Eläinlääkäriasema HauMau, Helsinki

Eläinlääkäriasema HauMau

Jo vuodesta 1978!

Tänään: 08:00 ­- 20:00

0300 484 722

(0,42 €/min + pvm/mpm)

Hietaniemenkatu 7, 00100 Helsinki
4.5
250 Google reviews

Tervetuloa HauMauhun!

Eläinlääkäriasema HauMau on erityisesti ortopediaan, sisätauteihin, pehmytosakirurgiaan, hammashoitoihin, silmäsairauksiin ja kardiologiaan keskittyvä eläinlääkäriasema. Eläinlääkärimme ja hoitajamme ovat kokeneita eläinlääkinnän ammattilaisia.

Uusien tilojen myötä HauMaun kattava palveluvalikoima on laajentunut entisestään. Aiempien palveluiden lisäksi tarjolla ovat myös muun muassa CT- eli tietokonetomografiatutkimukset, jotka mahdollistavat entistä tarkemman diagnostiikan muun muassa kasvuhäiriöiden sekä keuhko- ja kasvainsairauksien hoidossa. Uusissa avarissa tiloissa on aiempaa väljemmät odotus-, tutkimus- ja heräämötilat – myös kissapotilaille. Eläinlääkäriasema HauMau on suu- ja hammassairauksien, silmäsairauksien, sekä ortopedian Evidensia-erikoisklinikka. Olemme osa Eurooppalaista IVC-eläinlääkärikonsernia.

Palvelemme maanantaista perjantaihin klo: 8-20 ja lauantaisin klo: 9-16. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 0300 484 722 8 (0,42 €/min + pvm/mpm). Nettiajanvaraus palvelee 24/7.

Vastaanottomme sijaitsee Helsingin Töölössä. HauMaun asiakkaille on viisi parkkipaikkaa Lapuankadulla K-marketin edessä. Ilmaisen 15 min pysäköinnin saat mobiilisovelluksella, pidempää pysähdystä varten voit pyytää pysäköintiluvan kassalta. Raitiovaunut 8 (Mechelininkatu) ja 3 (Arkadiankatu) kulkevat läheltä klinikkaamme. Kampin metroasemalta ja linja-autoasemalta on HauMauhun matkaa alle 400 m, rautatieasemalta 800 m.


GASTROPEKSIA

Tiesitkö, että koiran mahalaukunkiertymän voi ennaltaehkäistä leikkauksella?

Torsio, eli mahalaukun kiertymä on erityisesti suurilla roduilla esiintyvä henkeä uhkaava sairaus. Sairautta esiintyy muita enemmän esimerkiksi isovillakoirilla, irlanninsettereillä ja saksanpaimenkoirilla, mutta myös pienempikokoiset koirat voivat tähän sairastua. Mahalaukun kiertymässä koiran mahalaukku alkaa kaasuuntua ja se kiertyy akselinsa ympäri. Tämän seurauksena mahalaukun normaali verenkierto estyy, joka taas nostaa vatsaontelon sisäistä painetta samalla painaen palleaa ja elimistön suuria verisuonia. Tästä seuraa akuutti verenkierrollinen vajaus (shokki) ja hengittäminen vaikeutuu. Tilanteen edetessä mahalaukun seinämä voi kuolioitua ja jopa puhjeta. Hoitamattomana torsio voi johtaa kuolemaan.

Miten mahalaukun kiertymää voi ennaltaehkäistä? Onko se periytyvää? 

Mahalaukun kiertymän todennäköisyyttä voidaan merkittävästi pienentää kiinnittämällä mahalaukku ennaltaehkäisevästi vatsaontelon seinämään. Koiralla on korkeampi riski sairastua mikäli sen lähisuvussa on esiintynyt mahalaukun kiertymää, tai koira kuuluu riskirotuun. Tämän vuoksi on oletettavaa, että kyse on periytyvästä alttiudesta. Näitä rotuja ovat esimerkiksi Tanskandoggi, saksanpaimenkoira ja isovillakoira. Tarkkaa periytymismekanismia ei kuitenkaan tunneta.

Minkälaisissa tapauksissa gastropeksiaa suositellaan ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä? Voiko gastropeksian tehdä jonkun muun toimenpiteen (esim. sterilisaatioleikkauksen) yhteydessä?  

Eläinlääkärimme, kirurgiaan erikoistuva Aleksi Pollari suosittelee gastropeksiaa ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä koirille, jotka kuuluvat riskirotuihin sekä niille, joiden lähisuvussa on esiintynyt mahalaukun kiertymää. Mahalaukku voidaan kiinnittää periaatteessa minkä tahansa muun leikkauksen yhteydessä, mutta erityisesti täysin tähystyksellinen mahalaukun kiinnitys voidaan tehdä myös ainoana toimenpiteenä sen vähäinvasiivisen luonteensa puolesta, sekä vähäisten komplikaatioiden vuoksi. Tässä toimenpiteessä koiran mahalaukku kiinnitetään ompelemalla vatsaontelon sisällä, jolloin koiran leikkaushaavoiksi jää ainoastaan kolme 5 mm pituista haavaa.

