Eläinlääkäriasema HauMau, Helsinki

Eläinlääkäriasema HauMau

Jo vuodesta 1978!

Tänään: 08:00 - 20:00

Tervetuloa HauMauhun!

TIEDOTE ASIAKKAILLE
Ajanvarauksen puhelinnumero muuttuu. Maanantaina 5.6. alkaen käytössämme on uusi puhelinnumero 0300 484 722. Puhelun hinta 0300-ajanvarausnumeroon on 0,42 eur/min + pvm/mpm.

Eläinlääkäriasema HauMau on erityisesti ortopediaan, sisätauteihin, pehmytosakirurgiaan, hammashoitoihin, silmäsairauksiin ja kardiologiaan keskittyvä eläinlääkäriasema. Eläinlääkärimme ja hoitajamme ovat kokeneita eläinlääkinnän ammattilaisia.

Uusien tilojen myötä HauMaun kattava palveluvalikoima on laajentunut entisestään. Aiempien palveluiden lisäksi tarjolla ovat myös muun muassa CT- eli tietokonetomografiatutkimukset, jotka mahdollistavat entistä tarkemman diagnostiikan muun muassa kasvuhäiriöiden sekä keuhko- ja kasvainsairauksien hoidossa. Uusissa avarissa tiloissa on aiempaa väljemmät odotus-, tutkimus- ja heräämötilat – myös kissapotilaille. Eläinlääkäriasema HauMau on suu- ja hammassairauksien, silmäsairauksien, sekä ortopedian Evidensia-erikoisklinikka. Olemme osa Eurooppalaista IVC-eläinlääkärikonsernia.

Palvelemme maanantaista perjantaihin klo: 8-20 ja lauantaisin klo: 9-16. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 0201 750 050. Nettiajanvaraus palvelee 24/7.

Vastaanottomme sijaitsee Helsingin Töölössä. HauMaun asiakkaille on viisi parkkipaikkaa Lapuankadulla K-marketin edessä. Ilmaisen 15 min lipun saat parkkiautomaatista, pidempää pysähdystä varten voit pyytää pysäköintiluvan kassalta. Raitiovaunut 8 (Mechelininkatu) ja 3 (Arkadiankatu) kulkevat läheltä klinikkaamme. Kampin metroasemalta ja linja-autoasemalta on HauMauhun matkaa alle 400 m, rautatieasemalta 800 m.


GASTROPEKSIA

Tiesitkö, että koiran mahalaukunkiertymän voi ennaltaehkäistä leikkauksella?

Torsio, eli mahalaukun kiertymä on erityisesti suurilla roduilla esiintyvä henkeä uhkaava sairaus. Sairautta esiintyy muita enemmän esimerkiksi isovillakoirilla, irlanninsettereillä ja saksanpaimenkoirilla, mutta myös pienempikokoiset koirat voivat tähän sairastua. Mahalaukun kiertymässä koiran mahalaukku alkaa kaasuuntua ja se kiertyy akselinsa ympäri. Tämän seurauksena mahalaukun normaali verenkierto estyy, joka taas nostaa vatsaontelon sisäistä painetta samalla painaen palleaa ja elimistön suuria verisuonia. Tästä seuraa akuutti verenkierrollinen vajaus (shokki) ja hengittäminen vaikeutuu. Tilanteen edetessä mahalaukun seinämä voi kuolioitua ja jopa puhjeta. Hoitamattomana torsio voi johtaa kuolemaan.

Miten mahalaukun kiertymää voi ennaltaehkäistä? Onko se periytyvää? 

Mahalaukun kiertymän todennäköisyyttä voidaan merkittävästi pienentää kiinnittämällä mahalaukku ennaltaehkäisevästi vatsaontelon seinämään. Koiralla on korkeampi riski sairastua mikäli sen lähisuvussa on esiintynyt mahalaukun kiertymää, tai koira kuuluu riskirotuun. Tämän vuoksi on oletettavaa, että kyse on periytyvästä alttiudesta. Näitä rotuja ovat esimerkiksi Tanskandoggi, saksanpaimenkoira ja isovillakoira. Tarkkaa periytymismekanismia ei kuitenkaan tunneta.

Minkälaisissa tapauksissa gastropeksiaa suositellaan ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä? Voiko gastropeksian tehdä jonkun muun toimenpiteen (esim. sterilisaatioleikkauksen) yhteydessä?  

Eläinlääkärimme, kirurgiaan erikoistuva Aleksi Pollari suosittelee gastropeksiaa ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä koirille, jotka kuuluvat riskirotuihin sekä niille, joiden lähisuvussa on esiintynyt mahalaukun kiertymää. Mahalaukku voidaan kiinnittää periaatteessa minkä tahansa muun leikkauksen yhteydessä, mutta erityisesti täysin tähystyksellinen mahalaukun kiinnitys voidaan tehdä myös ainoana toimenpiteenä sen vähäinvasiivisen luonteensa puolesta, sekä vähäisten komplikaatioiden vuoksi. Tässä toimenpiteessä koiran mahalaukku kiinnitetään ompelemalla vatsaontelon sisällä, jolloin koiran leikkaushaavoiksi jää ainoastaan kolme 5 mm pituista haavaa.

Kysy lisää henkilökunnaltamme p. 0201 750 050

 


 

HauMaun pitkäaikainen ja pidetty eläinlääkäri Heikki Putro on jäänyt viettämään ansaittuja eläkepäiviään.

Heikki ehti työskennellä HauMaussa lähes 35 vuotta ja on erittäin arvostettu niin asiakkaiden kuin työtovereidenkin keskuudessa. Heikki konsultoi edelleen nuorempia kollegoitaan suurella sydämellä, niinkuin on aina tehnyt.

Haumaulaiset kiittävät Heikkiä kuluneista vuosista!

 

IVC Evidensia

Eläinlääkärin maksuton puhelinneuvonta - valtakunnallinen palvelu

Eläinlääkäri auttaa neuvontanumerossa vain puhelumaksun hinnalla! Soita 020 1800 900. Eläinlääkäri tekee puhelun aikana ensisijaisesti hoitotarpeen arviointia sekä neuvontaa. Jos klinikkakäynti on tarpeen, eläinlääkäri ohjaa tarvittaessa lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Akuuteissa tilanteissa ole yhteydessä suoraan klinikalle. Palvelunumerossa ei voida kirjoittaa tai uusia reseptejä. Soitto 020-alkuiseen numeroon maksaa kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 8,35 snt/min ja matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 23,00 snt/min.
IVC

Voit tulla lemmikkisi kanssa asioimaan myös ilman ajanvarausta

Otamme käyttöön aamupäivän päivystyksen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin vastaanotamme päivystyspotilaita klo 8-10 välillä ilman ajanvarausta. Vastaanotto on normaalihintainen, ilman erillistä päivystyskorotusta!

Pidennämme myös lauantain aukioloaikaa ja jatkossa palvelemme lauantaisin klo 9-16.

Aamu- sekä muita aikoja on myös varattavissa normaalisti nettiajanvarauksestamme.

HauMau on avoinna arkisin klo 8–20 ja lauantaisin 9–16. Tavoitat meidät numerosta 0201 750 050.

Tervetuloa!

Asiakkaiden arvostelut

Tupu Pa

5

Vaihdoin eläinlääkäriasemaa joulukuussa 2022 HauMau:lle. Pääsin kroonisesti monisairaan koirani kanssa Anna-Clara Blomqvistille. Ensi tapaamisella koira tutkittiin perusteellisesti ja heti tuli tunne, että nyt olemme osaavan lääkärin luona. Anna-Clara on nyt 4 kuukauden aikana osoittautunut superhyväksi asiantuntijaksi suolistosairaan koirani hoidossa. Tiedän että minua ei ole jätetty yksin miettimään miten koiran tutkimisessa ja hoidoissa edetään vaan pysyn kokoajan ajan tasalla. Kiitos Anci! Tätä lääkäriä emme tule vaihtamaan.

Irina Kilpiö

5

Asiantuntemusta ja eläimen ymmärtäminen huippua! Anna-Clara ihana osaava kissalääkäri!

Terttu Kukkonen

5

Miellyttävää asiointia. Lääkäri huippu hyvä. Kertoi kattavasti koiran asiat.

