Eläinklinikka Syke avasi ovensa tänään päiväsairaalana ja aloittaa Porin seudun päivystykset asteittain

maanantai 9. elokuuta 2021
_DSC7755

Pieneläinpäivystyksiä aloitteleva Eläinklinikka Syke toimii kauppakeskus Iccon tiloissa Porin Mikkolassa. Tämä hiljan ovensa avannut, uusi pieneläinklinikka on avoinna arkisin kello 8-20 ja päivystää perjantaista kello 16 maanantaiaamuun kello kahdeksaan asti. Vuodenvaihteen jälkeen päivystys toimii 24/7.

  • Eläinklinikka Syke
  • Marika Virtanen
  • päivystys 24/7
  • päiväsairaala
  • Sanna Suoniemi

Evidensian verkostoon kuuluva Eläinklinikka Syke avasi tänään ovensa Kauppakeskus Iccossa sijaitsevissa tiloissa Porissa. Syke on avoinna arkisin aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Syyskuun alusta lähtien klinikka myös päivystää viikonloppuisin ja arkipyhinä vuorokaudet ympäriinsä, ja vuoden 2022 alusta päivystetään ympäri vuorokauden 24/7. Klinikka käynnistettiin aiottua laajamittaisempana, päiväsairaalatoimintana.

– Meillä on laajat aukioloajat ja myös arkipäiviin jätetään aikoja akuuttipotilaita varten, Eläinklinikka Sykkeen johtaja Marika Virtanen kertoo.

Maksuvaihtoehtoina Sykkeellä on paitsi perinteinen käteinen ja korttimaksu myös ainoana Porissa laskutus- ja osamaksumahdollisuus Collectorin kautta.

– Kun 24/7 -päivystykset vuodenvaihteessa alkavat, meillä pitäisi olla töissä sekä ajanvarauksessa että päivystyksessä yhteensä seitsemän eläinlääkäriä ja 11 hoitajaa, sekä useampi tuntityöntekijä Virtanen laskeskelee.

Evidensiaan kuuluvassa Eläinklinikka Sykkeessä on omat vastaanottohuoneensa niin kissoille kuin koirillekin. Kuvassa hoitaja Sade Hagman viimeistelee tutkimushuoneen käyttöönottoa.

Uuden klinikan laitteisto on kauttaaltaan uudenaikainen ja monipuolinen. Hoitaja Anu Lyly-Yrjänäinen (vasemmalla) ja eläinlääkäri Sanna Suoniemi harjoittelevat caiman-instrumentin käyttöä. Sillä hyydytetään kudoksia.

Kissoille ja koirille on omat tilansa

Eläinklinikka Sykkeessä on oma odotusaula ja hoitohuone vain kissoja varten. Kissoille on myös omat heräämö- ja päiväsairaalaosastonsa, samoin koirille. Päiväsairaalaosastoille jäävät kissat ja koirat voidaan pitää paitsi erillään toisistaan, erillään myös leikkaussaleissa ja heräämöissä olevista potilaista. Näin pystytään huolehtimaan korkeatasoisesta hygieniasta, etteivät mahdolliset infektiot pääse leviämään päiväsairaalan sisällä.

Tiloista löytyy neljä vastaanottohuonetta, kaksi leikkaussalia, yksi iso hammasstudio, hyvin varusteltu laboratorio, akuuttipotilaiden hoitotila, välinehuolto, huone likaisille toimenpiteille ja digiröntgen, jolla onnistuu kuvantaminen myös eläimen seisoessa lattialla eläimen tila niin vaatiessa.

– Täällä on monipuolinen ja uudenaikainen laitteisto. Käytössä on useita anestesialaitteita ja tarvittaessa ventilaattori. Hammashoidot tehdään turvallisessa inhalaatioanestesiassa ja anestesiaa valvotaan koko toimenpiteen ajan. Hampaiden kunto voidaan varmistaa RTG-kuvantamisella, hammashoitoihin perehtynyt Marika Virtanen avaa klinikan varustelua.

– Kirurgiassa on mahdollisuus käyttää perinteisen polton lisäksi kehittynyttä, kudosten hyydyttämiseen perustuvaa tekniikkaa erityisesti verisuonten hyydyttämiseen ja katkaisuun, eläinlääkäri Sanna Suoniemi täydentää.

Lisähappea on saatavilla kaikissa hoitohuoneissa, röntgenissä, akuuttihoitotilassa, leikkausvalmistelujen aikana ja jokaiseen heräämöhäkkiin.

Sykkeen röntgenhuoneessa on moderni digiröntgen, jossa potilas voidaan kuvata makuultaan tai seisten potilaan tilan niin vaatiessa.

Uudet, puhtaat, modernit ja äänieristetyt tilat odottavat Porin seudun potilaita saamaan hyvää hoitoa. Kuva on vastaanottohuoneiden takaisesta käytävästä, josta on pääsy laboratorioon ja akuuttipotilaiden hoitotilaan.

Potilasystävällisyys kulmakivenä toiminnassa 

Eläinklinikka Syke panostaa erityisesti eläinten oikeanlaiseen ja potilasystävälliseen käsittelyyn. Laadukkaan eläinlääkinnän varmistamiseksi henkilökunnalle järjestettiin pitkä, kuusi viikkoa kestänyt perehdytysjakso, jona aikana onnistuttiin luomaan myös oikeanlaista ryhmähenkeä, hitsattua tiimityö toimivaksi.

– Toivomme, että hyvä tiimihenkemme välittyy asiakkaillemme, Marika Virtanen kertoo ja odottaa innolla tulevaa, klinikan kehittymistä entisestään. Evidensian perusperiaatteisiin kuuluu, että henkilökuntaa koulutetaan jatkossakin ja luodaan tarpeen mukaan uusia palveluita klinikalle.

– Tuntuu hyvältä, että ovet ovat nyt auki, pääsemme vastaanottamaan potilaita ja aloittamaan päivystystoiminnan portaittain Porin ja lähialueiden lemmikkien avuksi. Otamme innolla vastaan potilaita myös Porin alueen ulkopuolelta, Marika Virtanen lupaa ja toivottaa kaikki asiakkaat tervetulleiksi.

Tervetuloa tämän remonttivaiheessa kuvatun, mutta nyt jo valmiin asiakaspalvelutiskin kautta turvalliseen ja potilasystävälliseen hoitoon! Eläinklinikka Syke ottaa vastaan asiakkaita Porin seudulta tai mistä tahansa muualta Suomesta tästä päivästä lähtien.

Hoitaja Sade Hagman on saanut kuusi viikkoa pitkän perehdytyksen tehtäviinsä yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Koko klinikan väki iloitsee, että ovet ovat nyt auki ja potilaita päästään hoitamaan.

Teksti Virpi Perälä ja kuvat Anna-Maija Sillanpää