Koiran lisääntymispalvelut

Kattavat koiran lisääntymispalvelut Evidensiasta. Lisääntymispalveluihimme kuuluvat tutkimukset ja asiantuntijoidemme neuvot ovat apunasi, kun suunnittelet jälkeläisiä koirallesi. Tavoitteemme on yhteinen: terveet ja hyvinvoivat pennut.

Oikea astutusaika ja siitoskelpoisuus

Astutettavan tai keinosiemennettävän nartun kiiman aikataulun selvittäminen optimaalisen astutusajankohdan määrittämiseksi on käytetyin lisääntymispalvelumme. Tähän liittyy myös nartun yleisen terveydentilan arviointi jalostuskäyttöä ajatellen. Uroksen siitoskelpoisuuden arvioimiseen kuuluu yleisen terveydentilan arvioinnin lisäksi lisääntymiselinten ja siemennesteen tutkiminen.

Tiineystarkastukset koirille

Kun tarvitaan apua uroksen tai nartun tiinehtymättömyyteen tai tiineysongelmiin, keskitytään fysiologisten perusongelmien lisäksi mm. tarttuviin tauteihin, muiden infektioiden tutkimiseen, mahdollisiin geneettisiin häiriöihin sekä muiden sisäeritysrauhasten toiminnan tutkimiseen. Varhaisella tiineystarkastuksella sekä tiineyden hormonaalisella seurannalla ja ultraäänitutkimuksilla on suuri merkitys tiineyden ongelmien selvittelyssä.

Synnytyksen avustaminen ja pikkupentujen hoito

Synnytysten avustaminen ongelmatapauksissa alkaa tilanteen määrittelyllä. Ensin arvioidaan synnytystilanne sekä pentujen ja emän kunto, ja tämän jälkeen tehdään ratkaisu, mihin toimenpiteisiin ryhdytään.

Klinikalla normaaliteitse syntyneiden pentujen tilannetta seurataan ja autetaan emää pääsemään alkuun imetyksessä. Heikkoina syntyneille pennuille voidaan antaa lisähappea ja niitä voidaan lämmittää. Keisarinleikkauksella syntyneet pennut voivat tarvita intensiivisempää hoitoa.  Pikkupennun ensimmäiset kolme viikkoa ovat riskialttein elämänvaihe. Mikäli tänä aikana – ns. neonataalikautena – ilmenee ongelmia, pyrimme selvittämään syyn ja hoitamaan pientä potilasta. Lue lisää vastasyntyneiden pentujen sairauksista.

Kun tarvitset apua ja neuvoja koiran lisääntymiseen liittyen, ota yhteys lähimpään Evidensia-eläinlääkäriasemaasi!

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat

Uutta: tutustu juuri avattuun Evidensia Kauppaan

Evidensia Kauppa