Perustuen Google-arvioihin

Aukioloajat

 • Maanantai
  08:00 - 20:00
 • Tiistai
  08:00 - 20:00
 • Keskiviikko
  08:00 - 20:00
 • Torstai
  08:00 - 20:00
 • Perjantai
  08:00 - 20:00
 • Lauantai
  09:00 - 16:00
 • Sunnuntai
  Suljettu
 • Työntekijät

  Anna-Clara Blomqvist

  Anna-Clara Blomqvist

  Erikoiseläinlääkäri

  Anna-Clara valmistui eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2000 ja siitä asti hän on tehnyt pelkästään pieneläinpraktiikkaa eri vastaanotoilla pääkaupunkiseudulla. Anna-Clara työskenteli Penstone Veterinary Groupin eläinsairaalassa Englannissa vuosina 2004–2005 ja sen jälkeen Espoon eläinlääkäriasemalla pieneläinlääkärinä. 2011–2014 hän toimi sisätautieläinlääkärinä eläinsairaala Aistissa. Tammikuusta 2014 lähtien Anna-Clara on ollut Evidensia Kampin palveluksessa. Pieneläinlääkärin erikoistumistutkinto (suuntaus sisätaudit) valmistui joulukuussa 2016. Anna-Claran erityiset kiinnostuksen kohteet ovat vatsaontelon ultraäänitutkimus, sisätaudit ja suolistosairaudet. Kun perheeltä ja töiltä jää aikaa, hän harrastaa lukemista ja liikuntaa.   Kielitaito Suomi Svenska English   Kiinnostuksen kohteet Sisätaudit Ultraäänitutkimus Mahasuolikanavan tähystys
  Lue lisää työntekijästämme Anna-Clara
  Anu Jäminki

  Klinikan johtaja, Eläinlääkäriasema HauMau

  Anu Jäminki

  Eläinlääkäri

  Anu on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2005 ja työskennellyt siitä lähtien pieneläinpraktiikassa. Erityisesti mielenkiinnon kohteena on sydänsairaudet, joihin hän on perehtynyt eurooppalaisessa jatkokoulutusohjelmassa. Anu on käynyt eläinlääkäreiden kansainvälisen eläinakupunktiokoulutuksen ja tekee akupunktiohoitoja pieneläimille Tammistossa ja HauMaussa. Kielitaito: Suomi English EläimetKarkeakarvainen mäyräkoira NetteTaidotSydänsairaudet / Kardiologia Yleiskirurgia Sisätaudit Yleislääketiede Akupunktio
  Lue lisää työntekijästämme Anu
  Aleksi Pollari

  Aleksi Pollari

  Eläinlääkäri

  Aleksi on toiminut HauMaussa eläinlääkärinä vuodesta 2014 saakka ja hänen erityisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat tähystyskirurgia ja ortopedia. Aleksin erikoisosaamista ovat mm. vatsaontelon tähystykset (laparoskopia), maksa-, haima- ja suolistobiopsiat, piilokiveksen poisto ja tähystyssterilaatio. Aleksi tekee myös tähystysavusteisesti mahalaukun kiinnityksen ja virtsakivien poistot virtsarakosta. Koulutus Eläinlääketieteen lisensiaatti, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta, 2014 Erikoistuva eläinlääkäri, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkinto (kirurgia), Helsingin yliopisto. Aloitettu 2017 Eurooppalainen pieneläinkirurgian jatkotutkinto GPCert(SAS), 2019 Kielitaito: Suomi English EläimetMittelspitz IinesTaidotLaparoskopia (tähystyskirurgia)Pehmytosakirurgia Yleiskirurgia Ortopedia
  Lue lisää työntekijästämme Aleksi
  Anneli Kaustia

  Klinikan johtaja Eläinlääkäriasema VallilaVet

  Anneli Kaustia

  Eläinlääkäri

  Anneli on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2006. Hän on tehnyt kunnaneläinlääkärin ja kaupungineläinlääkärin sijaisuuksia,  pieneläinpraktiikkaa ja päivystyksiä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006. Annelin kiinnostuksen kohteita ovat pehmytosakirurgia ja päivystyspotilaiden hoito.   Kielitaito Suomi English Kokea   Yleislääketiede  
  Lue lisää työntekijästämme Anneli
  Työntekijämme

  Julkaisumme Facebookissa