Eläinsairaala Savon Murre alkaa rakentua Kuopion Savilahteen

perjantai 3. syyskuuta 2021
Aula tyhjä

Tältä näytti vielä viime talvena Eläinsairaala Savon Murren valoisa sisääntuloaula. Remontin jälkeenkin valoa riittää ja tila tulee olemaan mukava oleskella.

  • 24/7
  • Eläinsairaala Savon Murre
  • Karoliina Nyyssönen
  • Marja-Riitta Mutka

Evidensia-verkostoon kuuluva, koko keskisen Suomen suurin eläinsairaala, Eläinsairaala Savon Murre alkaa rakentua osoitteeseen Savilahdentie 14, Kuopio. Rakennustyöt ja rekrytointi ovat käynnissä. Asiakkaille ovet avataan tammikuussa 2022.

Valtakunnallinen rakennusbuumi on näkynyt Eläinsairaala Savon Murrenkin suunnitelmissa, ja osaavaa rakennusporukkaa jouduttiin metsästämään kissojen ja koirien kanssa.

– Saimme onnekkaasti eläinsairaalaprojekteista Eläinsairaala Vettorista Raisiossa ja Eläinsairaala Evidensia Tammistosta Vantaalla jo näyttöä antaneen Rakennushuolto Aho Oy:n rakennuttajaksi, ja rakentaminen on voitu luovuttaa asiantunteviin käsiin. Valmista pitäisi tulla vuodenvaihteessa, kertoo Eläinsairaala Savon Murren johtaja, eläinlääkäri Karoliina Nyyssönen.

Rakennusbuumi näkyy myös tulevan eläinsairaalan ulkopuolella, sillä katuja, liittymiä ja viereistä Prismaa muokataan uuteen uskoon. Eläinsairaalaan saadaankin suora ajoliittymä Savilahdentieltä helpottamaan kulkua. Viitostien läheisyys ja suora liittymä helpottavat paikan löytämistä hädän hetkellä.

– Tulemme sijaitsemaan osoitteessa Savilahdentie 14. Seinän takana palvelevasta Musti ja Mirri -liikkeestä saamme varmasti molemmin puolin synergiaetuja, ja samassa rakennuksessa sijaitseva kuntosali Fressi on auki 24/7, kuten mekin, Nyyssönen sanoo.

– Erittäin tärkeä liiketilan valintaperuste olikin sijainti, sillä haluamme olla helposti jokaisen tavoitettavissa. Meille päästäkseen ei tarvitse omistaa autoa, sillä Savilahdentien bussipysäkeiltä on lyhyt kävelymatka Eläinsairaala Savon Murreen. Autolla asioiville löytyy muutamia parkkipaikkoja eläinsairaalan edestä, ja Prisman kylkeen kohoava uusi parkkihalli puolestaan lisää mahdollisuuksia asioida myös muualla samalla käynnillä.

Itse eläinsairaalan sisällä tulevia toimintoja ei isosta tyhjästä tilasta voi vielä hahmottaa, mutta odotusaula ja myymälä tulevat sijaitsemaan valoisassa aulatilassa. Odotusauloja on kolme: yksi päivystys- ja ajanvarauspotilaille, toinen diagnostisen kuvantamisen sekä kirurgian osaston potilaille ja kolmas kissoille. Lisäksi aulassa sijaitsee oma alue, jonne lemmikeillä ei ole asiaa. Tämä on varattu asiakkaille, jotka haluavat esimerkiksi tehdä tietokoneella töitä sen aikaa, kun oma lemmikki on toimenpiteessä.

Aulatila, tutkimushuoneet sekä luento- ja ruokasali on suunniteltu yhdessä sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykösen kanssa.

Kuvassa hahmotelma Eläinsairaala Savon Murren odotusaulasta.

Tältä tulevat näyttämään uuden eläinsairaalan asiakaspalvelu ja myymälä.

Eläinsairaala on jo aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa

Eläinsairaala Savon Murre on jo nyt vahvasti mukana sosiaalisessa mediassa. Hankkeen etenemistä voi seurata Savon Murren Facebook- ja Instagram- tileiltä, joissa eläinsairaala tiedottaa rakennusprojektin etenemisestä, esittelee henkilökuntaansa ja keskustelee päivänpolttavista asioista.

Eläinsairaala osallistui myös Pohjois-Savon TE-palveluiden järjestämään TE-liveen, jossa siitä kiinnostuneilla työntekijöillä oli mahdollisuus kysyä chatin välityksellä kysymyksiä. Tallenne on nähtävissä Youtubessa osoitteessa https://youtu.be/BADpBy5Sja0.

Eläinsairaala Savon Murre Facebookissa:

https://www.facebook.com/elainsairaala.savonmurre

Eläinsairaala Savon Murre Instagramissa:

https://www.instagram.com/elainsairaalasavonmurre/

Eläinsairaala Savon Murre saa myös erityiset luento- ja ruokailutilat.

Kuvassa eläinsairaalan henkilökunnan lounge-tila, joka on tarkoitettu hetken lepäilyyn epäilemättä kiireisten työpäivien ja -öiden lomassa, kun potilaiden tilanne sen sallii.

Rekrytointi on edennyt hyvin

Hakemuksia avoimiin työtehtäviin on tullut erittäin runsaasti. Uusi sairaalamanageri Marja-Riitta Mutka aloittaa työnsä 13. päivänä syyskuuta ja muut työtehtävät tullaan täyttämään hakemuksen jo lähettäneistä.

– Eläinlääkäreiden ja klinikkaeläinhoitajien hakemuksia otamme kuitenkin vastaan vielä avajaisiin saakka. Kannattaa kuitenkin olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä aloitamme kattavan perehdytyksen työntekijöille joulukuun aikana, Karoliina Nyyssönen ohjeistaa.

Asiakkaat pääsevät tutustumaan uuteen eläinsairaalaan tammikuussa 2022, jolloin sen on tarkoitus käynnistää ympärivuorokautinen toimintansa.

Eläinsairaala Savon Murren johtajan, Karoliina Nyyssösen kesä on ollut kiireinen. Kuvan Pirjo-pentu kävi hänen kotonaan pentutarkastuksessa, ja muutaman kerran Nyyssönen on käynyt tallilla hoitamassa hevosia akupunktiolla. Hänen muu aikansa on mennyt tiukasti eläinsairaalan suunnittelussa.

Teksti Virpi Perälä, kuvat Tea-Mariia Pyykönen, Karoliina Nyyssönen ja Mirka Jantunen