkäriasema palvelee 10.6. alkaen uudistetuissa, päiväsairaalakäyttöön remontoiduissa tiloissa vanhassa tutussa osoitteessa Hietaniemenkatu 7, Helsinki.

Evidensia Kampin toiminta laajenee. Laajennuksen yhteydessä Evidensia Kamppi ottaa jälleen käyttöön vanhan tutun nimen: Eläinlääkäriasema HauMau.

Eläinlääkäriasema HauMau toimii jatkossakin osana Evidensiaa, mutta palvelua kehitetään yhä paikallisemmin – lemmikkipotilaiden ja omistajien parhaaksi.

– HauMau on erityisesti ortopediaan, sisätauteihin, pehmytosakirurgiaan, hammashoitoihin, silmäsairauksiin, kardiologiaan ja onkologiaan keskittyvä eläinlääkäriasema. Eläinlääkärimme ja hoitajamme ovat kokeneita eläinlääkinnän ammattilaisia, kertoo klinikan johtaja, eläinlääkäri Heikki Putro.

– Eläinlääkäriaseman historia Helsingissä alkaa jo vuodesta 1978, jolloin eläinlääkäri Mikael Ilves perusti Oksasenkadulle eläinlääkäriaseman nimeltään Hauveli Station. Toiminnan laajentuessa muutimme Hietaniemenkadulle, ja vuonna 1986 klinikka sai nimekseen HauMau. Tilaa oli tuolloin 80 neliömetriä, mutta nyt vuonna 2019 remontin myötä tilat kasvavat peräti 550 neliömetriin, Putro kertoo.

Uusien tilojen myötä HauMaun palveluvalikoima laajenee entisestään, kun aiempien kattavien palveluiden lisäksi tarjolla ovat jatkossa myös CT- eli tietokonetomografiatutkimukset, jotka mahdollistavat entistä tarkemman diagnostiikan muun muassa kasvuhäriiöiden sekä keuhko- ja kasvainsairauksien hoidossa. Uusissa avarissa tiloissa on aiempaa väljemmät odotus-, tutkimus- ja heräämötilat – myös kissapotilaille. HauMau on suu- ja hammassairauksien, silmäsairauksien sekä ortopedian Evidensia-erikoisklinikka.

Eläinlääkäriasema HauMau palvelee arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–15.

Julkaistu 20.5.2019


 

 

Tutustu videolla Aleksiin ja hänen Iines-koiraansa:


Julkaistu 27.9.2017

Asiakkaiden arvostelut

Julia Welp

5

Erityismaininta eläinlääkäri Jutta Kujalalle. Ammattitaitoista, hienotunteista ja empaattista hoitoa hyvin vaikeassa tilanteessa. Parempaan en ole muualla törmännyt. Koiran verikokeen ottaminen sujui hoitajalta niin hyvin, ettei koira edes huomannut!

Susanna K

5

Anci on aivan mielettömän ammattitaitoinen sisätautilääkäri, joka näkee koiran kokonaisuutena ja osaa hoitaa kaikki tarvittavat vaivat. Lisäksi hän on empaattinen ja sosiaalisesti älykäs lääkäri myös vaikeissa tilanteissa.

pertti horsmajärvi

5

Nopea, asiantunteva, ystävällinen opastava henkilökunta.

Perustuen Google-arvioihin

Aukioloajat

puhelinpalvelu aukeaa ma-pe klo 7.45
 • Maanantai
  08:00 ­- 20:00
 • Tiistai
  08:00 ­- 20:00
 • Keskiviikko
  08:00 ­- 20:00
 • Torstai
  08:00 ­- 20:00
 • Perjantai
  08:00 ­- 20:00
 • Lauantai
  09:00 ­- 16:00
 • Sunnuntai
  Suljettu

Työntekijät

Anna-Clara Blomqvist

Anna-Clara Blomqvist

Erikoiseläinlääkäri

Anna-Clara valmistui eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2000 ja siitä asti hän on tehnyt pelkästään pieneläinpraktiikkaa eri vastaanotoilla pääkaupunkiseudulla. Anna-Clara työskenteli Penstone Veterinary Groupin eläinsairaalassa Englannissa vuosina 2004–2005 ja sen jälkeen Espoon eläinlääkäriasemalla pieneläinlääkärinä. 2011–2014 hän toimi sisätautieläinlääkärinä eläinsairaala Aistissa. Tammikuusta 2014 lähtien Anna-Clara on ollut Evidensia Kampin palveluksessa. Pieneläinlääkärin erikoistumistutkinto (suuntaus sisätaudit) valmistui joulukuussa 2016. Anna-Claran erityiset kiinnostuksen kohteet ovat vatsaontelon ultraäänitutkimus, sisätaudit ja suolistosairaudet. Kun perheeltä ja töiltä jää aikaa, hän harrastaa lukemista ja liikuntaa.   Kielitaito Suomi Svenska English   Kiinnostuksen kohteet Sisätaudit Ultraäänitutkimus Mahasuolikanavan tähystys
Lue lisää työntekijästämme Anna-Clara
default avatar

Annastiina Raitila

Klinikkaeläinhoitaja

Anu Jäminki

Klinikan johtaja, Eläinlääkäriasema HauMau

Anu Jäminki

Eläinlääkäri

Anu on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2005 ja työskennellyt siitä lähtien pieneläinpraktiikassa. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on sydänsairaudet, joihin hän on perehtynyt eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa. Anu on käynyt eläinlääkäreiden kansainvälisen eläinakupunktiokoulutuksen ja tekee akupunktiohoitoja pieneläimille Tammistossa ja HauMaussa. Kielitaito: Suomi English EläimetKarkeakarvainen mäyräkoira NetteTaidotSydänsairaudet / Kardiologia Yleiskirurgia Sisätaudit Yleislääketiede Akupunktio
Lue lisää työntekijästämme Anu
Anneli Kaustia

Klinikan johtaja Eläinlääkäriasema VallilaVet

Anneli Kaustia

Eläinlääkäri

Anneli on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2006. Hän on tehnyt kunnaneläinlääkärin ja kaupungineläinlääkärin sijaisuuksia,  pieneläinpraktiikkaa ja päivystyksiä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006. Annelin kiinnostuksen kohteita ovat pehmytosakirurgia ja päivystyspotilaiden hoito.   Kielitaito suomi english
Lue lisää työntekijästämme Anneli
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa