Eläinlääkäri auttaa poikkeusoloissa maksuttomasti puhelimitse – avasimme valtakunnallisen neuvontanumeron

keskiviikko 1. huhtikuuta 2020
Evidensia puhelinneuvonta 2020

Evidensia haluaa huolehtia siitä, että lemmikit eivät koronaepidemian ja siitä johtuvien rajoitustoimien vuoksi jää ilman eläinlääkärin apua. Olemme avanneet valtakunnallisen eläinlääkärin neuvontanumeron 020 1800 900. Poikkeusolojen aikana neuvonnasta ei veloiteta erikseen, vaan eläinlääkärin konsultaatiota saa pelkän puhelinmaksun hinnalla.

Valtakunnallisessa neuvontanumerossa puheluun vastaavat Evidensian kokeneet eläinlääkärit. Puhelinkonsultaatiossa eläinlääkärit tekevät ensisijaisesti lemmikin hoitotarpeen arviointia ja antavat neuvoja. Jos käynti vastaanotolla on tarpeen, eläinlääkäri ohjaa lemmikinomistajan lähimmälle klinikalle tai sopivalle asiantuntijalle.

Akuuteissa tilanteissa on aina oltava suoraan yhteydessä lähimpään eläinlääkäriklinikkaan. Jotta asiointi olisi mahdollisimman sujuvaa, olemme myös lisänneet kaikkien verkostoomme kuuluvien 40 eläinlääkäriaseman ja eläinsairaalan puhelinpalveluiden kapasiteettia.

Eläinlääkärin neuvonta valtakunnallisessa numerossa on maksutonta ainakin 31.5. asti, poikkeusolojen jatkuessa mahdollisesti pidempäänkin. Evidensia kehittää neuvontapalvelusta saatujen kokemusten perusteella tarpeen mukaan myös muita etäeläinlääkinnän palveluita ja asiointikanavia asiakkailleen.

Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Anssi Tast korostaa, että vastuullisesti toimivassa eläinlääkinnässä etäeläinlääkäripalvelut eivät koskaan voi täysin korvata klinikkakäyntiä.

– Toisin kuin ihmislääketieteessä, lemmikkipotilas ei kykene sanoin kertomaan vaivoistaan. Potilaan tilan, kuten kivun arvioiminen, on eläinlääkärin ammattitaidon varassa ja tässä onnistuminen edellyttää fyysistä tutkimusta. Diagnoosin varmistaminen vaatii usein myös muita tutkimuksia, kuten laboratoriokokeita ja kuvantamista. Lisäksi lain mukaan etäeläinlääkäri voi määrätä reseptilääkkeitä vain lemmikille, jonka hän on aiemmin itse tutkinut, Tast huomauttaa.

Etäeläinlääkäripalvelulla on kuitenkin paikkansa juuri eläinlääkärin avun saatavuuden kannalta.

– Etenkin vallitsevassa tilanteessa on erittäin tärkeää, että lemmikinomistajat ovat matalalla kynnyksellä yhteydessä eläinlääkäriin ja myös riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden lemmikit saadaan tarvittaessa ohjattua klinikalle, sanoo neuvontapalvelua vetävä eläinlääkäri, klinikan johtaja Emmi Klemetti-Hokkanen Eläinlääkäriasema Evidensia Keljonkankaalta ja Vaajakoskelta.

Evidensian valtakunnallinen eläinlääkärin neuvontanumero on avoinna arkisin (ma-pe) kello 8–20 ja viikonloppuisin (la-su) 9–15. Soitto 020-alkuiseen numeroon maksaa kiinteän verkon liittymästä 0,08€/puhelu + 0,07€/min ja matkapuhelinliittymästä 0,08€/puhelu + 0,17€/min.

Lue lisää täältä.