Koiran tai kissan tunnistusmerkintä

Kissan tai koiran tunnistusmerkintä on eläinystäväsi henkilöllisyystodistus. Yksilöllisen mikrosirun avulla eläin voidaan rekisteröidä ja se löytää helpommin takaisin kotiin.

Koiran tunnistusmerkintä eli sirutus

Koiranpennun sirutus

Koiranpennut tunnistusmerkitään eli sirutetaan ihon alle laitettavalla mikrosirulla ennen rekisteröintiä, useimmiten terveystarkastuskäynnin yhteydessä. Mikrosiru sisältää yksilöllisen numerosarjan, joka voidaan lukea viemällä sirun lähettyville lukijalaite. Lukijalaitteita on esimerkiksi eläinlääkäreiden, kennelyhdistysten ja viranomaisten  käytössä.

Koira ei huomaa mikrosirua

Paikoilleen laitettu mikrosiru ei häiritse koiraa, eikä sirun lukeminen ole koiralle haitallista tai kivuliasta. Mikrosiru asetetaan paikoilleen hellästi terävän, onton neulan avulla, ja sirutuksen suorittaja on Evidensiassa aina joko eläinlääkäri tai eläinlääkärin valvoma ammattitaitoinen eläinhoitaja.

Matkustava koira tarvitsee mikrosirun

Tunnistusmerkintä on pakollinen koirille, jotka matkustavat Suomen rajojen ulkopuolelle. Sekarotuiset koirat voidaan tunnistusmerkitä ja liittää Kennelliiton tunnistusmerkintärekisteriin. Rekisteriin merkintä on edellytyksenä esimerkiksi Kennelliiton alaisiin agilitykilpailuihin ja toko- ja pelastuskoirakokeisiin osallistumiselle.

Lue lisää: Koira matkustaa

Kissan tunnistusmerkintä eli sirutus

Kissa tunnistetaan mikrosirun avulla

Kissan siru sijoitetaan vasemman lavan alueelle ihon alle. Mikrosirun lukemiseen käytetään lukijalaitteita, jotka tunnistavat sirun muutaman sentin etäisyydeltä. Lukijalaitteita on käytössä esimerkiksi eläinlääkäreillä ja viranomaisilla. Siru auttaa kadonneen ja löytyneen kissan omistajan jäljittämisessä. Asennetusta mikrosirusta tehdään merkintä rekisteriin, joita on mm. Kissaliitossa.

Lue lisää: 3 syytä mikrosiruttaa kissa

Rekisteri kokoaa kissan tiedot

Kissaliitto ylläpitää tunnistusmerkintärekisteriä sekä rotukissoille että kotikissoille. Matkustaville ja jalostukseen käytettäville rotukissoille tunnistusmerkintä on pakollinen. Mikrosirutus on hyvä suorittaa heti penturokotusten yhteydessä.

Varaa aika lemmikkisi sirutukseen lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa