Eläinsairaala Vettori Raisiossa uudistaa ja laajentaa toimitilojaan

tiistai 8. joulukuuta 2020
Vettori remontti 6 (1)

Ortopedi Mikael Granholm keskittyy koiran polvioperaatioon. Avustamassa ortopediaan ja leikkaussalityöskentelyyn perehtynyt hoitaja Anna Laakso.

Eläinsairaala Vettoriin on parhaillaan rakenteilla lisätilaa yli 300 neliömetriä, myös nykyisiä tiloja uudistetaan. Laajennuksen myötä eläinsairaala pystyy vastaamaan entistä paremmin tasaisesti kasvavaan päivystyspalveluiden kysyntään. Remontin on määrä valmistua maaliskuussa 2021, ja sen aikana toimintaa jatketaan aivan normaalisti.

‒ Remontin myötä pystymme takaamaan toiminnan sujuvuuden ja tarjoamaan yhä parempaa palvelua asiakkaille. Saamme myös lääkäreille ja henkilökunnalle paremmat tilat toimia, kertoo klinikkamanageri Jenny Peltomaa.

Eläinsairaala Vettorissa lemmikit saavat apua kattavasti, ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta perusterveyden palveluihin, ensiapuun, vaativiin toimenpiteisiin sekä kuntoutukseen. Sairaala panostaa erityisesti  lemmikkien tehohoitoon, hammashoitoihin ja suun sairauksiin, ortopediaan, sisätauteihin, pehmytosakirurgiaan, silmäsairauksiin sekä ihosairauksiin ja allergioihin.

Hammashoidot sekä sisätautilääkärin ja kardiologiaan perehtyneen eläinlääkärin ultraäänihuone siirtyvät uudelle puolelle. Siellä hoidetaan tulevaisuudessa myös silmäpotilaat. Lisäksi rakennetaan neljä polikliinistä huonetta, joissa hoidetaan rokotuksia ja muita lyhyempiä toimenpiteitä.

Tuttu henkilökunta palvelee eläinsairaalassa jatkossakin. Lisäksi rekrytoidaan lisää alan ammattilaisia, muun muassa hoitajia, hammaslääkäri ja päivystyseläinlääkäri.

Sekä nykyiselle että uudelle puolelle kuljetaan edelleen tutun sisäänkäynnin kautta. Vastaanottopisteitä ja odotustilaa on tulossa lisää.

Hammaslääkärijonot helpottavat

Laajennustilojen valmistuttua varataan vanhalle puolelle enemmän tilaa päivystyspotilaille. Lisätilat takaavat sen, että kaikkiaan potilaita pystytään hoitamaan enemmän. Tämä koskee myös hammaspotilaita.

‒ Tällä hetkellä hammaslääkärimme on niin työllistetty, että jonotusajat venyvät jopa yli kuukauden mittaisiksi. Tarkoituksemme on saada tänne toinen täysipäiväinen hammaslääkäri, jolloin pystymme purkamaan hammaspotilasjonoja, kertoo sairaalan johtaja Marja-Leena Ivén.

Eläinsairaala Vettori vastaa Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen maakunnan pieneläinpäivystyksestä arki-iltaisin ja viikonloppuisin vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Pelkästään päivystyspotilaita täällä käy vuosittain 10 000 – 12 000.

Myös poliklinikkapotilaita pystytään hoitamaan tulevaisuudessa sujuvammin. Kun ajanvaraus on jo ollut täynnä, on hoitoa vaativat potilaat jouduttu ohjaamaan päivystykseen.

‒ Kun nyt saamme lisätilaa ja lisää eläinlääkäreitä, pystymme hoitamaan poliklinikkapotilaitakin päivän aikana enemmän. Päivystykseen jää tilaa oikeasti päivystyksellistä hoitoa tarvitseville. Se ei ruuhkaudu niistä potilaista, jotka voisi hoitaa myös polikliinisillä ajanvarauksilla, Ivén lupaa.

Eläinsairaalassa potilaita on myös sairaalahoidossa ja teho-osastolla vuorokauden ympäri.

Tilat saavat kodikkaan ilmeen

‒ Saadaan väriä ja pilkettä silmäkulmaan. Vaikka kaikki potilastapaukset eivät aina ole täällä niin iloisia, olemme kuitenkin rohkeasti lähteneet käyttämään värejä, Ivén iloitsee.

‒ Jokainen eläinlääkäri tekee täällä ammattitaitoisesti ja vakavasti työtään, mutta puitteet ovat entistä rennommat, värikkäämmät ja iloisemmat, lisää Peltomaa.

Eläinsairaala Vettori on Suomen kolmanneksi suurin, yksityinen eläinsairaala. Vakituisia työntekijöitä on noin 75, joista eläinlääkäreitä on kaksikymmentäviisi. Henkilökunnan viihtymiseen panostetaan.

‒ Koska työ varsinkin päivystyksessä on ajoittain todella nopeatempoista, tulee nyt henkilökunnalle kodikas tila keittiöineen, jossa voi välillä levähtää ja viihtyä, Peltomaa kuvailee.

Ivén ja Peltomaa toivovat, että jo keväällä olisi mahdollista järjestää uuden sairaalan avajaistapahtuma asiakkaille ja kollegoille, mikäli koronatilanne maassa helpottuu.

Teksti ja kuvat: Lea Froloff

Eläinsairaala Vettoria laajennetaan. Klinikkamanageri Jenny Peltomaa ja sairaalan johtaja Marja-Leena Ivén iloitsevat lisätilojen valmistumisesta.