Palvelemme normaalisti. Lue toimintaohje ennen asiointia klinikalla.

Eläinlääkäriasema HauMau

Jo vuodesta 1978!

Tänään: 8.00–20.00

Tervetuloa HauMauhun!

Eläinlääkäriasema HauMau on erityisesti ortopediaan, sisätauteihin, pehmytosakirurgiaan, hammashoitoihin, silmäsairauksiin ja kardiologiaan keskittyvä eläinlääkäriasema. Eläinlääkärimme ja hoitajamme ovat kokeneita eläinlääkinnän ammattilaisia.

Uusien tilojen myötä HauMaun kattava palveluvalikoima on laajentunut entisestään. Aiempien palveluiden lisäksi tarjolla ovat myös muun muassa CT- eli tietokonetomografiatutkimukset, jotka mahdollistavat entistä tarkemman diagnostiikan muun muassa kasvuhäiriöiden sekä keuhko- ja kasvainsairauksien hoidossa. Uusissa avarissa tiloissa on aiempaa väljemmät odotus-, tutkimus- ja heräämötilat – myös kissapotilaille. Eläinlääkäriasema HauMau on suu- ja hammassairauksien, silmäsairauksien, ihosairauksien sekä ortopedian Evidensia-erikoisklinikka. Olemme osa Eurooppalaista IVC-eläinlääkärikonsernia.

Palvelemme maanantaista perjantaihin klo: 8-20 ja lauantaisin klo: 9-15. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 0201 750 050. Nettiajanvaraus palvelee 24/7.

Vastaanottomme sijaitsee Helsingin Töölössä. HauMaun asiakkaille on viisi parkkipaikkaa Lapuankadulla K-marketin edessä. Ilmaisen 15 min lipun saat parkkiautomaatista, pidempää pysähdystä varten voit pyytää pysäköintiluvan kassalta. Raitiovaunut 8 (Mechelininkatu) ja 3 (Arkadiankatu) kulkevat läheltä klinikkaamme. Kampin metroasemalta ja linja-autoasemalta on HauMauhun matkaa alle 400 m, rautatieasemalta 800 m.


GASTROPEKSIA

Tiesitkö, että koiran mahalaukunkiertymän voi ennaltaehkäistä leikkauksella? Tammi-helmikuun ajan mahalaukun tähystyksellinen kiinnitysleikkaus kampanjahintaan.

Hinta toimenpiteelle 550 euroa (normaalihinta 900 euroa), tähystyssterilaation yhteydessä 300 euroa. Kampanjahinnat voimassa 28.02.2022 asti.

Torsio, eli mahalaukun kiertymä on erityisesti suurilla roduilla esiintyvä henkeä uhkaava sairaus. Sairautta esiintyy muita enemmän esimerkiksi isovillakoirilla, irlanninsettereillä ja saksanpaimenkoirilla, mutta myös pienempikokoiset koirat voivat tähän sairastua. Mahalaukun kiertymässä koiran mahalaukku alkaa kaasuuntua ja se kiertyy akselinsa ympäri. Tämän seurauksena mahalaukun normaali verenkierto estyy, joka taas nostaa vatsaontelon sisäistä painetta samalla painaen palleaa ja elimistön suuria verisuonia. Tästä seuraa akuutti verenkierrollinen vajaus (shokki) ja hengittäminen vaikeutuu. Tilanteen edetessä mahalaukun seinämä voi kuolioitua ja jopa puhjeta. Hoitamattomana torsio voi johtaa kuolemaan.

Miten mahalaukun kiertymää voi ennaltaehkäistä? Onko se periytyvää? 

Mahalaukun kiertymän todennäköisyyttä voidaan merkittävästi pienentää kiinnittämällä mahalaukku ennaltaehkäisevästi vatsaontelon seinämään. Koiralla on korkeampi riski sairastua mikäli sen lähisuvussa on esiintynyt mahalaukun kiertymää, tai koira kuuluu riskirotuun. Tämän vuoksi on oletettavaa, että kyse on periytyvästä alttiudesta. Näitä rotuja ovat esimerkiksi Tanskandoggi, saksanpaimenkoira ja isovillakoira. Tarkkaa periytymismekanismia ei kuitenkaan tunneta.

