Koiran ihon ja turkin tärkeät tehtävät

Iho on koiran suurin elin ja sillä on tärkeitä tehtäviä sekä lämpöä säätelevänä elimenä että immuunipuolustuksen ylläpitäjänä. Ihon ja turkin kunto kertoo paljon koiran terveydestä. Terveen koiran iho on joustavaa eikä siinä ole hilsettä, karstaa, punoitusta tai haavoja. Turkin tulee olla tiheä ja kiiltävä sekä tuoksua raikkaalta ja neutraalilta.

Lue lisää koiran kutinasta

Tiesitkö, että koiralla on hikirauhaset vain anturoissa? Näistä hikirauhasista jää tuoksua koiran jälkiin, mutta viilentävää vaikutusta niillä ei ole.

Erilaisia turkkeja

Erilaisilla koirilla ja roduilla on erilainen turkki ja joillakin roduilla karvapeite puuttuu kokonaan.

Useimmilla koirilla turkki koostuu aluskarvasta ja päällikarvasta. Päällikarvan ulkonäkö ja ominaisuudet vaihtelevat ja luovat koiralle rodunomaisen ulkomuodon.

Monilla koirilla on karvanlähtöaika kahdesti vuodessa, usein keväällä ja syksyllä. Nartut pudottavat karvaa usein juoksun, pentujen saannin tai imetyksen yhteydessä. Jotkut koirat pudottavat karvaa enemmän kuin toiset, joskus jopa ympäri vuoden. Jos koirastasi lähtee epätavallisen paljon karvaa, tai jos sillä on hilsettä, ihottumaa tai kutinaa, on hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa