Kasvun vuosi toi Evidensian entistä lähemmäksi yhä useampia lemmikkejä omistajineen

tiistai 31. joulukuuta 2019
Vuosi 2019

Tänä päivänä tarjoamme laadukasta hoitoa lemmikeille jo yli kolmellakymmenellä paikkakunnalla ja yhä useammin myös ympäri vuorokauden. Hoidimme kuluneen vuoden aikana yli 150 000 yksittäistä potilasta – ja jokaista lemmikkiä kuin omaamme.

Verkostomme eläinlääkärit ja hoitajat antavat päivittäin kaikkensa suomalaisten lemmikkien hyvinvoinnin puolesta. Meille on sydämenasia saada lemmikit tarpeen vaatiessa hyvään hoitoon nopeasti lähellä lemmikinomistajia. Siksi olemme panostaneet palveluidemme laadun ja eläinlääkäriverkostomme kehittämiseen. Päivystystoiminta on ollut toimintamme keskiössä tänä vuonna ja avasimmekin peräti kolme uutta 24h-eläinairaalaa. Pohjoisen Suomen alueella päästiin tarjoamaan ensimmäistä kertaa sairaalatasoista hoitoa lemmikkieläimille kellonajasta riippumatta, kun ympärivuorokautinen päivystystoiminta käynnistyi kesällä Pohjois-Suomen eläinsairaalassa Oulussa.  Tampereella käynnistyi odotettu päivystystoiminta, kun Eläinsairaala Veter avasi ovensa. Lokakuussa avautui Espoon Eläinsairaala ja ainutlaatuinen, Suomen ensimmäinen Urheilukoiraklinikka.

 

MRI- ja CT-kuvaukset parantavat hoidon tarkkuutta ja ennakkosuunnittelua. 2019 avautui myös Suomen ja koko Euroopan ainoa urheilevien koirien hoitoon erikoistunut eläinlääketieteen yksikkö, Urheilukoiraklinikka, jossa diagnostiikassa on käytössä myös askelvoima-analyysi.

Päivystävien eläinsairaaloiden lisäksi palvelutarjonta laajeni muillakin verkostomme klinikoilla. Silmäeläinlääkäripalvelut parantuivat merkittävästi, kun SilmäCenter aloitti toimintansa Malmin Eläinklinikka Apexissa. Rovaniemellä Eläinlääkärikeskus Kieppi ja Evidensia Rovaniemi yhdistävät voimansa elokuussa. Helsingissä Eläinlääkäriasema HauMau remontoitiin ja laajennettiin kesällä. HauMaussa aiempien kattavien palveluiden lisäksi tarjolla on laajennuksen myötä myös CT- eli tietokonetomografiatutkimukset, jotka mahdollistavat entistä tarkemman diagnostiikan muun muassa kasvuhäiriöiden sekä keuhko- ja kasvainsairauksien hoidossa. CT-tutkimuksia tehdään Evidensia-verkostossa jo seitsemällä paikkakunnalla. Lisäksi Espoon Eläinsairaalassa on käytössä Suomen ainoa yksityinen korkeakenttä MRI, eli magneettikuvauslaite, jolla saadaan korkealaatuisia ja tarkkoja kuvia ilman röntgensäteitä.

Kohtaamme tunteella – hoidamme tieteellä

Tarjosimme tänä vuonna hyvää hoitoa ja huolenpitoa yli 150 000 lemmikille ympäri Suomen. Mittaamme asiakastyytyväisyyttämme mm. Net Promoter Score – kyselyllä, eli suositteluhalukkuudella. Jopa 90% palautteen jättäneistä suosittelisi eläinlääkäreitämme, 88% hoitajiamme ja 85% käyntiä kokonaisuutena. Käynnin jälkeen lähetettävän palautekyselyn lisäksi saamme palautetta suoraan eläinlääkäriasemillamme, sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivustomme palautelomakkeen kautta. Olemme kiitollisia jokaisesta saamastamme palautteesta. Palautteen saaminen on meille hyvin tärkeää ja auttaa meitä kehittämään toimintaamme entisestään.

Eläinlääketieteellisen laadun takeena ovat eläinlääkäreidemme monipuolinen osaaminen ja jatkuva koulutus, käyttämiemme laitteiden ja välineiden korkea laatu ja potilasturvallisuudesta huolehtiminen. Ponnistelemme näiden tavoitteiden eteen päivittäin ja koulutamme koko henkilöstöämme jatkuvasti. Vuonna 2019 koulutusten pääteemana toiminnassamme on ollut anestesia ja kivun hoito. Tämän lisäksi koulutuksia on järjestetty monista muistakin aiheista sekä omalle henkilöstöllemme että myös verkostomme ulkopuolisille asiantuntijoille. Koulutustapahtumia kertyi kuluneena vuotena lähes 90, koulutusta tunteina yli 300 ja yksittäisiä osallistumiskertoja reilusti yli 2000. Myös vastuullinen mikrobilääkkeiden käyttö kuului oleellisesti vuotemme teemoihin.

Koulutusvuoden huipentuma, Evidensia-päivä keräsi noin 500 evidensialaista kouluttautumaan ja juhlimaan iltagaalaan 20-luvun hengessä.

 

Eläinlääketiede on Evidensiassa kaiken toiminnan keskiössä, ja päätöksenteossa eläinlääketieteen ja eläinten hoidon ammattilaisilla onkin tärkeä rooli. Eläinlääketieteellinen asiantuntijafoorumimme Clinical Board uudistui syksyllä. Clinical Board ottaa kantaa lääketieteellisiin kysymyksiin kuten hoitokäytäntöihin, lääkevalintoihin sekä eläinlääkäreiden ja hoitajien osaamisvaatimuksiin.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja hyvää vuotta 2020. Kiitos kaikille ihanille asiakkaillemme sekä kaksi- ja nelijalkaisille, karvaisille ja karvattomille, höyhenpeitteisille ja suomuisille potilaillemme. Kiitos osaaville asiantuntijoillemme – taitaville eläinlääkäreillemme, osaaville hoitajillemme ja asiantunteville asiakaspalvelijoillemme sekä muille ammattilaisillemme klinikoilla, palveluyksikössä ja asiakaspalvelukeskuksessa. Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme. Pidetäänhän tulevanakin vuonna ystävistämme yhdessä hyvää huolta.

 

Evidensia on pienten ja suurten eläinlääkäriasemien verkosto. Jokainen eläinlääkäriasemamme on eläinlääkärin paikallisesti johtama itsenäinen ja omanlaisensa kokonaisuus – niin palveluiltaan, varustelultaan kuin erikoisosaamiseltaan. Kaikkia eläinlääkäriasemiamme yhdistää laadukas, tutkittuun tietoon perustuva eläinlääketiede ja Evidensian arvoihin pohjautuva, ainutlaatuinen palveluasenne: me kohtaamme jokaisen potilaan tunteella ja hoidamme tieteellä. Olemme lemmikkien ja omistajien apuna sekä arjessa että hädän hetkellä 40 eläinlääkäriasemalla ja -sairaalassa, pienistä lähiklinikoista ympäri vuorokauden palveleviin moderneihin eläinsairaaloihin.