Miksi leikkauttaa kissa?

Kissan sterilisaatio ja kastraatio – miksi leikkauttaa?

Kissan kastraatio- tai sterilisaatioleikkaus parantaa sekä kissan että sen omistajan elämänlaatua merkittävästi. Leikkauttamalla ja siruttamalla teet kissallesi tärkeän palveluksen.

Kissan sterilisaatio ja kissan kastraatio ovat pieniä toimenpiteitä, joista kissa toipuu yleensä nopeasti. Leikatut kissat elävät pidemmän elämän eivätkä ne mourua, merkkaile tai karkaile yhtä herkästi, kuin leikkaamattomat lajitoverinsa.

– Leikkaamaton kissa voi saada elämänsä aikana jopa yli sata pentua. Suomessa kodittomia ja luonnossa villiintyneitä kissoja on jo nyt paljon enemmän kuin niille on tarjolla hyviä koteja, muistuttaa kissalääketieteeseen perehtynyt eläinlääkäri Aija Jantunen Lohjan Pieneläinklinikalta.

Kissan tunnistusmerkintä on henkilöllisyystodistus ja halpa henkivakuutus, joka auttaa karannutta kissaa löytämään kotiinsa. Kissan sirutus on helppo ja yleensä eläimelle kivuton toimenpide, joka tehdään vain kerran, minkä jälkeen kissa on tunnistusmerkitty sen koko elämäksi.

Miksi kissa mouruaa? Eläinlääkäri vastaa!

– Kissan käytös voi kiiman aikana muuttua niin paljon, että joskus omistajat ovat erehtyneet luulemaan lemmikkiään jopa sairaaksi, kertoo kissalääketieteeseen perehtynyt eläinlääkäri Aija Jantunen Lohjan Pieneläinklinikalta.

Lue koko artikkeli

Miksi mikrosiruttaisin? Kolme tärkeää syytä!

Suomessa katoaa vuosittain arviolta 20 000 kissaa. Kiima voi houkutella sisätiloissakin asuvan kissakaverin karkuteille, tai valvottuna ulkoileva mirri voi säikähtäessään luikahtaa ulos varmoistakin valjaista.

Lue koko artikkeli

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan