Elli Tuomisesta Seinäjoen Eläinsairaalan johtaja: ”Tästä tulee hieno sairaala!”

torstai 11. helmikuuta 2021
608A8478
  • 24/7
  • Elli Tuominen
  • Okko Sukura
  • sairaalan johtaja
  • Seinäjoen Eläinsairaala

Elli Tuominen jatkaa Okko Sukuran aloittamaa työtä Evidensian kahdeksannen 24/7-eläinsairaalan johdossa. Uuden eläinsairaalan rakennustyöt on juuri aloitettu.

Eläinlääketieteen lisensiaatti Elli Tuominen on nimitetty Eläinlääkäriasema Evidensia Seinäjoen klinikan johtajaksi. Kun rakenteilla oleva Evidensian kahdeksas 24/7-eläinsairaala muutaman kuukauden kuluttua aloittaa toimintansa Seinäjoella, Tuominen siirtyy sairaalan johtajaksi.

Tuomisen rinnalla klinikkaa sekä sairaalaprojektia johtaa edelleen eläinlääkäri Okko Sukura. Sukuran oli määrä ottaa uuden sairaalan ohjakset käsiinsä, mutta Evidensian sisällä tapahtuneiden muutoksien vuoksi hän siirtyy maaliskuun alussa johtamaan Helsingissä toimivaa Malmin Eläinklinikka Apexia.

Tuominen aloitti työnsä Evidensia Seinäjoen klinikalla ensimmäisenä päivänä helmikuuta. Hän on työskennellyt viime kuukaudet kaupungineläinlääkärinä Alavudella sekä sitä ennen seitsemän vuotta Haapavedellä kunnaneläinlääkärinä.

Tuominen on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2013.

Evidensian tekemään työtarjoukseen hän tarttui mielellään, ja ensikosketus uuteen tehtävään on ollut innostava.

– Minut on otettu täällä todella positiivisesti ja lämpimästi vastaan. Henkilökunta täällä on aivan ihanaa, ja se kyllä kantaa pitkälle. Okko on tässä siihen asti, kunnes sairaala lähtee pyörimään, ja hän on ollut vahvasti mukana myös rekrytoimassa henkilökuntaa uuteen sairaalaan.

Mittava remontti on alkanut

Tuominen tietää, että tulevat kuukaudet pitävät sisällään monenlaisia haasteita, sillä asiakkaita palvellaan ja työtä tehdään tiloissa, joissa on samaan aikaan meneillään mittava remontti.

– Onneksi henkilökunnalla on hyvä asenne. Kaikki tietävät, että tilanne kestää aikansa, ja sitten meillä on täällä uusi, hieno sairaala. Toivon mukaan kesäkuussa ollaan valmiita.

Klinikan ja sairaalan johtajana Elli Tuominen aikoo ensisijaisesti pitää hyvää huolta henkilökunnasta.

– Se on tärkein työni. Kun henkilökunta voi hyvin, silloin voidaan palvella asiakkaitakin mahdollisimman hyvin. Työn ilon ylläpitäminen ja motivaation säilyttäminen muutostilanteessa on tärkeää.

Tällä hetkellä klinikalla on työsuhteessa toistakymmentä henkilöä, ja kuluvan vuoden lopussa määrä kasvaa yli kolmeenkymmeneen.

– Meille tulee paljon uusia ihmisiä ensimmäisen vuoden aikana. Hakijoita on riittänyt, ja rekrytoinnit ovat hyvällä mallilla. Täällä on aina tilaa huipputyypeille, eli myös avoimia hakemuksia otetaan vastaan, hän vinkkaa.

Pieneläinhoidon historiaa

Sairaala tekee pieneläinhoidon historiaa Etelä-Pohjanmaalla, sillä koskaan aiemmin alueella ei ole ollut sairaalatasoista, ympärivuorokautista hoitoa lemmikeille.

Nykyiseen klinikkaan verrattuna uuteen sairaalaan tulee lisää leikkauskapasiteettia sekä uudistetut tilat akuuttihoidolle ja hammashoitotoimenpiteille. Lisäksi sairaalassa on tehohoito-osasto.

Sairaalan eläinlääkäreillä on erikoisosaamista muun muassa ortopediasta, niveltähystyksestä, silmä-, iho- ja sydänsairauksista, hammashoidosta ja pehmytosakirurgiasta. Seinäjoelle saadaan myös tietokonetomografiset kuvantamislaitteet.

– Lähimmät tällaiset laitteet löytyvät tällä hetkellä Tampereelta, Hämeenlinnasta ja pääkaupunkiseudulta, joten palvelut tulevat nyt lähelle asiakasta.

– Kysyntää ja potilaita riittää. Uskon tähän projektiin ja tähän henkilökuntaan. Tästä tulee hieno sairaala!

Uudella sairaalan johtajalla on itselläänkin kaksi koiraa, joten lemmikinomistajana hän tietää, miten huojentavaa on tietää, että apu löytyy läheltä ja sitä saa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Elli Tuominen harrastaa kouluratsastusta ja kilpailee SM-tasolla. Lapsena alkanut harrastus näkyy hänen asenteessaan työn tekemiseen.

– Se on opettanut, että työtä tehdään maltillisesti, pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Välillä tulee takapakkia, mutta sitten vain pitää voittaa esteet ja jatkaa kohti tavoitetta.