Evidensia palkitsi aktiivisen eläinlääketieteen opiskelijan

torstai 1. joulukuuta 2016
karoliina-stipendi2

Tuhannen euron arvoisella Evidensia Stipendillä palkittiin Viron maatalousyliopistossa opiskeleva Karoliina Rissanen.

– Voitto tuntuu mahtavalta! En olisi uskonut, että juuri minut valitaan, iloitsee Karoliina Rissanen, jolle luovutettiin Suomen ensimmäinen Evidensia Stipendi Eläinlääkäripäivien yhteydessä keskiviikkona 30.11.

Evidensia Stipendillä palkitaan eläinlääketieteen opiskelija, joka osoittaa toiminnassaan edelläkävijyyttä ja kykyä hahmottaa eläinlääkärin rooli kokonaisvaltaisesti. Valintakriteereinä ovat opintojen edistymisen lisäksi muun muassa oma-aloitteisuus ja monipuolisuus.

– Karoliina on kerryttänyt työkokemustaan monissa erilaisissa eläinlääkärin tehtävissä niin hevossairaalassa, lihakarjatilalla kuin pieneläinklinikallakin, Evidensian henkilöstöjohtaja Sari Petäjäniemi-Soininen perustelee voittajan valintaa.

Neljättä vuotta Viron maatalousyliopistossa eläinlääketiedettä opiskeleva 24-vuotias Rissanen arvostaa opintojen käytännönläheisyyttä sekä alan monipuolisuutta. Rissanen on myös mukana kansainvälisessä parasitologian tutkimusryhmässä.

– Loistutkimus on ajankohtainen, kiinnostava ja merkittävä tutkimussuuntaus, Petäjäniemi- Soininen kiittelee.

Stipendisumma oman osaamisen kehittämiseen

Ratsastusta vuosia harrastanut Rissanen on erityisesti kiinnostunut työskentelystä hevosten ja tuotantoeläinten parissa. Tulevaisuuden haaveisiin kuuluu erikoistuminen esimerkiksi hevoseläinlääketieteessä.

– Evidensia tarjoaa eläinlääkäreilleen hyvät koulutusmahdollisuudet ja laajan kollegaverkoston. Olisi hienoa päästä tulevaisuudessa työskentelemään sellaiselle eläinlääkäriasemalle, jossa on monipuoliset tutkimuslaitteet ja välineet sekä mahdollisuus kehittää itseään ja ammattitaitoaan, Rissanen kertoo.

Vuosittain jaettavan Evidensia Stipendin tavoitteena on edistää akateemisen menestyksen lisäksi myös muita ammatillisia ominaisuuksia, joita menestyvä eläinlääkäri työssään tarvitsee: taitoa kohdata asiakkaat empaattisesti ja työskennellä osana hoitotiimiä yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa.

– Hyvä eläinlääkäri osaa hoitaa eläimet ja huomioida omistajien tarpeet. Eläinlääkärin kuuluu olla ajan tasalla ja kehittää ammattitaitoaan myös itsenäisesti, Rissanen pohtii.

Henkilöstöjohtaja Petäjäniemi-Soinisen mukaan Rissasen aktiivisuus osallistua kansainvälisiin kongresseihin ja seminaareihin saivat hänet erottumaan muiden hakijoiden joukosta. Käyttökohde stipendisummalle onkin voittajan mukaan jo päätetty:

– Stipendiraha tulee käyttöön ensi kesänä, kun menen Glasgow’n yliopistoon Skotlantiin kuukaudeksi suorittamaan työharjoittelun lehmien parissa.

Evidensia Eläinlääkäripalveluiden nimeämään stipendiraatiin kuuluivat opiskelijajärjestöjen EKY ja Suolet puheenjohtajat Nea Aminoff ja Jannica Lindstedt, Evidensian henkilöstöjohtaja Sari Petäjäniemi-Soininen, Evidensian vastuueläinlääkäri Ira Kallio-Kujala, Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Esa Kesti, Suomen Eläinlääkäriliiton toiminnanjohtaja Marjatta Vehkaoja sekä Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan opetusasioista vastaava varadekaani Mirja Ruohoniemi.

Seuraava Evidensia Stipendi jaetaan joulukuussa 2017.

Kuvat: Karoliina Rissanen