Avaamme Suomen ensimmäisen urheilukoiraklinikan Espooseen

keskiviikko 25. heinäkuuta 2018
urheilukoiraklinikka-elmeri

Urheilukoiraklinikkaa tulevat luotsaamaan urheilevien koirien hoitoon perehtyneet eläinlääkärit Laura Hakala ja Tiiu Toijala.

Avaamme 2019 Espoossa Suomen ensimmäisen urheilukoirien hoitoon erikoistuneen eläinklinikan, jossa aktiivisimmista koirista huolehtivat urheilukoirien hoitoon perehtyneet eläinlääkärit.

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Laura Hakala on suorittanut jatko-opintoja ortopediasta ja urheilukoirien vaurioista laajasti osallistumalla useille kansainvälisille kursseille ja kongresseihin ja suorittamalla kaksi kuukautta kestävän AOVET Fellowship -ohjelman Italiassa ja Irlannissa urheilukoiraklinikoilla. Erityisinä kiinnostuksen kohteina Lauralla ovat niveltähystykset, akuutit traumat ja murtumat sekä varpaiden vauriot. Laura vastaanottaa potilaita toistaiseksi Evidensian Finnoon eläinsairaalassa sekä Malmin Eläinklinikka Apexissa.

Eläinlääkäri ja sertifioitu koirien kuntoutuseläinlääkäri (CCRT) Tiiu Toijala on opiskellut urheilukoirien hoitoa ja kuntoutusta lukuisilla kansainvälisillä kursseilla ja suorittanut kuukausien harjoittelujaksoja yhdysvaltalaisella urheilukoiraklinikalla (Veterinary Orthopedic and Sports Medicine Group). Tiiu on keskittynyt etenkin rasitusperäisten vammojen hoitoon ja diagnosointiin, ja hän on suorittanut laajan jatkokoulutuksen liittyen tuki- ja liikuntaelinten ultraäänitutkimuksiin. Tiiu suorittaa työn ohessa erikoistumistutkintoa urheilukoirien hoidossa ja kuntoutuksessa (American College of Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation). Tiiu vastaanottaa potilaita toistaiseksi Evidensian Finnoon eläinsairaalassa.

Heidän tukenaan projektissa toimii italialainen, maailmalla tunnettu urheilukoiraeläinlääkäri Alessandro Piras.