Kysy lisää henkilökunnaltamme p. 0300 484 722 (0,42 €/min + pvm/mpm)

 


 

HauMaun pitkäaikainen ja pidetty eläinlääkäri Heikki Putro on jäänyt viettämään ansaittuja eläkepäiviään.

Heikki ehti työskennellä HauMaussa lähes 35 vuotta ja on erittäin arvostettu niin asiakkaiden kuin työtovereidenkin keskuudessa. Heikki konsultoi edelleen nuorempia kollegoitaan suurella sydämellä, niinkuin on aina tehnyt.

Haumaulaiset kiittävät Heikkiä kuluneista vuosista!

 

IVC Evidensia

Eläinlääkärin puhelinneuvonta - valtakunnallinen palvelu

Eläinlääkäri auttaa neuvontanumerossa! Soita 0600 418 802 (1,97€/min + pvm/mpm).  Eläinlääkäri tekee puhelun aikana ensisijaisesti hoitotarpeen arviointia sekä neuvontaa. Jos klinikkakäynti on tarpeen, eläinlääkäri ohjaa tarvittaessa lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Akuuteissa tilanteissa ole yhteydessä suoraan klinikalle. Palvelunumerossa ei voida kirjoittaa tai uusia reseptejä. Soitto 0600-alkuiseen numeroon maksaa 1,97 eur/min + pvm/mpm.

Asiakkaiden arvostelut

Julia Welp

5

Erityismaininta eläinlääkäri Jutta Kujalalle. Ammattitaitoista, hienotunteista ja empaattista hoitoa hyvin vaikeassa tilanteessa. Parempaan en ole muualla törmännyt. Koiran verikokeen ottaminen sujui hoitajalta niin hyvin, ettei koira edes huomannut!

Susanna K

5

Anci on aivan mielettömän ammattitaitoinen sisätautilääkäri, joka näkee koiran kokonaisuutena ja osaa hoitaa kaikki tarvittavat vaivat. Lisäksi hän on empaattinen ja sosiaalisesti älykäs lääkäri myös vaikeissa tilanteissa.

pertti horsmajärvi

5

Nopea, asiantunteva, ystävällinen opastava henkilökunta.

Perustuen Google-arvioihin

Aukioloajat

puhelinpalvelu aukeaa ma-pe klo 7.45
 • Maanantai
  08:00 ­- 20:00
 • Tiistai
  08:00 ­- 20:00
 • Keskiviikko
  08:00 ­- 20:00
 • Torstai
  08:00 ­- 20:00
 • Perjantai
  08:00 ­- 20:00
 • Lauantai
  Suljettu
 • Sunnuntai
  Suljettu

Työntekijät

Anna-Clara Blomqvist

Anna-Clara Blomqvist

Erikoiseläinlääkäri

Anna-Clara valmistui eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2000 ja siitä asti hän on tehnyt pelkästään pieneläinpraktiikkaa eri vastaanotoilla pääkaupunkiseudulla. Anna-Clara työskenteli Penstone Veterinary Groupin eläinsairaalassa Englannissa vuosina 2004–2005 ja sen jälkeen Espoon eläinlääkäriasemalla pieneläinlääkärinä. 2011–2014 hän toimi sisätautieläinlääkärinä eläinsairaala Aistissa. Tammikuusta 2014 lähtien Anna-Clara on ollut Evidensia Kampin palveluksessa. Pieneläinlääkärin erikoistumistutkinto (suuntaus sisätaudit) valmistui joulukuussa 2016. Anna-Claran erityiset kiinnostuksen kohteet ovat vatsaontelon ultraäänitutkimus, sisätaudit ja suolistosairaudet. Kun perheeltä ja töiltä jää aikaa, hän harrastaa lukemista ja liikuntaa.   Kielitaito Suomi Svenska English   Kiinnostuksen kohteet Sisätaudit Ultraäänitutkimus Mahasuolikanavan tähystys
Lue lisää työntekijästämme Anna-Clara
default avatar

Annastiina Raitila

Klinikkaeläinhoitaja

Anu Jäminki

Klinikan johtaja, Eläinlääkäriasema HauMau

Anu Jäminki

Eläinlääkäri

Anu on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2005 ja työskennellyt siitä lähtien pieneläinpraktiikassa. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on sydänsairaudet, joihin hän on perehtynyt eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa. Anu on käynyt eläinlääkäreiden kansainvälisen eläinakupunktiokoulutuksen ja tekee akupunktiohoitoja pieneläimille Tammistossa ja HauMaussa. Kielitaito: Suomi English EläimetKarkeakarvainen mäyräkoira NetteTaidotSydänsairaudet / Kardiologia Yleiskirurgia Sisätaudit Yleislääketiede Akupunktio
Lue lisää työntekijästämme Anu
Anneli Kaustia

Klinikan johtaja Eläinlääkäriasema VallilaVet

Anneli Kaustia

Eläinlääkäri

Anneli on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2006. Hän on tehnyt kunnaneläinlääkärin ja kaupungineläinlääkärin sijaisuuksia,  pieneläinpraktiikkaa ja päivystyksiä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006. Annelin kiinnostuksen kohteita ovat pehmytosakirurgia ja päivystyspotilaiden hoito.   Kielitaito suomi english
Lue lisää työntekijästämme Anneli
Työntekijämme

Julkaisumme Facebookissa

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa