Eläinlääkäri Kirsti Schildtistä dermatologian diplomaatti

torstai 13. heinäkuuta 2017
kirsti-schildt-diplomaatiksi

Evidensia Aurinkolahdessa ja Tammistossa potilaita vastaanottava Schildt on Suomen ensimmäinen eläinten ihotautispesialisti.

– Ehdottomasti tavallisimpia potilaitani ovat allergiasta kärsivät lemmikit. Allergia voi olla sekä eläimen että omistajan elämänlaatua merkittävästi heikentävä sairaus, joten on upeaa pystyä auttamaan molempia voimaan paremmin, ELL, CertVD, DipECVD Kirsti Schildt kertoo.

Schildt on Suomen ensimmäinen virallisesti ihosairauksiin erikoistunut, diplomaattitutkinnon suorittanut eläinlääkäri. Eläinlääkärin tutkinnon lisäksi hän on siis suorittanut virallisen kansainvälisen erikoistumiskoulutuksen eli residenssin ja vaativan tentin. Koulutuksen ja tentin järjestää European College of Veterinary Dermatology (ECVD).

– Dermatologia on kiehtovaa etsivän työtä, jossa yhdessä omistajan antamien taustatietojen, kliinisen tutkimuksen ja erilaisten näytteiden perusteella päästään useimmiten diagnoosiin ja hoitovalintoihin. Viihdyn erittäin hyvin myös mikroskoopin äärellä, ja jatko-opinnot ovat antaneet mahdollisuuden perehtyä myös histopatologiaan, Schildt kertoo.

Tuore diplomaatti vastaanottaa sekä ajanvaraus- että lähetepotilaita Evidensian Aurinkolahden ja Tammiston toimipisteissä.

– Minulle on tärkeää vähentää antibioottien käyttöä ihosairauksien hoidossa. Mikäli hoitava eläinlääkäri joutuu määräämään potilaalle antibioottikuurin toisensa jälkeen, koen, että potilas kannattaa lähettää ihosairauksiin perehtyneen eläinlääkärin vastaanotolle muiden hoitovaihtoehtojen selvittämiseksi, hän toteaa.

Schildt valmistui eläinlääkäriksi vuonna 1994 ja on sittemmin jatkokouluttautunut ahkerasti. Hän on suorittanut muun muassa kolmevuotisen ESAVS-järjestön pieneläindermatologian kurssin vuosina 2002–2005 sekä Certificate in Veterinary Dermatology -lisätutkinnon vuonna 2011. Ihotautispesialistin opinnot hän aloitti vuonna 2013.

– Diplomaatti on alan arvostetuin kansainvälinen tutkinto, joten olemme todella ylpeitä saadessamme joukkoomme jo neljännen diplomaatin. Kirsti on tehnyt loistavaa työtä ja on hienoa, että hänen osaamisensa on koko asiantuntijaverkostomme ja kaikkien potilaidemme käytettävissä, iloitsee Evidensia Eläinlääkäripalveluiden toimitusjohtaja Jukka Toivanen.

Schildtin lisäksi Evidensiassa työskentelevät diplomaatit Eva Sarkiala (suu- ja hammassairaudet) Evidensia Tammistossa, Anne Muhle (neurologia) Evidensia Finnoossa sekä Jonna Jokisalo (hevosten sisätaudit) Evidensia Hyvinkäällä.