Haluatko jättää meille palautetta?

Haluatko jättää meille palautetta?

Haluatko jättää meille palautetta?

Palautteet asiakaspalaute@evidensia.fi osoitteeseen.

Kaikki palaute on meille tärkeää ja auttaa meitä kehittämään toimintaamme.

Voit antaa palautetta sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalaute@evidensia.fi käynnistä Evidensia-eläinlääkäriasemalla, toiminnastamme yleisesti tai verkkopalvelustamme. Palautteet vastaanottaa valtakunnallinen, asiantuntevista ja koulutetuista eläintenhoitajista koostuva asiakaspalvelutiimimme. Palautteet käsitellään aina yhdessä hoitavan eläinlääkärin ja palautteen antajan kanssa.

Kerrothan viestissäsi mitä palautteesi koskee (Evidensia-eläinlääkäriasemaa tai -eläinsairaalaa, Evidensian toimintaa yleisesti, Evidensia.fi-verkkopalvelua).

Otamme meille lähetetyt palautteet käsittelyyn 1-3 arkipäivän kuluessa. Lähetämme tästä kuittauksen palautteen lähettäjälle sähköpostitse. Lue yleiset ehdot täältä.

Mikäli asiasi on akuutti tai kysymyksesi koskee lemmikin vointia, soitathan suoraan klinikalle. 

Eläinlääkäriasemien yhteystiedot

Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Voit ottaa yhteyttä Evidensian valtakunnalliseen asiakaspalveluun soittamalla numeroon 

0300 484 789 

Soitto 0300-alkuiseen numeroon maksaa 0,42 eur/min + pvm/mpm.

tai lähettämällä viestiä osoitteeseen

 asiakaspalvelu@evidensia.fi

Palvelemme arkisin klo 7:30– 19:00.

Sähköposteihin vastaamme 1–3 arkipäivän kuluessa.

LUE LISÄÄ ASIAKASPALVELUSTA

Hätätilanteessa toimi näin!

Mikäli sinulla on lemmikkisi hoitoon liittyvä kysymys tai muuta akuuttia asiaa, otathan yhteyttä suoraan Evidensia-eläinlääkäriasemalle tai 24/7 päivystävään eläinsairaalaamme.
KLINIKOIDEN YHTEYSTIEDOT

Muuttuivatko suunnitelmat?

Ajanvaraus tulee peruuttaa tai siirtää puhelimitse ottamalla suoraan yhteyttä klinikalle klinikan aukioloaikojen puitteissa, kuitenkin viimeistään 24h ennen varattua aikaa. Myöhemmin tehdystä peruutuksesta, muutoksesta tai peruuttamattomasta ajasta veloitamme 49 € ja 89 € erikoistoimenpiteiden ajanvarauksista (anestesiatoimenpiteet, leikkaukset, hammastoimenpiteet, röntgentutkimukset, ultraäänitutkimukset, mri- ja ct-tutkimukset).

TUTUSTU PERUUTUSEHTOIHIN

Toimintatapamme palautteiden käsittelyssä

Käsittelemme saamamme palautteet tarvittaessa aina henkilökohtaisesti asiakkaan ja potilaan hoitoon osallistuneen henkilöstön kanssa.
LUE LISÄÄ PALAUTTEIDEN KÄSITTELYSTÄ