SilmäCenter

Silmäcenter palvelee Malmin Apexissa

Silmäcenter tarjoaa Suomen kattavimmat silmäeläinlääkäripalvelut kaikille lemmikeille Malmin Eläinklinikka Apexin tiloissa. Klinikalla on tarjottu erikoisosaamista silmäsairauksien hoidossa jo yli 20 vuoden ajan.

Tällä hetkellä Silmäcenterin tiimissä potilaita vastaanottavat Elina Pietilä (ELL, Dip. ECVO, European Specialist in Veterinary Ophthalmology, silmätarkastuseläinlääkäri), Anna Valtonen (ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, silmätarkastuseläinlääkäri) sekä silmäsairauksiin perehtymisen aloittanut eläinlääkäri Heli Hakolehto. Lisäksi tiimissä on kolme silmähoitajaa. Sari Jalomäki (ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, silmätarkastuseläinlääkäri) on sapattivapaalla vuoden 2022.  
 
Tavallisimpia syitä hakeutua silmäeläinlääkärin vastaanotolle ovat erilaiset silmätulehdukset ja -vammat, näköongelmat ja seulontatutkimukset perinnöllisten silmäsairauksien varalta. Potilaiden tutkimiseen on klinikalla kattava varustus, mukaanlukien ERG ja retinoskopiavälineet. Luomi- ja vilkkuluomileikkausten lisäksi Silmäcenterissä tehdään sarveiskalvokirurgiaa, linssiluksaatio- ja kaihileikkauksia sekä fotokoagulaatiohoitoja.

Silmäcenterissä toimii silmäeläinlääkäri ja -hoitaja pääsääntöisesti jokaisena arkipäivänä. 

Potilaita hoidetaan sekä ajanvarauksella että lähetteellä. Akuuttipotilaat pyritään ottamaan vastaan pikaisesti ja tarvittaessa opastamme kollegoita ensiavun antamisessa ennen silmäeläinlääkärille pääsyä.

Ajanvaraus Silmäcenteriin pääasiassa puhelimitse. Virallisiin silmätarkastuksiin voi varata ajan myös nettiajanvarauksestamme.

Aukioloajat

 • Maanantai
  07:30 - 20:00
 • Tiistai
  07:30 - 20:00
 • Keskiviikko
  07:30 - 20:00
 • Torstai
  07:30 - 20:00
 • Perjantai
  07:30 - 20:00
 • Lauantai
  Suljettu
 • Sunnuntai
  Suljettu
 • Työntekijät

  Okko Sukura

  Klinikan johtaja

  Okko Sukura

  Eläinlääkäri

  Lotta Pänkälä

  Lotta Pänkälä

  Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

  Lotta on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1996. Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi hän valmistui vuonna 2014. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat ihosairaudet, dermatologia. Lotta on suorittanut ESAVS-järjestön (European School of Advanced Veterinary Studies) dermatologian kurssit I-III Wienissä vuosina 2011-2013. Hän kouluttautuu vuosittain useilla kursseilla sekä kotimaassa että ulkomailla. Kielitaito: Suomi Svenska English   EläimetMaatiaiskissat Voltti ja KerttuIrlanninterrieri VestaTaidotIhosairaudet / DermatologiaYleiskirurgiaSisätauditYleislääketiedeEksoottisten eläinten lääketiede
  Lue lisää työntekijästämme Lotta
  Sari Jalomäki

  Sari Jalomäki

  Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri - VUOROTTELUVAPAALLA vuoden 2022

  Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri (oftalmologia), Silmätarkastuseläinlääkäri, Eläinlääketieteen lisensiaatti, Eläinlääketieteellinen korkeakoulu, Helsinki 1994 Silmätarkastuseläinlääkärin tutkinto (European Eye Scheme Examiner), Helsinki 2000 Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, Helsinki 2003 Jatkokoulutus: Lukuisia jatkokoulutustapahtumia vuosittain sekä Suomessa että ulkomailla; myös luennoitsijana The Royal Veterinary College, University of London 1996 ESAVS Veterinary Ophthalmology 1998-1999, 2002 Purdue University 2005 Ohio State University 2007 Jäsenyydet: Suomen Eläinlääkäriliitto, Suomen Oftalmologieläinlääkärit ry, European Society of Veterinary Ophthalmology, Suomen Kennelliiton silmäsairaustyöryhmä Työkokemus: Malmin Eläinklinikka Apex vuodesta 1992, Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta (erikoistuminen) Kielitaito: Suomi Svenska English Eläimetmaatiaskissat Raita ja MikiTaidotSilmäsairaudet / OftalmologiaPieneläinten perinnölliset silmäsairaudet
  Lue lisää työntekijästämme Sari
  Elina Pietilä

  Elina Pietilä

  Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, Dip.ECVO

  Valmistuin Helsingin yliopistosta v. 1998. Valmistumisen jälkeen työskentelin muutaman vuoden yleiseläinlääkärinä yksityisillä pieneläinklinikoilla. Helsingin yliopiston pieneläinklinikalla aloitin työt vuonna 2001. Silmiin pääsin vähän perehtymään heti ensimmäisissä työpaikoissa Veterissä ja Apexissa, Heikki Nurmen ja Sari Jalomäen ollessa lomilla. Kiinnostus heräsi siinä määrin, että aloitin pohjoismaisen koirien ja kissojen perinnöllisten silmäsairauksien diagnosoimisen koulutusohjelman vuonna 2002 ja sain silmätarkastusoikeudet vuonna 2006. En malttanut jättää opintoja siihen, vaan suoritin eurooppalaisen eläinten silmäsairauksien erikoistumiskoulutusohjelman, ns. residenssin, vuosina 2005-2008 Zürichissä, Helsingissä ja Missourissa. Diplomate of the European College of Veterinary Ophthalmologists (Dip. ECVO) -tittelin sain suoritettuani koulutusohjelmaan kuuluvat teoria- ja käytännön tentit, ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaisena. Erikoistumiskoulutuksen jälkeen olin 10 vuotta oftalmologian eli silmätautiopin kliinisenä opettajana Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Pieneläin- ja hevossairaalassa tehtävän potilastyön lisäksi vastuullani oli siellä oman erikoisalani perusopetus ja jatkokoulutus. Osallistuin myös alan tutkimusprojekteihin mm. yhteistyössä Hannes Lohen tutkimusryhmän kanssa. Vuodesta 2015 lähtien olen tehnyt töitä myös toiminimelläni Ennansilmä. Huittisten kotivastaanoton lisäksi käyn luennoimassa kollegoille ja harrastajille, teen satunnaisesti virallisia silmätarkastuksia koirayhdistysten tiloissa sekä yhteistyötä mm. suomalaisen silmänpainemittarin valmistajan kanssa. Työn ohella olen toiminut aktiivisesti oftalmologian alalla erilaisissa luottamustehtävissä. Tällä hetkellä olen silmätarkastuseläinlääkärikoulutuksesta vastaavan Nordic Eye Examination Committeen puheenjohtaja ja jäsenenä Suomen Kennelliiton Jalostustieteellisen toimikunnan silmäsairaustyöryhmässä sekä ECVOn Hereditary Eye Disease Committeen Advisory Boardissa. Meillä on kotona 3-vuotias rottweiler, joka kulkee mukanani Huittisten ja Helsingin väliä.
  Lue lisää työntekijästämme Elina
  Työntekijämme

  Julkaisumme Facebookissa