Minkälaisissa tapauksissa gastropeksiaa suositellaan ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä? Voiko gastropeksian tehdä jonkun muun toimenpiteen (esim. sterilisaatioleikkauksen) yhteydessä?  

Eläinlääkärimme, kirurgiaan erikoistuva Aleksi Pollari suosittelee gastropeksiaa ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä koirille, jotka kuuluvat riskirotuihin sekä niille, joiden lähisuvussa on esiintynyt mahalaukun kiertymää. Mahalaukku voidaan kiinnittää periaatteessa minkä tahansa muun leikkauksen yhteydessä, mutta erityisesti täysin tähystyksellinen mahalaukun kiinnitys voidaan tehdä myös ainoana toimenpiteenä sen vähäinvasiivisen luonteensa puolesta, sekä vähäisten komplikaatioiden vuoksi. Tässä toimenpiteessä koiran mahalaukku kiinnitetään ompelemalla vatsaontelon sisällä, jolloin koiran leikkaushaavoiksi jää ainoastaan kolme 5 mm pituista haavaa.

 

Kysy lisää henkilökunnaltamme p. 0201 750 050

 

 


 

HauMaun pitkäaikainen ja pidetty eläinlääkäri Heikki Putro on jäänyt viettämään ansaittuja eläkepäiviään.

Heikki ehti työskennellä HauMaussa lähes 35 vuotta ja on erittäin arvostettu niin asiakkaiden kuin työtovereidenkin keskuudessa. Heikki konsultoi edelleen nuorempia kollegoitaan suurella sydämellä, niinkuin on aina tehnyt.

Haumaulaiset kiittävät Heikkiä kuluneista vuosista!

 

 

 

Asioithan klinikallamme vain terveenä!

Voit asioida meillä lemmikkisi kanssa turvallisin mielin. Noudatamme yhä joitakin varotoimia eläinlääkäriasemillamme, jotta voimme turvata lemmikkien normaalin hoidon sekä asiakkaidemme ja eläinlääkinnän ammattilaisten terveyden myös jatkossa.

Lue lisää asioinnista

Eläinlääkärin maksuton puhelinneuvonta - valtakunnallinen palvelu

Eläinlääkäri auttaa neuvontanumerossa vain puhelumaksun hinnalla!
Soita 020 1800 900. Etäeläinlääkäri tekee ensisijaisesti hoitotarpeen arviointia sekä neuvontaa. Jos klinikkakäynti on tarpeen, eläinlääkäri ohjaa tarvittaessa lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Akuuteissa tilanteissa ole yhteydessä suoraan klinikalle. Palvelunumerossa ei voida kirjoittaa tai uusia reseptejä.

Soitto 020-alkuiseen numeroon maksaa kiinteän verkon liittymästä 0,08€/puhelu + 0,07€/min ja matkapuhelinliittymästä 0,08€/puhelu + 0,17€/min.

Lue lisää

Voit tulla lemmikkisi kanssa asioimaan myös ilman ajanvarausta

Otamme käyttöön aamupäivän päivystyksen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin vastaanotamme päivystyspotilaita klo 8-10 välillä ilman ajanvarausta. Vastaanotto on normaalihintainen, ilman erillistä päivystyskorotusta!

Pidennämme myös lauantain aukioloaikaa ja jatkossa palvelemme lauantaisin klo 9-16.

Aamu- sekä muita aikoja on myös varattavissa normaalisti nettiajanvarauksestamme.

Maanantaista 2.11. alkaen HauMau on avoinna arkisin klo 8–20 ja lauantaisin 9–16. Tavoitat meidät numerosta 0201 750 050.

Tervetuloa!