Sopiiko kani lapsiperheeseen?

On kuitenkin muistettava, että pääasiallinen vastuu lemmikistä kuin lemmikistä on aina vanhemmilla, ja jo lemmikin hankintaa suunniteltaessa on syytä varautua esimerkiksi eläinlääkärikäynteihin ja muihin yllättäviin tapahtumiin ja kuluihin.

– Kani vaatii tiukan hygienian, ja sen vessa-astia on tyhjennettävä säännöllisesti. Kania on myös ruokittava oikein, jotta se pysyy terveenä ja sen hampaat pysyvät kunnossa, eksoottisten eläinten eläinlääkäri Delphine Laniesse Evidensia Tammistosta muistuttaa.

Lue lisää kanin ruokinnasta

Kanit ovat ystävällisiä ja purevat harvoin. Leikkaamattomat naaraat voivat joskus raapia tai purra suojellessaan reviiriään. Suosittelemmekin naaraspuolisten kanien sterilointia lääketieteellisistä syistä niiden ollessa puolen vuoden ikäisiä.

– Vaikka kanit ovat usein sosiaalisia ja nopeita oppimaan, on tärkeää muistaa, että kanit ovat herkkiä eläimiä ja esimerkiksi niiden selkä voi murtua, jos kani putoaa omistajansa sylistä. Seurauksena voi olla halvaantuminen ja jopa kanin lopetus. Tämän estämiseksi lapsille tulee opettaa, miten kania pidetään turvallisesti tai ottaaksesi varman päälle opettaa heidät jättämään kani lattialle. Kanit myös stressaantuvat helposti, joten lapset täytyy opettaa kohtelemaan kaneja rauhallisesti, Laniesse sanoo.

Kun kaikki tämä otetaan huomioon, kani on loistava lemmikki myös lapsiperheeseen!

Löydä eläinlääkäriasema lähelläsi