Evidensia-stipendin jakoperusteissa painotetaan arvoja

perjantai 17. maaliskuuta 2023

Stipendin saaja pitämässä puhetta vuosijuhlilla.

  • Arvot
  • Stipendi
Evidensialla arvot ohjaavat kaikkea yrityksen toimintaa. We Care, We Dare, We Share – näiden arvojen pohjalta Evidensia jakaa vuosittain 1000 € Evidensia-stipendin. Stipendi jaetaan sellaiselle tulevalle kollegalle, joka toteuttaa arvojamme arjessaan jo opintojensa aikana.

Stipendin jakoperusteissa painotetaan hyviä tiimitaitoja, oma-aloitteista asennetta ja aktiivisuutta järjestö- tai luottamustoiminnassa. Yhteistyötaidot ja luottamustoimet yhteisen hyvän ajamiseksi ovat arvojemme mukaista välittämistä. Luottamustoimiin hyppääminen ja niissä menestyminen vaatii myös uskallusta nostaa ja viedä asioita eteenpäin. Evidensian nimi juontuu ajatuksesta ”Evidence Based Medicine”, joten myös opintomenestys on yksi valintakriteereistä.
 

Vuoden 2022 stipendi Katri Tähtiselle

Vuoden 2022 Evidensia Stipendin sai Tartossa neljättä vuotta opiskeleva Katri Tähtinen, jonka matka opiskelijaksi on kulkenut navettojen ja siipikarjatilojen kautta, koko iän jatkunutta ”tallilla luuhaamista” unohtamatta. Katri on toiminut luottamustehtävissä mm. IVSA Estonian hallituksessa sekä Suomalaiset eläinlääketieteen opiskelijat Tartossa ry:n, tuttavallisemmin Suolet, hallituksen puheenjohtajana sekä useissa muissa rooleissa. Molempien tehtävänä on kanssaopiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen. Katri toimii myös Eläinlääkäriliiton valtuuskunnan opiskelijajäsenenä. Opintomenestys ei ole kärsinyt tämän kaiken keskellä, vaan Katri on menestynyt opinnoissaan aikatauluissa ja upein arvosanoin. 


Katri kertoo, että ala tuntuu aina vain kiinnostavammalta

Kyselimme Katrin kuulumisia ja stipendin saamisen tuomia tuntoja. Ensimmäiset kommentit stipendistä kuulemisen jälkeen olivat epäuskoiset: ”Mitä, oikeesti, mitä, siis oikeesti, siis mitä…”. Kun lopulta saimme vaatimattoman stipendin saajan uskomaan, että kyseessä ei ollut vitsi, hän kertoi meille ajatuksia eläinlääketieteen opinnoista: ”Tuntuu, että joka vuosi avautuu uusia ovia ja näkökulmia eläinlääkärin ammattiin, ja koko ajan ala tuntuu kiinnostavammalta”. Katrin mielessä pyörivät opintosuunnitelman standardisisällön ohella myös myöhemmin tänä vuonna odottavat vaihto-opinnot. 


Katrin elämä Tartossa

Katri kertoi myös Tartosta kotikaupunkina: ”Tartto on kaupunkina minulle sopivan kokoinen, täällä on riittävästi kaikkea ja virolaiset ovat mukavia. Luontoonkaan ei onneksi ole pitkä matka. Moni asia täällä on eri lailla kuin Suomessa, niin valtion kuin yliopistonkin osalta, mutta siinähän se ulkomailla asumisen rikkaus piileekin.” Katri kertoi arkensa kuluvan kahden bordercollien kanssa puuhastellessa, ulkoillessa, urheillessa sekä järjestöhommissa. ”Koitan myös välillä ottaa aikaa vähän soittamiseen, jottei tuokaan nuorena opittu taito unohtuisi kokonaan.”, Katri toteaa.


Raati kiittää Katria hienosta työstä

Katrin jatkaessa opintojensa viidennelle vuodelle ja kohti pian alkavaa työelämää eläinlääkärinä, raati haluaa vielä kerran kiittää Katria tärkeinä pitämiemme arvojen toteuttamisesta opiskelijoiden arjessa ja tulevaisuudessa valmiina eläinlääkärinä. Hienoa työtä!