Eläinlääkäriasema Evidensia Turku uudistuu Jokirannan Eläinlääkäreiksi

keskiviikko 4. marraskuuta 2020
Evidensia Turku Jokirannan Eläinlääkärit web

Jokirannan Eläinlääkäreiden klinikan johtaja, eläinlääkäri Jens Kraushaar ja klinikkamanageri Pauliina Kotamäki kannattelevat paitsi uudistuvan klinikan kylttiä myös sen toimintaa. Aurajoen varrella palveleva klinikka haluaa profiloitua niin kissoille kuin koirillekin kodikkaaksi paikaksi saada apua.

Teksti ja kuvat Lea Froloff

Eläinlääkäriasema Evidensia Turku on tästä päivästä lähtien nimeltään Jokirannan Eläinlääkärit. Tämän itsenäisen ja paikallisjohtoisen Evidensian klinikan tiloja uudistetaan parhaillaan kattavasti. Kissaystävällinen klinikka panostaa entisestään niin kissojen kuin koirienkin viihtyisyyteen. Toiminta jatkuu remontin aikana normaalisti. Remontin on määrä valmistua joulukuun alulla.

Aurajoen rannassa, Manillan vieressä sijaitsevat tilat rakennettiin alun perin ortopediseksi erikoisklinikaksi. Kun ortopedinen yksikkö siirtyi kolmisen vuotta sitten Eläinsairaala Vettoriin Raisioon, tiloihin jäi yleispraktiikka. Sisätilat päivitetään nyt vastaamaan klinikan nykytarpeita.

Potilaiden vastaanottohuoneita tulee lisää.

‒ Saamme jonkin verran palautetta, että asiakas joutuu odottamaan pääsyään eläinlääkärin vastaanotolle. Usein se on johtunut siitä, että tilat loppuvat kesken. Toivomme, että lisätilat tuovat jouhevuutta aikatauluihin ja toimintaamme, sanoo klinikkamanageri Pauliina Kotamäki.

Lemmikeille ja heidän omistajilleen halutaan tarjota aiempaa pehmeämpi ja lempeämpi kokemus.

‒ Omistajalle on todella hankala tilanne, kun lemmikki lähtee viimeiselle reissulle. Teemme yhden huoneista vähän lämpimämmäksi ja enemmän kodinomaiseksi. Tilanne on joka tapauksessa vaikea, mutta toivottavasti vähemmän kliininen, kertoo klinikan johtaja, eläinlääkäri Jens Kraushaar.

Kissojen ja koirien erilliset tilat säilyvät

Klinikan tarkka jakautuminen erillisiin kissojen ja koirien odotus- ja vastaanottotiloihin säilyy.

‒ Se on tosi iso etu. Täällä kissat ja koirat pääsevät eri tiloihin jo tullessaan sisään tuulikaapista. Kissoille on oma rauhallinen puolensa. Uusi, ikkunallinen potilastutkimushuone rakennetaan kissan tarpeiden mukaan, kuvailee Kraushaar.

Kissahuoneeseen rakennetaan kiipeilyseinä.

‒ Kissa tykkää luontaisesti olla korkealla ja katsoa ulos. Pyrimme tukemaan lajityypillistä käyttäytymistä niin paljon kuin se on mahdollista tällaisessa ympäristössä, Kotamäki jatkaa.

Koirapotilaita on eläinlääkärille pääsyä odottamassa yleensä enemmän kuin kissoja.

‒ Meillä on usein se tilanne, että koirapotilashuoneet ovat täynnä. Emme kuitenkaan halua ottaa koiria kissojen tiloihin, jotta kissojen potilashuoneet pysyvät mahdollisimman vapaina koirahajuista. Lisätilalla saamme tähänkin helpotusta, toteaa Kotamäki.

Remontin myötä kissojen odotushuone pienenee. Se on ollut turhankin iso, odottavathan kissat vastaanotolle pääsyä omissa kuljetuslaatikoissaan.

Eristettäville lemmikeille uusi eristyshuone

Eläinlääkäriaseman aseptiikka- ja hygieniavaatimukset ovat korkeat.

‒ Ei ehkä vielä olla ihmissairaalamaailmassa, mutta ei kauhean kaukanakaan siitä. Saamme samalla parannettua myös muutamia tähän liittyviä asioita, Kotamäki kertoo.

Ripuloiville ja oksentaville lemmikeille on rakenteilla uusi eristyshuone. Tilojen uudelleenjärjestelyn myötä on paremmat mahdollisuudet ottaa myös päiväsairaalapotilaita esimerkiksi nesteytykseen tai seurantaan.

Klinikan henkilökunnalle on tärkeää kuulla asiakkaiden toivomuksia ja näihin päästiin kunnolla käsiksi laajan asiakastyytyväisyyskyselyn avulla.

‒ Saimme todella paljon vastauksia kyselyymme. Kaikki on luettu ja käyty läpi. Yksi toiveista oli lauantain aukiolo. Tämän pystymme mahdollisesti toteuttamaan vuoden 2021 aikana, kertoo Kraushaar.

Remontin on määrä valmistua joulukuun neljänteen päivään mennessä.

Klinikka on nyt nimeltään Jokirannan Eläinlääkärit

Eläinlääkäriasema Evidensia Turku on tästä päivästä lähtien nimeltään Jokirannan Eläinlääkärit. Jatkossa myös muut Evidensia-verkoston eläinlääkäriasemat toimivat omilla paikallisilla nimillään. Nimenmuutoksella halutaan korostaa paikallisuutta ja itsenäisyyttä.

‒ Olemme edelleen osa Evidensiaa. Vaikka kuulumme Evidensia-eläinlääkäriasemien verkostoon, olemme silti itsenäisiä klinikoita. Omaa klinikkaamme johtaa paikallisesti eläinlääkäri Jens Kraushaar, selvittää klinikkamanageri Pauliina Kotamäki.

Jokirannassa, Itäinen Rantakatu 66:ssa sijaitsevan eläinlääkäriaseman palvelut ja aukioloajat pysyvät ennallaan. Myös henkilökunta jatkaa samalla kokoonpanolla.

‒ Sama iloinen joukko täällä ottaa asiakkaita vastaan ja palvelua saa ihan kuten ennenkin, Kotamäki lupaa.

Myös tiivis yhteistyö toisen Evidensiaan kuuluvan, pieneläinpäivystyksistä ympärivuorokautisesti huolehtivan Raision Eläinsairaala Vettorin kanssa jatkuu. Yhteistyötä helpottaa kaikille Evidensia-klinikoille yhteinen potilastietojärjestelmä. Lemmikkien hoitohistoria on siten kaikkien hoitoon osallistuvien eläinlääkinnän ammattilaisten käytössä kaikilla Evidensia-eläinlääkäriklinikoilla ympäri Suomen.