Patti koiralla

Koska kasvaimia voi kehittyä mihin tahansa koiran kehossa, myös oireet voivat vaihdella. Yhteistä kaikille kasvaimille on, että mitä varhaisemmassa vaiheessa vaiva todetaan, sitä parempi on sen hoitoennuste. Tällöin riski kasvaimen leviämiseen on pienempi ja sairaus on helpommin parannettavissa.

Syövän eli pahanlaatuisten kasvainten syyt jäävät usein selvittämättä, mutta altistavia tekijöitä ovat monia. Näitä ovat esimerkiksi tupakan savu, auringon ultraviolettisäteily, perinnölliset tekijät ja krooninen tulehdus.

Vaarattomat patit koiralla

Suurin osa koirien pateista on vaarattomia. Hyvänlaatuisia patteja ovat muun muassa tulehdukset sekä lipoomat eli rasvapatit.

Koiran syöpä

Syövän oireet ovat usein vaihtelevia. Oireita voivat olla esimerkiksi patit iholla, ruokahaluttomuus, väsymys, oksentelu, ripuli ja yskä. Joskus oireina voivat olla lisääntynyt jano ja virtsaaminen, ummetus sekä kouristuskohtaukset. Edellä mainitut ovat yleisiä oireita myös muissa sairauksissa, joten oireiden ilmetessä on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Lue lisää koiran syövästä.

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi

IVC Evidensia

Huolettaako lemmikin vointi? Soita eläinlääkärin puhelinneuvontaan

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa